تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848051886




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوکراین، صحنه کشمکش شرق و غرب


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اوکراین، صحنه کشمکش شرق و غرب


اوکراین همواره مورد توجه دولت‌ های اروپا و آمریکا بوده است؛ سال‌ ها پیش «زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی دولت جیمی کارتر»، اوکراین را «ترن سیاست منطقه‌ ای پس از گسترش اتحادیه اروپا» نامید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پس از ماه‌ها اعتراض، کشمکش، تجمع و درگیری‌های خونین در پایتخت اوکراین، در نهایت «ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهور این کشور»، کی‌یف را ترک کرد و مجلس این کشور نیز زیر فشار اتحادیة اروپا و ایالات متحدة امریکا رأی به عدم کفایت وی داد تا این کشور باردیگر دچار بحران شود.برخی منابع خبری گفتند یانوکوویچ به شهرخارکف درشرق اوکراین (نزدیک مرزهای روسیه) رفته است؛ منطقه‌ای که گفته می‌شود طرفداران زیادی دارد.مجلس اوکراین پس از برکناری یانوکوویچ، «الکساندر تورچینف، رئیس جدید مجلس» را کفیل ریاست جمهوری این کشور تعیین و وی را مأمور تشکیل دولت جدید معرفی کرد.
در ماه‌های گذشته و در اوج کشمکش‌های داخلی در اوکراین برخی از مقامات اروپایی و سناتورهای برجستة امریکایی به این کشور سفر کردند و حتی به‌طور آشکار به میان معترضان و تجمع‌کنندگان ‌در میدان استقلال کی‌یف رفتند و سخنرانی کردند که این اقدام آنها با واکنش جدی مقامات روسیه ـ مهم‌ترین شریک سیاسی و تجاری اوکراین ـ رو به رو شد.اوکراین همواره مورد توجه دولت‌های اروپایی و امریکا بوده است؛ سال‌ها پیش «زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی دولت جیمی کارتر» اوکراین را «ترن سیاست منطقه‌ای پس از گسترش اتحادیة اروپا» نامید.
اوکراین، برای اتحادیة اروپا، از نظر جغرافیای سیاسی و اقتصادی، مهم‌ترین کشور اروپای شرقی است؛ این کشورکه دومین کشور بزرگ اروپایی واقع در سواحل شرقی وغربی دریای سیاه است با ترانزیت 80 درصد گاز طبیعی و 75 درصد نفت خام وارداتی ازروسیه به اروپاست بنابراین، اتحادیة اروپا ازنظراقتصادی نیز بزرگ‌ترین شریک تجاری اوکراین است.  اهمیت ژئوپلتیک وژئواکونومیکی اوکراین، این کشوررا به محل تلاقی منافع قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای وفرامنطقه‌ای مانند روسیه، اتحادیة اروپا وامریکا تبدیل کرده است ازاین رو، غربی‌ها همواره کوشیدند تا به هر طریق ممکن، ساختارهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی این کشور را به سمت خود سوق دهند و در این میان، بهترین کار از نگاه آنها، ناآرام کردن این کشور بود، درست در زمانی که روسیه سرگرم برگزاری مسابقات ورزشی المپیک زمستانی 2014 است.
تاریخ نشان داده است که اتحادیة اروپا و امریکا برخلاف آنچه که وانمود می‌کنند، تمایل چندانی برای همگرایی سیاسی و اقتصادی با اوکراین ندارند و همواره سیاست خارجی کلان خود را در قبال این کشور اروپای شرقی نسبت به روسیه تعیین می‌کنند. برای مثال، در سال‌های حکومت «ویکتور یوشچنکو، رئیس‌جمهور غرب‌گرای ‌اوکراین» که در پی انقلاب رنگی در سال 2004 روی کار آمده بود، با وجود آن که پیشرفت‌های محسوسی در راه عضویت این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ایجاد شد ولی در سیاست خارجی اتحادیة اروپا در قبال این کشور، تغییر محسوسی ایجاد نشد و این اتحادیه سیاست خاکستری خود را در قبال اوکراین دنبال کرد؛ این سازمان حتی اوکراین را به گفتگوهای فشرده برای عضویت در ناتو دعوت کرده بود ولی هرگز حاضر نشد از آن جلوتر برود؛ در سال‌های 1994 تا 2004 و دورة ریاست جمهوری «لئونید کوچما» نیز با وجود اینکه وی گام‌های زیادی را برای نزدیکی با اتحادیة اورپا برداشته و حتی تقاضای پیوستن این کشور به آن اتحادیه را داده بود، ولی تلاش‌ها و گرایش‌های وی به تحکیم مناسبات دوطرف منجر نشد.
اکراین

اکنون نیز با رفتن دولت حامی روسیه و قدرت‌گیری مجدد هواداران غرب در اوکراین درپی دخالت‌های خارجی و عقب‌گرد این کشور به سال 2004، بار دیگر موضوع نزدیکی این کشور به اتحادیة اروپا قوت گرفت؛ آلمان و انگلیس در همان لحظات ابتدایی خروج رئیس‌جمهور اوکراین از کی‌یف، با مخالفان اعلام همبستگی و همکاری کردند؛ امریکا که پیش از برکناری دولت همواره این کشور با ابزارهای مختلفی از جمله تحریم تهدید می‌کرد، از مخالفان حمایت کرد؛ وزارت امور خارجة امریکا نیز با صدور بیانیه‌ای از آنچه که اصلاحات دموکراتیک در اوکراین نامید، حمایت کرد؛ کاخ سفید همچنین از آزادی «یولیا تیموشنکو، نخست‌وزیر پیشین و یکی از رهبران جدی مخالفان دولت یانوکوویچ» استقبال کرده است. «کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیة اروپا» هم با استقبال از آزادی تیموشنکو، خواستار تشکیل دولت جدید در اوکراین شد. «خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اروپا» نیز اعلام کرد اتحادیة اروپا به دولت جدید اوکراین کمک مالی خواهد کرد.هدف غربی‌ها که با ژست‌های دیپلماتیک و انسان‌دوستانه وارد عمل شده‌اند، کمک به حل بحران‌های مختلف اوکراین نیست بلکه محصور کردن روسیه است؛ غرب در حقیقت درپی فتح دروازة دیگری برای ورود به روسیه است که مقامات کرملین به خوبی از آن آگاهند.

