واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان
نگاهی به پرداخت یارانه به نشریات اصفهان/ سهم اندک نصف جهان از یارانه مطبوعات کشور
اصفهان - خبرگزاری مهر: بررسی یارانه های پرداختی به مطبوعات استانها و نشریات اصفهان نشان دهنده این مطلب است که مطبوعات استان اصفهان سهم اندکی از یارانه مطبوعات دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، در فهرست منتشر شده توسط معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 863 نشریه استانی در شش ماهه اول امسال یارانه گرفتهاند این در حالی است که طبق اعلام همین معاونت در مهر ماه امسال یک هزار و 286 نشریه در استانهای کشور غیر از استان تهران منتشر میشود بنابراین 423 نشریه فعال استانی کشور در این مدت هیچ یارانهای نگرفتهاند که این مسئله میتواند دلایل خاص خود را باشد. از جمله عواملی که در دستورالعمل پرداخت یارانه مطبوعات آمده یا این که خود نشریه یارانه نخواسته که بر این اساس میتوان گفت حدود یک سوم از نشریات فعال کشور در شش ماهه اول امسال یارانهای را دریافت نکردهاند. اما با نگاهی به یارانه مطبوعات استانی کشور، نشریات استان اصفهان در مدت اعلامی مشخص میشود که از بین 116 نشریه در حال انتشار تنها 45 نشریه در مدت اعلام شده یارانه دریافت کردهاند که بدین گونه نزدیک به دو سوم نشریات اصفهانی در شش ماهه اول سال 92 یارانه نگرفتهاند. روزنامه «نسل فردا» بیشترین میزان یارانه را در بین نشریات اصفهانی دریافت کرده است، حداقل میزان یارانه پرداختی توسط معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به نشریاتی یارانه بگیر مبلغ 5 میلیون ریال است که 20 نشریه در استان اصفهان همین میزان یارانه گرفتهاند و به 13 نشریه نیز 10 میلیون ریال اعطا شده است. در میان ماهنامهها «زندگی سالم»، هفتهنامهها «جام اصفهان» و روزنامهها «نسل فردا» بیشترین میزان یارانه را دریافت داشتهاند البته باید این نکته را ذکر کرد که با توجه به این که صاحب امتیاز روزنامه «اصفهان زیبا» نهاد عمومی شهرداری اصفهان است مشمول قانون کسر 50 درصد یارانه نشریات نهادهای عمومی و دولتی میشود که اگر این قانون نبود این روزنامه بیشترین میزان یارانه دریافتی در بین نشریات استان اصفهان را به خود اختصاص میداد. بیشترین فراوانی در تعداد شماره اعلام وصول شده را «یک» شماره وصول شده به خود اختصاص داده که 13 نشریه یارانه گرفته استان اصفهان این تعداد از شمارههایشان وصول شده و رکورد بیشترین شماره اعلام وصول شده نشریات استان را هم روزنامه «اصفهان زیبا» با 138 شماره زده و در بین هفتهنامهها این رکورد در اختیار هفتهنامه «جام» است که طی 6 ماهه اول امسال 22 شمارهاش وصول شده و ماهنامه «پیام طب» هم با 6 شماره بیشترین تعداد شماره وصول شده را در بین ماهنامهها دارد. بیشترین تعداد صفحه در نشریات استان اصفهان به «فصلنامه قرآنی کوثر» با 160 صفحه و کمترین تعداد صفحه نیز به قدیمیترین نشریه در حال انتشار استان اصفهان، هفتهنامه «اولیا اصفهان» با 2 صفحه تعلق دارد، 17 نشریه استان نیز میانگین تعداد صفحاتشان 8 صفحه است. نکته حایز اهمیت در محاسبه یارانه مطبوعات، تیراژ هر مطبوعه است که هر چند در محاسبه یارانه در نظر گرفته شده ولی وزارت ارشاد آن را محرمانه دانسته و از اعلامش خودداری کرده است. مجموع یارانه واریز شده به حساب نشریات استان اصفهان در شش ماهه اول امسال 119 میلیون و 639هزار و 300 تومان است که 2.6 درصد از کل یارانه واریز شده به حساب نشریات کشور را شامل میشود. در جدول زیر میتوان ریز چگونگی پرداخت یارانه به نشریات استان اصفهان را ببینید. این یارانه بر اساس فرمول زیر پرداخت شده است: یارانه پرداختی به یک نشریه=طول× عرض ÷ 10000× 0.0488 × تعداد صفحات ÷ 2 × تعداد شماره × تیراژ × 24000
اما با بررسی اطلاعات جدول پرداخت یارانه به نشریات استان اصفهان و همچنین دستورالعمل پرداخت یارانه مطبوعات این نکات به چشم میخورد: هر چند تیراژ نشریات اعلام نشده اما میزان پایین یارانه دریافتی رسانههای اصفهانی نشان دهنده تیراژ بسیار پایین آنهاست. تعداد کمی از نشریات استان اصفهان به طور منظم و مطابق با دوره زمانی خود منتشر میشوند و سئوال اینجاست که برای مثال هفتهنامهای را که در عرض 6 ماه 3 شماره منتشر شده است میتوان نشریهای فعال و مشمول دریافت یارانه دانست؟ تعداد صفحات پایین نشریات استان اصفهان از مشکلاتی است که به هر دلیل گریبان مطبوعات این استان را گرفته و بی شک به دلیل پاسخ نگفتن به سلایق مختلف در این تعداد کم صفحات، مخاطبان روز به روز از این نشریات دور میشوند.
در حالی که دو روزنامههای خراسان و خبر جنوب با تیراژ و تعداد صفحات بالایشان 5 درصد از کل یارانه مطبوعات کشور را به خود اختصاص میدهند سهم کل استان اصفهان با 45 نشریه مشمول یارانه تنها 2.6 درصد از مجموع یارانه پرداختی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به مطبوعات کشور در سال جاری است که نشان دهنده سهم کم مطبوعات اصفهانی از یارانه مطبوعات کشور است که به عواملی چون پایین بودن تیراژ، دوره نامنظم انتشار و میانگین صفحات پایین برمیگردد.
گزارش : میثم اکبرپوری
۱۳۹۲/۱۲/۷ - ۰۸:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]