تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805614926




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اوکراین در مسیر گسست سیاسی - جغرافیایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

اوکراین در مسیر گسست سیاسی - جغرافیایی تهران- ایرنا- پس از سه ماه ناآرامی و اعتراضات که در حال تبدیل به جنگ داخلی در پایتخت اوکراین بود، مخالفان به یاری غرب تمام مراکز حکومتی و دولتی را به تصرف خود درآورده و ویکتور یانوکوویچ را وادار به خروج از کی یف کردند.


به گزارش ایرنا، شنبه 22 فوریه، به عنوان روزی سرنوشت ساز و پرحادثه در تاریخ معاصر اوکراین ثبت شد. در عرض یک روز ، رئیس جمهور ناپدید شد، رأی عدم اعتماد مجلس را گرفت، رئیس مجلس استعفا کرد، یکی از مخالفان دولت بر جای او نشست و زمام امور کشور را در دست گرفت و سرسخت ترین رقیب سیاسی رئیس جمهوری از زندانی در خارکف رها شد و به جمع هوادارانش در میدان استقلال کی یف پیوست.
اتفاقاتی که معترضان طی سه ماه اخیر برای دستیابی به آنها در میدان استقلال کی یف تجمع کرده بودند، یکی پس از دیگری رخ داد و اوکراین را وارد فصلی تازه کرد.
مخالفان به رئیس جمهوری تا ساعت ده صبح شنبه مهلت داده بودند از مقامش کنار برود. ساعتی بعد مجلس اوکراین با اعلام رأی عدم اعتماد، یانوکوویچ را عملاً به ˈرئیس جمهور پیشینˈ تبدیل کرد.
خانم تیموشنکو که از حبس در شهر خارکف آزاد شده بود، در میان معترضان اوکراینی گفت که نباید فکر کنند کار تمام شده است.
درهمین حال معترضان گفته اند کماکان به تجمعات و تظاهرات خود در کی یف ادامه خواهند داد. این گروه گفته اینک زمان مناسبی برای متفرق شدن نیست.
با اینکه قدرت حداقل در پایتخت و غرب اوکراین بدست مخالفان دولت افتاده، اما به نظر نمی رسد این پایان مشکلات اوکراین باشد. رویدادهای روز شنبه اوکراین را وارد ماجرای ژئوپلیتیک تازه ای کرده که قطعا واکنش قدرت های داخل این کشور را در پی خواهد داشت.
بر اساس گزارش ها، همزمان با حضور یولیا تیموشنکو در میدان استقلال کی یف، گروه هایی از معترضان حاضر در میدان از او استقبال کردند اما همزمان گروه های دیگری از همین معترضان از سخنان او استقبال نکرده و حتی محل سخنرانی را ترک کرده اند.
بر پایه اطلاعات رسیده، بخش هایی از معترضان اوکراینی تیموشنکو را به عنوان نماینده خود پذیرفته اند اما بسیاری دیگر نه.
به گزارش منابع خبری، آمریکا از آزادی این نخست وزیر سابق متمایل به غرب استقبال کرده و گفته است که با روسیه و سازمان های اروپایی و بین المللی برای حمایت از یک اوکراین متحد و دمکراتیک همکاری خواهد کرد.
پارلمان این کشور نیز با رای به برکناری یانوکوویچ، تاریخ برگزاری انتخابات بعدی ریاست جمهوری را، 25 ماه مه یعنی حدود سه ماه دیگر اعلام کرده است.
در همین حال و پس از برکناری مقامات دولت یانوکوویچ از سمت های خود، روسیه از اعطای 13میلیارد دلار باقی مانده وام پیشنهادی خود به اوکراین خودداری کرده و واگذاری آن را منوط به بهبود وضعیت اوکراین نموده است. در حالی که اوکراین با بدهی خارجی بیش از 70 میلیارد دلار روبرو است، با این اقدام روسیه، کی یف عملا تسلیم اروپا شده است.
همچنین باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا نیز با تشبیه سیاست های روسیه در قبال بحران اوکراین به شطرنج سیاسی، ولادیمیر پوتین را به حمایت از رهبران اوکراین و ایستادگی در مقابل خواست مردم اوکراین متهم کرده است.
در همین حال یک رسانه روسی به بازی دوگانه غرب در مساله اوکراین و اعمال فشار بر دولت این کشور برای پذیرفتن خواسته های تحمیلی کشورهای غربی خبر داد.
