واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ۶ ماه حبس، مجازات عاملان کشتار پلنگ
دو هفته پس از حادثه تلخ زخمی شدن یک پلنگ عظیم الجثه، پلیس اطلاعات و امنیت شهر تنکابن، نیروهای یگان محیط زیست با همکاری مردم محلی، دو مرد که پدر و پسر بوده و از اهالی یکی از روستاهای منطقه دوهزار تنکابن هستند، را شناسایی به مقام های قضایی تحویل دادند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، با گذشت یک ماه از شناسایی و دستگیری عاملان کشتار پلنگ تنکابن در رأی صادره از دادگاه عمومی بخش خرم آباد تنکابن، شکارچی اصلی به تحمل 182 روز زندان محکوم شد.
بر اساس این گزارش ،دو هفته پس از حادثه تلخ زخمی شدن یک پلنگ عظیم الجثه بر اثر اصابت گلوله که در نهایت باعث قطع نخاع و در نهایت موجب مرگ دلخراش این پلنگ شد.
رئیس اداره محیط زیست تنکابن گفت: در جریان بازجویی از شکارچیان مشخص شد اسلحه ای که به وسیله آن به پلنگ شلیک شده فاقد مجوز است.
همچنین تحقیقات صورت گرفته مشخص کرد پلنگی که از سوی مجرمان هدف گلوله قرار گرفت هرگز به دام های آنها حمله نکرده بود و اصولاً هیچ تلفاتی از دام اهالی در روستای آنها گزارش نشده است.
هادی منصورکیایی افزود: پس از تکمیل تحقیقات، دادگاه عمومی بخش خرم آباد تنکابن شکارچی اصلی را به جرم حمل و استفاده از سلاح قاچاق به 91 روز زندان و به جرم شکار گونه جانوری حمایت شده به 91 روز زندان و مجموعاً به تحمل 182 روز حبس تعزیری محکوم کرد.
حکم صادره قابل تجدید نظر است و در صورت اعتراض مجرم دوباره بررسی خواهد شد، حبس تعزیری در نظر گرفته شده در رای بدوی، قابل خرید نبوده و در صورت تایید حکم در دادگاه تجدید نظر، متهم باید برای اجرای حکم به زندان معرفی شود.
از سوی دیگر چون پدر همه مسوولیت حمل سلاح غیر مجاز و شلیک به پلنگ را برعهده گرفته بنابر این پسر از اتهام ها تبرئه شد.
بر اساس این گزارش ،متهم باید 50 میلیون ریال جریمه نقدی بابت ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از شکار غیر مجاز یک پلنگ ایرانی پرداخت کند.
بنابر این گزارش روز جمعه 13 دی ماه یک پلنگ نر بزرگ جثه در حاشیه رودخانه ای در منطقه جنگلی دوهزار تنکابن در حالی که قادر به حرکت دادن پاهای خود نبوده و خود را روی زمین می کشید، مشاهده شد. پس از انتقال حیوان به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران مشخص شد پلنگ به دلیل برخورد گلوله به ستون مهره ها دچار قطع نخاع کامل شده است.
پنجه دست این پلنگ عظیم الجثه که نامش را البرز گذاشتند در گذشته به دلیل گرفتار شدن در تله های سیمی کشاورزان قطع شده، بدنش پر از ساچمه های اسلحه شکاری و استخوان دستش نیز براثر برخورد گلوله شکسته بود.
با توجه به آسیب نخاعی برگشت ناپذیر و تشخیص تیم تخصصی دامپزشکان برای جلوگیری از تحمل رنج بیشتر در حیوان، پس از انتقال پلنگ تنکابن به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با روش یوتانایز –مرگ بدون درد- با استفاده از دوز بالای داروی بیهوشی به زندگی آن خاتمه داده شد. دوستداران محیط زیست نام این پلنگ را البرز گذاشتند و البرز به نمادی از استقامت و مظلومیت حیات وحش ایران تبدیل شد.
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]