واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استعفای دولت در مصر تهران - ایرنا - روزنامه اطلاعات روز چهارشنبه در سرمقاله خود با عنوان « استعفای دولت در مصر» نوشت:استعفای ببلاوی از نخست وزیری و کناره گیری همه اعضاء دولت او برای خبرگزاری ها در کشورهای عربی و در سطح بین الملل، شوک خبری شد. زیرا هیچ اطلاعی از چرایی این تصمیم گیری داده نشد.
در این مطلب که به قلم «ابوالقاسم قاسم زاده » در ستون محک منتشر شد می خوانید: ناگهان خبر آمد که «حازم ببلاوی» نخست وزیر مصر همراه کابینه او استعفا داده اند و به جای او «ابراهیم محلب» وزیر مسکن مسئول تشکیل دولت جدید شده است.
استعفای ببلاوی ازنخست وزیری و کناره گیری همه اعضاء دولت او برای خبرگزاری ها در کشورهای عربی و در سطح بین الملل، شوک خبری شد.
زیرا هیچ اطلاعی از چرایی این تصمیم گیری داده نشد. ببلاوی در مقابل دوربین قرار گرفت و گفت: «دولت من مسئولیت اداره کشور را پذیرفت اما نه به این خاطر که بهترین قدرت مدیریت را در کشور داشت. ما تمام تلاش خود را کردیم تا مصر را از این تونل باریک بحران خارج کنیم که به دلیل فشارهای اقتصادی و تنش های سیاسی در این شرایط سخت قرار گرفته است. بسیاری از مدیران ارشد در مصر به جای اندیشیدن به آینده کشور به آینده خود فکر می کنند و برای آینده فردی خود حساسیت دارند.»
گفته شده است این تصمیم درپی نشست دولت با حضور ارتشبد عبدالفتاح سیسی فرمانده ارتش و وزیر دفاع مصر اتخاذ شده است.
برداشت اول بسیاری از محافل سیاسی و خبرگزاری ها این بود که استعفای دولت مصر به خاطر انتخابات ریاست جمهوری در این کشور بوده است که بسیاری احتمال نامزدی سیسی را در آن می دهند.
خبر دیگر نشان از ورشکستگی شدید اقتصادی دولت در مصر دارد که این روزها موجی از اعتصاب های کارخانه ها و کارگری ، اتحادیه پزشکان مصر و دیگر بخش ها در آن ظهور و بروز کرده است.
قطع آب و برق و بخصوص گاز خانگی در شهرهای مصر، خانواده های مصری را به ستوه آورده است.
اغلب مراکز عمومی یا نیم وقت فعالند و یا تعطیل اند. با سقوط و بسته شدن صنعت توریسم در مصر، بخش وسیعی از درآمدهای عمومی مردم قطع شده است و این بخش که جایگاه عمده در درآمدهای ملی داشت، عملاً در بایکوت قرار گرفته است.
مصر امروز زیر چتر حکومت نظامی، استقرار امنیت نسبی دارد اما همچنان آتش زیر خاکستر است.
مردم به طور عمومی همچنان نگران آینده کشور خود هستند. صدها نفر مصری در چند ماه گذشته در اعتراض های خیابانی کشته شده اند و خانواده های بسیاری داغدار عزیزان خود هستند.
به روایت برخی از خبرگزاری ها بیش از بیست و پنج هزار نفر از شهروندان مصری توسط ارتش و نیروهای امنیتی بازداشت شده اند و در زندان ها بسر می برند.
اخبار سیاسی داخل مصر، یا درباره ی سرکوب اعتراض های پراکنده مردمی و بازداشت افراد با نام اعضاء اخوان المسلمین است، یا در مورد محاکمه سران اخوان و شخص محمد مُرسی رئیس جمهورِ ساقط شده است.
شایعه اصلی خبری هم نامزد شدن یا نشدن «السیسی» برای انتخابات ریاست جمهوری است.
روزنامه سعودی «الجزیره» از قول منابع نزدیک به ژنرال سیسی خبر داده که، وی تصمیم نهایی خود را در زمینه عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری آتی مصر اتخاذ کرده است.
او گفته است حتی در صورت پافشاریهای مردم مصر در انتخابات نامزد نخواهد شد.
زیرا پس از گرفتن استخاره تصمیم به عدم مشارکت برای نامزدی ریاست جمهوری در انتخابات گرفته است! با اینحال هنوز بسیاری از مصریها معتقدند تنها نامزد برجسته و مطرح در انتخابات آینده ریاست جمهوری مصر، شخص ژنرال السیسی خواهد بود. از هم اکنون رئیس جمهور آینده مصر و دولت او معلوم و مشخص شده است.
برداشت دیگر از استعفای «حازم ببلاوی» و دولت او این است که او نماینده تکنوکرات ها و غیرمذهبی های فعال سیاسی در مصر بود که با شرایط بحرانی کنونی احساس می کنند فریب خورده اند.
لذا کناره گیری از ادامه همراهی با دولت ژنرالها را انتخاب کرده اند. هنوز بطور مشخص ماجرای استعفای دولت در مصر مکشوف نشده است اما همه خبرگزاریهای غربی بر نارضایتی های عمومی مردم مصر و بخصوص بحران مالی و معیشتی و البته ضعف های مدیریت اجرایی دولت مصر تأکید دارند.
مصر همچنان در التهاب بسر می برد. این التهاب تنها به بحران های اجتماعی و شکاف در جامعه مصر محدود نیست.
آینده نامعلوم در حالیکه مردم به طور عمومی برای تهیه آب و نان گرفتار مخمصه اند و اقتصاد عمومی فرو پاشیده است، بر شدت التهاب افزوده است.
مدیریت و اداره امنیتی ـ پلیسی کشور در حالیکه همه بازگشت دوران مبارک و بازآمدن ارتش (ژنرال ها) بر مصدر قدرت سیاسی و حکومتی را پیش بینی می کنند، بخش دیگر از التهاب مردم مصر و نگرانی آنها از آینده کشور شده است.
اگر چه عدلی منصور، رئیس جمهور موقت مصر ابراهیم محلب را نخست وزیر جدید معرفی کرده است تا دولت جدید را تشکیل دهد، اما بحران در مصر عمق و گستردگی پیدا کرده است و همچنان شاکله نظام مدیریتی کلان در کشور را تهدید می کند.
شاکله ای که نه با وام ها و دلارهای نفتی سعودی و نه با حمایت اسرائیلی ها از ارتشبد السیسی و نه با سرکوب وسیع همه مخالفان، ترمیم نمی گردد.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]