کانال دوم تلویزیون دولتی روسیه در گزارشی درباره بحران اوکراین اعلام کرد : قرائن موجود و اظهار نظرهای مقامات اروپایی در بروکسل نشان می دهد، فشار بر حکومت اوکراین از طرف اتحادیه اروپا و آمریکا ادامه دارد.
به دنبال امضای توافق نامه خروج اوکراین ازبحران میان دولت ویکتور یانوکوویچ و مخالفان نزدیک به اتحادیه اروپا، روسیه ناخرسندی خود را با به تعلیق در آوردن کمک مالی به کی یف ابراز داشت.
آنتوان سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه نیز اعلام کرد که کشورش به دلیل بحران کنونی در اوکراین کمک مالی جدید خود را به کی یف به حالت تعلیق در آورده است.
سیلوانوف تاکید کرد که دولت روسیه منتظر ثبات اوضاع در اوکراین است تا در این زمینه اقدام کند.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند با توجه به گزارش های رسیده از کی یف، مخالفان اوکراینی یک مشکل بزرگی بنام فقدان رهبری درمیان خود دارند. به گفته یک کارشناس سیاسی هیچ یک از مدعیان رهبری مخالفان اعم از آرسنی یاتسنیوک وزیر اقتصاد پیشین، ویتالی کلیچکو مشت زن سابق و تیاگنیبوک ملی گرا، جذبه لازم را برای رهبری مخالفان ندارند.
نکته مهم دیگر در ارتباط با ناآرامی های جاری اوکراین کمرنگ شدن نقش مخالفان میانه رو و چیرگی گروه های مخالف غربگرا بر امور پایتخت است که مصداق بارز آن را می توان در هو کردن ویتالی کلیچکو رهبر حزب مخالف ˈاودارˈ و از رهبران سرشناس گروه های مخالف میانه رو توسط افراط گرایان در میدان ˈاستقلالˈ کی یف در روز گذشته و در حین سخنرانی درباره توافق مخالفان با حکومت مشاهده کرد.
ادامه این روند با توجه به وضعیت حال حاضر این کشور، منجر به ادامه تشنجات خواهد شد. با نگاهی به آمار کشته شدگان 80 نفری مخالفان و نیروهای پلیس که در تاریخ دو دهه ای استقلال این کشور بی سابقه بوده، افزایش تشنجات موجب گسست نظام سیاسی اوکراین شده و روندی مخرب را در پیش خواهد گرفت.
تمامی این رویدادها در حالی در اوکراین در جریان است که گفته می شود مردم این کشور به دلیل موقعیت استراتژیک و ژئواکونومیک آن در شرق اروپا روحیه معتدلی داشته و به روند مردم سالاری معتقد هستند. این در حالی است که مخالفان با زیر پا گذاشتن واقعیت های کشورشان تنها راه رسیدن به استانداردهای زندگی ایده آل را در پیش گرفتن سیاست های غربی می دانند.
اوکراین مهم ترین کشور اروپای شرقی در ابعاد جغرافیای سیاسی و اقتصادی برای اتحادیه اروپاست. بعد از روسیه اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری اوکراین محسوب می شود و محل ترانزیت 50 درصد گاز طبیعی و 75 درصد نفت خام وارداتی این اتحادیه از روسیه می باشد. ویژگی هایی از این نوع اوکراین را به کشوری دارای اهمیت بین المللی تبدیل کرده است.
هرچند غربی ها تا اینجای ناآرامی های اوکراین با پشتیبانی تمام و کمال دیپلماتیک و تبلیغاتی مخالفان دولت موفق به تغییر موازنه قوا و زمینه سازی برای فروپاشی ساختار سیاسی این کشور شده اند، اما بدیهی است که روسیه هرگز اجازه نمی دهد غرب در500 کیلومتری مرزهای آن حکومت دست نشانده ای را سر کار بیاورد.
بروز این وضعیت همراه باشکاف تاریخی موجود میان غرب کاتولیک و شرق ارتدوکس در اوکراین و تمایل افراطی ساکنان بخش غربی به اروپایی شدن به صورت طبیعی زمینه ساز تنش های قومی و به تبع آن تشدید خطر تجزیه این کشور46 میلیونی است.
اوکراین به عنوان یکی از جمهوری های پیشروی شوروی سابق در حیطه صنعت، اقتصاد و فرهنگ این روزها تحت تاثیر اختلافات داخلی و بحران سیاسی پیش رونده در مسیر تجزیه حال و روز خوشی ندارد و جدایی به دو بخش غربی و شرقی هر لحظه آن را تهدید می کند.
گزارش از: فریبا مدنی
اروپام**1485**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




04/12/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن