واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
نسخهای جادویی در درمان فشارخون بالا
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا فشارخون، فاکتور خطرزای اصلی در وقوع سکته مغزی، بیماری قلبی، کلیوی و کاهش نرخ امید به زندگی است. کارشناسان سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند که انتخاب رژیمغذایی گیاهخواری بهترین توصیه برای کاهش فشارخون و حفظ سلامت قلب و عروق است. در این بررسی که توسط متخصصان ژاپنی و آمریکایی و با شرکت بیش از 21 هزار نفر انجام گرفت مشخص شد افرادی که از مصرف گوشت خودداری میکنند فشارخون پایینتر و قلب و عروق سالمتری دارند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا فشارخون، فاکتور خطرزای اصلی در وقوع سکته مغزی، بیماری قلبی، کلیوی و کاهش نرخ امید به زندگی است. دکتر «یوکو یوکویاما» از مرکز قلب و عروق اوساکا در ژاپن گفت: حذف رژیم غذایی گوشتی در مبتلایان به فشارخون بالا و روی آوردن به مصرف سبزیجات تازه میتواند تاثیر قابل توجهی بر روند سلامت این افراد داشته باشد.
همچنین در برخی افراد داشتن رژیم غذایی گیاهی بهتر از داروهای فشارخون میتواند به کاهش فشارخون کمک کند بدون اینکه عوارض جانبی داشته باشد. فشارخون بالا با رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد سدیم، چربی اشباعشده، چاقی، بیتحرکی، مصرف مواد الکلی و استعمال سیگار همراه است. به گفته پزشکان رژیم غذایی گیاهی به طور طبیعی سدیم و چربی اشباعشده بسیار کمتری دارد و سرشار از پتاسیم است که با تاثیرات رژیم غذایی حاوی سدیم مقابله میکند. در بررسی دیگر که روی 73 هزار نفر انجام گرفت مشخص شد در یک دوره شش ساله، نرخ مرگ و میر در افراد گیاهخوار در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی گوشتی دارند به مراتب پایینتر است. چتد نمونه از گیاهانی که فشارخون را پایین می آورند را برایتان می گوییم: * کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگهای کنجد بیضی، باریک و نوکتیز است.میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانههای کوچکی است که دانه کنجد نامیده میشود و قسمت مورد استفاده این گیاه است. وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است.درحال حاضر،چین بزرگترین تولیدکننده کنجد در دنیاست.این گیاه دارای پروتئین و ویتامینهای B,D,E و لسیتین است. مقدار روغن آن در حدود 50درصد است.روغن کنجد مرکب از 70درصد اسیدهای چرب اشباع نشده - مانند اولئیک اسید - و لینوئیک اسید و مقدار کمی اسید چرب اشباع شده - مانند اسید پالمتیک - است. ترکیبات تشکیلدهنده کنجد سبب کاهش فشارخون میشود. * برگهای زیتون از مادهای تلخ به نام اولئوروپئین سرشار بوده و حاوی مقداری اسید چرب و عناصری مانند نیتروژن،فسفر،کلسیم،منیزیم و مواد قندی است.بهترین زمان جمعآوری برگهای زیتون،زمان گلدادن گیاه یعنی اردیبهشت ماه است.دم کرده برگ زیتون،داروی خوبی برای پایینآوردن فشارخون است.20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید؛سپس کمی قند به آن اضافه کنید و روزانه یک فنجان از آن را بنوشید.از همان گیاهی تهیه میشود که شاخ و برگ آن را در طبخ غذا استفاده میکنیم. * تخمهای کرفس – که خیلی ریز هستند - از گلهای این گیاه تهیه شده و رنگ قهوهای سیر و بوی قوی و خوشایندی دارند.تخم کرفس در طول قرنهای متمادی،در سراسر جهان کاربردهای متنوعی داشته است.برخی عناصر شیمیایی موجود در تخم کرفس در کاهش شدید فشارخون نقش دارد.این گیاه حاوی مقدار زیادی کلسیم است که این عنصر نیز فشار خون را پایین میآورد. برای تهیه چای از تخم کرفس،مقداری آب جوش روی یک قاشق چایخوری از تخم تازه کوبیده شده بریزید و قبل از خوردن،بگذارید به مدت 10 تا 20 دقیقه خوب دم بکشد و روزی 2 فنجان میل کنید.اگر باردار هستید،از مصرف این گیاه بپرهیزید.تخم کرفس گیاه طبی بیخطری است اما این نکته را مد نظر داشته باشید که اگر میخواهید از آن به عنوان ادرار آور استفادهکنید،ابتدا با پزشک خود مشورت کنید زیرا مواد و داروهای ادرارآور میتوانند پتاسیم بدن شما را - که ماده مقوی و ضروریای است - دفع کنند. همچنین تخم کرفس را که مستقیما از مزرعه میچینید مصرف نکنید.اغلب تخمها که به قصد تکثیر گیاه به فروش میرسند،آغشته به مواد شیمیاییاند و نباید مصرف شوند.
* گیاهی که به پادشاه گیاهان بوتهای معروف است،در دوران گذشته از چنان ارزش والایی در شرق برخوردار بود که به عنوان مثال در چین،فقط امپراتوران حق جمعآوری و نگهداری ریشههای آن را داشتند و در دورههای بعد نیز به عنوان جزئی جداییناپذیر از وعده غذایی پادشاهان و امپراتوران - به منظور افزایش قوای جسمانی و ذهنی و به عنوان اکسیر جوانی و شادابی - جایگاه خود را همچنان حفظ کرد.این گیاه دارویی،اثر شگفتانگیزی روی تنظیم فشارخون دارد؛یعنی کاهشدهنده فشار خون درصورت بالابودن آن و افزایشدهنده فشارخون درصورت پایین بودن است.خواص دارویی جینسینگ، تنها در ریشه این گیاه وجود دارد .
1392/12/8
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]