تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):ایمان به صرف ادعا و آرزو نیست، بلکه ایمان آن است که خالصانه در جان و دل قرار گیرد و ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802522669




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قصر بهرام کجاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
قصر بهرام کجاست؟
مدیر کل میراث فرهنگی‌، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان گفت: کاروانسرای قصر بهرام از آثار تاریخی دوره صفویه و یک کاروانسرای شاه عباسی است که در سر راه قدیمی و تاریخی کاروان رو کویری اصفهان، کاشان، خوار(گرمسار) و خراسان قرار داشته است. به گزارش نامه نیوز ،محمد حسین بحرالعلومی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص معرفی کاروانسرای قصر بهرام گفت: این کاروانسرا در جنوب گرمسار و شمال شرقی دریاچه نمک واقع شده و در سر راه قدیمی و تاریخی کاروان‌های اصفهان‌، کاشان‌ و خراسان بوده است.

بحرالعلومی گفت: پلان بیرونی این بنا چهار گوش و دارای چند برج با دو دروازه شمالی و جنوبی است و رو کار آن با سنگ‌های بزرگ آهکی سفید رنگ‌ صیقل داده شده است.

وی افزود: در اطراف این بنا‌، شش برج ‌بنا شده و سر در آن نیز از سنگ بزرگ یکپارچه‌ای تشکیل و در دو طرف سر در بنا دو اتاق کوچک قرار دارد که گویا قراول خانه بوده است‌.

بحرالعلومی تصریح کرد: اندرون خانه آن نیز محوطه ای بزرگ است که گرداگرد آن 20 اتاق کوچک و یک در‌ بدون روزنه با پوشش گچی قرار دارد و در دو سوی شرقی آن یک صحن بزرگ ساده با طاق بلند ضربی و در بدنه غربی تالاری وسیع با شاه نشین و طاقچه‌های در دور آن و ایوانی در جلو دیده می‌شود‌. همچنین در زیر آن سردابی کهنه قرار دارد.

مدیر‌کل میراث فرهنگی استان گفت: تاریخ اصلی بنا روشن نیست، اما از نشانه‌ها و سفال‌هایی که پیرامون بنا بدست آمده، به نظر می‌رسد این بنا پیش از دوره صفوی نیز بر پا بوده است.

همچنین یونس شاه حسینی پژوهشگر و نویسنده گرمساری نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، در خصوص آثار تاریخی این منطقه گفت: در این منطقه علاوه بر کاروانسراهای قصربهرام و عین الرشید و قصر حرمسرا، دو شاهکار عمرانی شامل جاده سنگفرش و تاسیسات آبرسانی(‌از چشمه شاه به قصر بهرام) با سابقه تاریخی 400 ساله وجود دارد که در نوع خود در سطح کشور کم نظیر و حتی بی‌نظیر هستند.

وی با اشاره به تاسیسات آبرسانی قصر بهرام گرمسار افزود: یکی ‌از شاهکارهای عمرانی دوره صفویه در منطقه سیاه کوه، احداث حدود هفت کیلومتر کانال آبرسانی از چشمه شاه به قصر بهرام است.

این پژوهشگر ادامه داد: این کانال آبرسانی از تاسیسات منحصر بفرد در زمینه انتقال آب است. برای انتقال آب چشمه شاه به قصر بهرام در زمان احداث آن‌، سنگ تراشان با تراشیدن سنگ‌هایی از جنس تراورتن، ناودان‌های سنگی ساختند که طول برخی از آنها به 3 متر می‌رسد. این قطعات سنگی به گونه‌ای بسیار استادانه، تراش خورده که لبه انتهایی آنها به صورت نر و ماده در یکدیگر قرار می‌گرفت و کانال پیوسته‌ای را به طول 7 کیلومتر از چشمه شاهی تا بنای قصر بهرام برای انتقال آب ایجاد می‌کرد.

شاه حسینی گفت: مسیر این کانال سنگی آبرسانی ابتدا به حوض جنوبی قصر حرمسرا وارد شده و پس از گذشتن از حوض داخل حرمسرا به سمت کاروانسرای قصر بهرام ادامه می‌یابد. همچنین در فاصله حدود 100 متری قبل از قصر بهرام حوض بزرگ دیگری قرار دارد‌ که از آن احتمالاً به عنوان ذخیره کردن آب استفاده می‌شد. همچنین شاخه‌ای از این آبراهه سنگی قبل از ورود به قصر بهرام به حمام قصر منشعب می‌شود. در ادامه این آبراهه به حوض داخل قصر بهرام منتهی می‌شد و مورد استفاده ساکنین قرار می‌گرفت.

وی افزود: در حال حاضر بخش‌هایی از این آبراهه به خصوص در اطراف قصر بهرام تخریب شده‌ و بخش‌های دیگر آن کمابیش سالم مانده است.

به گزارش ایسنا، کاروانسرای شاه عباسی قصر بهرام که به کاروانسرای عباس‌آباد‌ نیز مشهور است و د‌ر حال حاضر به عنوان پاسگاه شکاربانی پارک ملی کویر و نیز مهمانسرایی برای اقامت گرد‌شگران و محققان مورد‌ استفاد‌ه قرار می‌گیرد.




1392/11/28





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 337]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن