واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رباتیک کاران خواستار تشکیل انجمن ملی هستند بیرجند - ایرنا - این روزها دانشگاه پیام نور بیرجند میزبان نخبگان علمی کشور در حوزه رباتیک است، جوانانی که تنها با اتکا به سرمایه وجودی خویش یعنی دانش و مهارت فنی وارد کارزاری شده اند تا ویترین علمی ایران را رنگینتر از گذشته نشان دهند.
![رباتیک کاران خواستار تشکیل انجمن ملی هستند](http://img7.irna.ir/1392/13921204/81056954/81056954-5520116.jpg)
تنی چند از داوران و دست اندرکاران چهارمین المپیاد ربایتک دانشجویان و دانش آموزان کشور بر این باورند که فقدان ˈانجمن ملی رباتیک ایرانˈ در این دوره مسابقات احساس می شود.
سرداور لیگ شبیه ساز امداد نجات و داور جهانی مسابقات رباتیک در این باره به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: مشکل عمده در حوزه رباتیک فقدان یک سازمان هدایتگر و حامی مالی است.
ˈفرشید فرجیˈ افزود: به جز دو دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر بیشتر دانشگاهها از حمایت مالی بخش خصوصی برخوردار نیستند لذا بطور معمول شرکت کنندگان در المپیادها با هزینه شخصی وارد رقابت می شوند.
وی که به گفته خودش تاکنون داوری در کشورهای چین، سنگاپور، مکزیک و هلند را تجربه کرده ادامه داد: با وجود توان فنی و علمی جوانان ایران، به دلیل نداشتن حامی مالی، کشور ما در سطح جهانی فقط در لیگ رباتهای امداد و نجات رتبه های نخست تا سوم را نصیب خود می کند.
او گفت: عمده این حضور کم رنگ به واسطه فقدان حامی مالی به دلیل ارتباط ضعیف دانشگاه با بخش صنعت و نبود یک نهاد علمی هماهنگ کننده در سطح کشور است.
وی در خصوص میزبانی دانشگاه پیام نور هم گفت: در مقایسه با دانشگاههای صنعتی کشور میزان استقبال کمتر است ولی اگر تبلیغات بیشتری صورت می گرفت شاهد حضور پررنگتر دانشجویان می بودیم.
فرجی افزود: در عین حال سطح علمی و فنی مسابقات بسیار بالا است و این نشانگر بالندگی و رشد دانشجویان و دانش آموزان کشور می باشد.
مسوول کمیته داوران و سرداور تیم رباتهای نیمه اتوماتیک نیز گفت: کمبود بودجه پژوهشی دانشگاهها عمده ترین مشکل در حوزه رباتیک کشور است.
ˈسمیه درودیˈ افزود: اگر این مشکل اساسی برطرف می شد جایگاه ایران در جهان نسبت به وضعیت فعلی چندین پله صعود می کرد.
مسوول کمیته علمی فنی چهارمین المپیاد رباتیک نیز به خبرنگار ایرنا گفت:آماده سازی سالن برپایی همایشها و کارگاههای علمی حاشیه ای و بهره گیری از داوران الکترونیک عمده ترین وظیفه این کمیته است.
ˈمرتضی بهروزی نژادˈ افزود: یکی از ویژگیهای منحصر بفرد این دوره المپیاد آن است که به منظور کاهش درصد خطا در قضاوت برای نخستین بار از توان داوران الکترونیکی استفاده شده است.
وی گفت: در دوره های قبل نیز این شیوه وجود داشت اما در این دوره به صورت حرفه ای و کاملتر صورت گرفته است.
او در خصوص خروجی علمی المپیاد افزود: با بخش تجاری سازی معاونت فناوری نهاد ریاست جمهوری هماهنگ کرده ایم گزارش فنی مسابقات را ارسال کنیم تا چنانچه ربات خاصی مورد نیاز بخش صنعت بود تفاهمنامه مربوطه به امضا برسد.
وی گفت: از سوی دیگر غرفه فن بازار پارک علم و فناوری خراسان جنوبی نیز در سالن مسابقات مستقر شده و از مسوولان بخش صنعت و کشاورزی دعوت کرده ایم تا از نزدیک کار شرکت کنندگان را رصد کنند.
رییس دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی هم در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: در برنامه ریزی المپیاد یک هدفگذاری پنهان برای درخواست تشکیل ˈانجمن ملی رباتیک ایرانˈ را مد نظر داشتیم.
ˈمهدی ثقفیˈ افزود: تنها نهادی هم که می تواند در این ارتباط وارد عمل شود وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
وی گفت: هم اینک در ایران حتی یک نشریه تخصصی در حوزه رباتیک نداریم و فقدان این رسانه تخصصی موجب منعکس نشدن بخش اعظم موفقیتهای جوانان این مرز و بوم شده است.
او افزود: تشکیل انجمن ملی رباتیک ایران و به تبع آن انتشار یک نشریه تخصصی در این حوزه می تواند رابطه بین دانشگاه و بخش صنعت کشور را پررنگ کند.
چهارمین المپیاد ربایتک دانشجویان و دانش آموزان کشور از دیروز به میزبانی دانشگاه پیام نور بیرجند آغاز شده و تا روز دوشنبه ادامه دارد.
666/110
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
04/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]