واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ملازهی: ظریف تایید رهبری را دارد و تندروها با فشار به او راه به جایی نمیبرند/ برخی سوالات نمایندگان رنگ و بوی سیاسی - جناحی دارد
کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ساختار قدرت و تصمیمگیری در جمهوری اسلامی به گونهای است که بعید است آقای ظریف بدون هماهنگی با رهبری خطی مشیای را در نظر بگیرد، گفت: تحرکات اصولگرایان تندرو در مجلس بیتاثیر و بی نتیجه است.
به گزارش نامه نیوز، «محمد جواد ظریف» در حالی دور جدید مذاکرات هستهای در وین اتریش را با توافق با گروه 1+5 در خصوص چارچوب موضوعات مورد بررسی برای دست یابی به توافق جامع در خصوص برنامه هسته ای ایران به پایان رساند که قرار است امروز یکشنبه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور یابد تا پاسخگوی سوالات 99 نماینده مجلس در خصوص موضوعات متفاوتی باشد.
«ایرج ندیمی» نماینده لاهیجان و سیاهکل، «حسینعلی شهریاری» نماینده زاهدان، «ابراهیم آقامحمدی» نماینده خرمآباد، «علیاکبر آقایی» نماینده سلماس و «فرهاد بشیری» نماینده پاکدشت از جمله نمایندگانی هستند که سوال آنان از ظریف در کمیسیون امنیت ملی مطرح خواهد شد. بر همین اساس سه سوال دیگر از ظریف به ترتیب با امضاهای 54 نماینده، 23 نماینده و 12 نماینده نیز از جمله سوالاتی است که ظریف با حضور در جلسه روز یکشنبه کمیسیون باید پاسخگوی آنها باشد.
اما این برای نخستین بار نیست که ظریف برای پاسخگوی به سوالات نمایندگان به کمیسیون امنیت ملی مجلس فراخوانده میشود؛ در حالی که تاکنون چندین بار خط مشی سیاست خارجی کشور و همچنین مذاکرات هسته ای از سوی رهبر انقلاب تایید شده است و ایشان از تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت کردهاند اما حساسیت نمایندگان و گاها فشار بر دستگاه دیپلماسی از سوی طیفی از نمایندگان همچنان وجود دارد.
در همین خصوص محمد پیرملازهی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار نامه نیوز گفت: ساختار قدرت و تصمیمگیری در ایران به گونه ای است که تمامی تحرکات و اقدامات تیم دیپلماسی کشور با در نظر گرفتن خط مشی رهبری و خطوط قرمز نظام صورت میگیرد و نمیتوان ایرادی بر آن وارد دانست.
وی با اشاره به تحرکاتی که گروهی از مجلسیان در خصوص تقابل با دستگاه دیپلماسی کشور در پیش گرفته اند، افزود: جناحی در مجلس حضور دارند که تلاش میکنند اقدامات و دستاوردهای ظریف را زیر سوال ببرند، تلاشی که تنها دستمایه منافع جناحی و گروهی است و بی شک رنگ و بوی سیاسی دارد و نباید تصور شود که مشکلی در مذاکرات هسته ای از جانب تیم هسته ای ایران و یا شخص اقای ظریف بوده است.
ملازهی با بیان اینکه در معادله رقابتآمیز قدرت میان جناحهای سیاسی درون حاکمیت به چالش کشیدن دولت از سوی گروه تندرو امری غیر معمول و خارج از عرف و قانون است، گفت: جناح رادیکال تر در مجلس سعی دارد با دیدگاههای خاص خود اهرم پرسش از وزرا و تحت فشار قرار دادن کابینه در سطوح مختلف را در اختیار داشته باشد ولی باید این موضوع را در نظر داشت که ظریف تایید رهبری را دارد و با توجه به این موضوع اقدامات این گروه از وکلای ملت راه به جایی نخواهد برد و بی شک بی تاثیر در روند دیپلماسی کشور خواهد بود.
این کارشناس مسائل بین الملل اما تلاش مجلس برای فراخواندن وزرا و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ را از کابینه را غیرقانونی ندانسته و تاکید کرد: این حق مجلس است که هر وزیری از کابینه دولت را به مجلس فراخواند و از وی در خصوص موضوعات مختلف توضیح بخواهد و اگر قانع نشد وزیر را استیضاح کند و طبیعتا نمیتوان این حق را از مجلس سلب کرد.
وی افزود: ظریف مسئولیت خطیر و حساسی را برعهده دارد که به سرنوشت ملت و کشور بستگی دارد و حق دارد بر اساس تجربه و وظایفی که بر عهده دارد جزئیات برخی از مسائل را مطرح نکند و در صورت روشن شدن ابعاد مختلف آن، موضوع را به اطلاع مجلسیان و دیگر مقامات برساند. به موازات مشکلاتی که در مجلس ایران برای دستگاه دیپلماسی کشور وجود دارد برای دولت اوباما نیز در کنگره موانعی سخت در مسیر توافق با ایران ایجاد شده است.
ملازهی با بیان اینکه به نظر می رسد جناح تندرو در مجلس از قدرت کافی برای تاثیر گذاری بر روند دیپلماسی کشور برخوردار نیست گفت: روندی که برخی از نمایندگان در پیش گرفته اند بر مناسبات مجلس و دولت تاثیر گذار نخواهد بود زیرا بر راس مجلس شخصی تکیه زده است که دیپلمات و سیاست مدار کارکشته ای است که همواره تلاش می کند روابط دو قوه را در جوی مثبت و مناسب و دور از تیرگی و دلخوری نگه دارد.
1392/12/4
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]