تهدیدهای پیش‌ رو در اوکراین
بخش عظیمی از مردم و سیاستمداران در اوکراین به‌ویژه در مناطق شرقی این کشور، هیچ گرایشی به ساختارهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی غرب ندارند و همچنان خواهان گسترش و تحکیم روابط با روسیه هستند بنابراین دوگانگی هویتی در میان مردم و سیاسیون اوکراینی همچنان وجود دارد که تهدیدی جدی برای آیندة این کشور است. چشم‌انداز اوکراین مبهم است؛ حتی احتمال گسترش ناآرامی، بحران و آشوب‌ها و جنگ‌ داخلی در این کشور و در نهایت امکان تجزیة آن وجود دارد.
تاکنون اتحادیة اروپا هرگز کشورهای عضو پیمان cis (جامعة کشورهای همسود) را به عنوان نامزدهای احتمالی عضویت نه به رسمیت نشناخته و نه به آن توجه نشان داده است. اتحادیة اروپا با کشورهای عضو این پیمان در قالب چارچوب‌هایی مانند pca (توافقنامه مشارکت و همکاری) و enp وارد تعامل شده است. این نوع همکاری‌ها با دیگر کشورهای همسایه همچون روسیه، کشورهای واقع در شمال آفریقا  و... نیز برقرار است. دوم، رأی منفی مردم فرانسه و هلند به قانون اساسی واحد اروپا، روند همگرایی سیاسی  ، اقتصادی اتحادیة اروپا را با نوعی وقفه و کندی مواجه ساخته است بنابراین به نظر می‌رسد خیال مقامات جدید و غربگرای دولت اوکراین برای پیوستن به این اتحادیه، توهم و گمانی باطل باشد.گرچه برخی دولت‌های متوسط و کوچک عضو اتحادیة اروپا خواهان نزدیکی اتحادیه به اوکراین و در نهایت زمینه‌سازی برای عضویت این کشور در اتحادیة اروپا هستند ولی قدرت‌های اصلی اتحادیه، به‌ویژه آلمان و فرانسه که نیرو محرکة اصلی همگرایی اقتصادی و سیاسی این اتحادیه‌اند  خواستار نوعی حفظ فاصله در روابط میان بروکسل و کی‌یف هستند.
دو دستگی در میان اپوزیسیون و مخالفان نیز یکی از آفت‌های پیش روی دولت آیندة اوکراین است؛ روزی که «تیموشنکو، نخست‌وزیر پیشین و از رهبران جدی دولت یاکونوویچ» از زندان آزاد و از آنجا به جمع معترضان در میدان استقلال پیوست با تمسخر و اعتراض بسیاری از آنها رو به رو شد؛ رهبران مخالفان دولت یانوکوویچ به سادگی حاضر به پذیرش رهبری تیموشنکو نیستند و هر یک خود را رهبر اصلی می‌دانند.از سوی دیگر، وابستگی‌های شدید اتحادیة اروپا به واردات انرژی از روسیه باعث شده است تا بروکسل سیاستی شفاف، پایدار و همگرایانه در برابر کی‌یف اتخاذ نکند.به نظر می‌رسد امریکا و اتحادیة اروپا پس از پیروزی عوامل و مهره‌هایشان در اوکراین، به‌دنبال استفاده از اوضاع کنونی و تقسیم غنایم به‌دست آمده از جریان‌های آشوب هستند و این در حالی است که روسیه به‌دلایلی هنوز در این خصوص وارد عمل نشده است.
دانلود
برخی کارشناسان سیاست کنونی مسکو را در قبال تحولات اوکراین، نوعی تاکتیک قلمداد می‌کنند ولی آنچه که روشن است این است که روسیه در روزهای حساس ناآرامی در اوکراین سرگرم برگزاری مسابقات المپیک زمستانی بود و در این روزها که این مسابقات پایان یافته، زمان مناسبی است تا واکنش مقامات کرملین را در این زمینه شاهد باشیم.نفوذ فراوان و همه‌جانبة روسیه در ساختارهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی اوکراین تاکنون باعث عملی نشدن و ابتر ماندن نقشه‌های اتحادیة اروپا در اوکراین بوده است و این احتمال نیز وجود دارد درصورت نزدیک‌شدن غرب‌گرایان در اوکراین با اتحادیة اروپا، روسیه در عمل رو به روی این اتحادیه قرار گیرد و تنش بین دوطرف افزایش یابد.
آنچه که واضح است مشکلات اقتصادی در اوکراین گسترده و اقتصاد این کشور در مرز ورشکستگی است؛ فساد مالی و اداری در این کشور بیداد می‌کند؛ شکاف‌های مذهبی، قومیتی، جغرافیایی در اوکراین جدی و خطرناک و آیندة اقتصادی و سیاسی این کشور تیره و تار است؛ بنابراین دولت جدید اوکراین پیش از بررسی راههای نزدیکی با غرب و پیوستن به اتحادیة اروپا، بایستی در اندیشة مقابله با بحران‌ها و معضلات فراوانی باشد که گلوی این کشور را فشرده است.

لینک را کپی کنید


چهار شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن