واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > کرمان گزارش مهر/
جلوگیری از خام فروشی در خم بیپولی گیر کرد/ کرمان در انتظار راهاندازی کارخانههای فولاد
کرمان - خبرگزاری مهر: در حالی کلنگ شش کارخانه فولاد در استان کرمان به زمین خورده است که راه اندازی این واحدهای صنعتی کرمان را به قطب تولید فولاد تبدیل خواهد کرد با این وجود کمبود اعتبار و کندی اجرای پروژه ها زمان به بهره برداری رسیدن این پروژه ها را در پرده ابهام فرو برده است.
به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان با دارا بودن معادن سنگ آهن جلال آباد در زرند و معدن گل گهر سیرجان یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن خاورمیانه را در خود جای داده است اما سالهاست این معادن کاری به جز خام فروشی نکرده اند و در واقع میلیونها تن مواد معدنی از استان کرمان بدون هیچ گونه سودی برای استان از کرمان خارج شده است. از سوی دیگر معادن غنی زغالسنگ در شمال استان کرمان نیز که چرخه مواد لازم برای تولید فولاد در استان را تکمیل کرده اند اما نبودن کارخانه فولاد در کرمان سبب شده اکثر این مواد خام معدنی از استان کرمان خارج شود و خام فروشی تنها سودی بوده است که عاید کرمان شده است. قرار بود که کارخانه فولاد بردسیر به عنوان اولین کارخانه های استان کرمان تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد اما وعده های مسئولان در این خصوص بی نتیجه مانده است و اجرایی نشده و گفته می شود احتمالا این کارخانه در سال آینده به بهره برداری می رسد. اما بسیاری از مسئولان و کارشناسان استان کرمان امیدوارند که با اجرایی شدن روند احداث این کارخانه ها روند خام فروشی متوقف شود. خام فروشی سنگ آهن تاسف بار است محمد مهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر اظهارداشت: در حال حاضر در معادن گل گهر کرمان عمده فروش به صورت خام انجام می شود که ادامه این روند ظلم در حق استان محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در دولت گذشته به این مسئله توجه شد و برای جلوگیری از صادرات سنگ آهن استان کرمان سرمایه گذاری مناسبی در این بخش صورت گرفت و انتظار می رود که بخشی از این کارخانه ها طی سال آینده به بهره برداری برسد. زاهدی ادامه داد: در صورت راه اندازی این کارخانه ها بخش قابل توجهی از سرمایه ای که از استان خارج می شود در کرمان می ماند و از خام فروشی هم جلوگیری می شود. وی خواستار تکمیل این کارخانه ها و اختصاص اعتبار مورد نیاز برای ساخت آنها شد و گفت: ایجاد اشتغال و سود افزوده این صنعت در استان کرمان ضروری است. وی همچنین خواستار انتقال وجوه شرکتهای صنعتی به استان کرمان شد و خواستار همکاری بانکهای کشور برای انتقال وجوه شرکتهای درآمدزای استان به کرمان شد. زاهدی گفت: در صورت توسعه صنعت فولاد در استان کرمان زمینه توسعه اقتصادی در کشور مهیا می شود. واردات 11 میلیون تن فولاد و صادرات 16 میلیون تن سنگ آهن رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در این خصوص در گفتگو با مهر اظهارداشت: در استان کرمان میلیونها تن سنگ آهن وجود دارد که در صورت قرار گرفتن در مجموعه اقتصادی می تواند اقتصاد کشور را متحول کند. علی شمس اردکانی افزود: پیش بینی می شود که تولید فولاد در استان کرمان به 8 تا 10 میلیون تن برسد. وی تصریح کرد: در سال گذشته 11 میلیون تن فولاد به کشور وارد شده است و هزمان نیز 16 میلیون تن سنگ آهن از کشور صادر شده است. وی گفت: این سنگهای آهن در صورت تبدیل شدن به فولاد می تواند موجب ایجاد شغلهای صنعتی پایدار در کشور شود که باید در این زمینه سرمایه گذاری هدفدار صورت گرفت. شش کارخانه فولاد در حال ساخت است مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: استان کرمان یکی از استانهای غیر نفتی کشور است که با توجه به قابلیتهای بالایی که دارد می تواند نقش قابل توجهی در صادرات غیر نفتی کشور داشته باشد. محمود سلطانی زاده گفت: در زمینه صادرات غیر نفتی استان کرمان سال گذشته رتبه ششم کشور را داشته است. وی تصریح کرد: هم اکنون سرمایه گذاری بالایی در بخش فولاد استان کرمان انجام شده است و کار احداث کارخانه های فولاد در مراحل مختلف در حال انجام است. وی گفت: کرمان دارای قابلیتهای بالای معدنی است که با توسعه زیربناهای صنعتی استان کرمان می توان آینده ای مطلوب را برای استان متصور شد.
وی بر جلوگیری از خام فروشی تاکید کرد و گفت: از سرمایه گذاری بخش خصوصی نیز در زمینه معدن و صنعت استقبال می کنیم و شرایط را برای ورود بخش خصوصی فراهم کرده ایم. 30 کارخانه پائین دستی در کنار کارخانه های فولاد کرمان احداث می شود محمد زریباف، استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: هم اکنون به دلیل خشکسالی متوالی در کرمان و استفاده بیش از حد از زیر ساختهای بخش کشاورزی فشار بسیاری بر استان تحمیل می شود که به خصوص در زمینه تامین آب مشکلاتی در استان ایجاد شده است. وی افزود: کرمان باید پایه و اساس اقتصاد را از کشاورزی به سمت معدن و صنعت سوق دهد زیرا در کنار در امد زایی و اشتغال زیاد آب کمتری را نیز مصرف می کند. وی به ساخت شش کارخانه فولاد در استان کرمان اشاره کرد و گفت: پیش بینی می شود در فازهای اولیه کارخانه هایی که در سال آینده به بهره برداری می رسند 7 میلیون تن فولاد به ظرفیت تولید فولاد کشور افزوده می شود. زریباف ادامه داد: این کارخانه ها در صورت تکمیل به صورت مستقیم به تولید شمش فولاد ختم می شود. وی افزود: باید به این نکته نیز اشاره کرد که برای فعالیت شش کارخانه فولاد در استان کرمان باید حداقل 30 کارخانه پائین دستی فعال شوند و همچنین در راستای صادرات این کارخانه ها اشتغال بالا دستی هم ایجاد می شود.
۱۳۹۲/۱۲/۷ - ۰۷:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]