واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روباه اعلام کرد: The Embassy Is Closed
دیپلماسی پرچمها؛ تعهد تهران و عهدشکنی لندن
اگر چه پرچم ایران از روز پنجشنبه بر فراز سفارت کشورمان در لندن برافراشته شد تا کارداران غیر مقیم روابط دیپلماتیک دو جانبه را سامان دهند اما انگلیسی ها هنوز اقدام به نصب پرچم و تابلو بر سر در سفارتخانه خود نکردهاند.
بهگزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، چهارشنبه گذشته، رسانهها از آغاز دوباره روابط مستقیم ایران و انگلیس از اول اسفند ماه جاری خبر داده و یک روز بعد، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد "پرچمهای ایران و انگلیس در سفارتخانههای این کشورها برافراشته شد". اگر چه پرچم جمهوری اسلامی از روز پنجشنبه بر فراز سفارت ایران در لندن برافراشته شد تا مسئولیت ارتباطات دو کشور در غیاب حافظان منافع به کارداران غیر مقیم سپرده شود اما انگلیسی ها هنوز اقدام به نصب پرچم و تابلو بر سر در سفارتخانه خود نکردهاند. نکته جالب توجه اینکه با مراجعه به سایت اینترنتی سفارت انگلیس در تهران هم همچنان با عبارت "سفارت بریتانیا در تهران کماکان تعطیل است!" مواجه می شویم؛ جملهای که در یک کاغذ ساده سفید رنگ کنار درب اصلی سفارتخانه نیز به چشم می خورد:The Embassy Is Closed! البته انگلیسی ها همزمان با اهتزاز پرچم ایران بر فراز ساختمان شماره 16 پرنسس گیت در خیابان کنسینگتون جنوبی لندن به خود زحمت داده و نمادهای سوئدی را از ساختمان آجری قرمز رنگ چهارراه استانبول حذف کردند اما معلوم نیست چرا هنوز با گذشت سه روز، پرچم و نمادهای خود را نصب نکرده و بر نمایش تعطیلی سفارتخانهشان اصرار دارند؟ این در حالی است که روزنامههای اصلاحطلب بدون توجه به تداوم مظلومنمایی روباه پیر که دلیل تعطیلی سفارتخانهشان را "حمله شبهنظامیان تحت حمایت رژیم ایران! در 29 نوامبر" عنوان کرده و تلاش می کنند ایرانی ها را مشتاق رابطه با آنها نشان دهند، با ذوق زدگی تیتر یک امروز خود را به "برافراشته شدن پرچم ایران در لندن" اختصاص دادند.
*ماجرای قطع و وصل یک رابطهششم آذر ماه 1390 مجلس طرحی را با 179 رأی به تصویب رساند که وزارت امور خارجه را موظف کرد «در چارچوب حفظ منافع ملی و دفاع از حقوق ملت بزرگ ایران» ظرف دو هفته، روابط سیاسی را با دولت انگلیس به سطح کاردار تنزل داده و روابط اقتصادی و بازرگانی را نیز به حداقل ممکن برساند. هشتم آذر، دو روز پس از تصویب طرح کاهش رابطه با انگلیس در مجلس، جمعی از دانشجویان تجمعی گسترده در "اعتراض به سیاستها و رفتارهای پیر استعمار" در مقابل سفارت این کشور در تهران برگزار کردند. هنوز دقایقی از برگزاری این تجمع نگذشته بود که تعدادی از تجمعکنندگان با عبور از سد نیروهای پلیس وارد سفارت شده و با پایین کشیدن پرچم انگلیس پرچم ایران را به اهتزاز درآوردند؛ آنها همچنین برای ساعاتی باغ قلهک که استیلای بریتانیا بر آن را "غیر قانونی" می دانند، در تصرف خود داشتند. روز نهم آذر "ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد همه دیپلماتهای خود را از ایران خارج کرده و به دیپلماتهای ایرانی به عنوان "عناصر نامطلوب!" نیز 48 ساعت مهلت داد تا خاک لندن را ترک کنند. در پی تعطیلی سفارتخانههای ایران و انگلیس و بروز مشکلاتی برای اتباع دو کشور، قرار شد سفارت سوئد به عنوان حافظ منافع بریتانیا در تهران و سفارت عمان نیز به عنوان حافظ منافع جمهوری اسلامی در لندن فعالیت کنند. با انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری در خرداد 92 و تشکیل دولت "تدبیر و امید"، وزیر خارجه انگلیس ضمن تبریک پیروزی وی نسبت به بهبود روابط دو کشور ابراز امیدواری کرد و دیوید کامرون نخست وزیر این کشور نیز با ارسال نامه و تماس تلفنی با روحانی از تمایلش برای بهبود روابط دو کشور با روی کار آمدن دولت جدید در کشورمان سخن گفت. اواخر مهر ماه سال جاری خبری مبنی بر توافق ایران و انگلیس برای برقراری روابط دیپلماتیک و بازگشایی مجدد سفارتخانهها از طریق "انتخاب کاردار غیر مقیم" پس از دو سال قطع رابطه رسمی بین تهران - لندن منتشر شد. نخستین سفر "آجی شارما" کاردار هندی تبار غیر مقیم انگلیس و "محمدحسن حبیبالله زاده" کادرار غیر مقیم ایران به محل مأموریتشان برای پیگیری مسائل دیپلماتیک دو جانبه نیز نتوانست پرچم حافظان منافع دو کشور را پایین آورده و تغییری در ویترین سفارتخانه دو کشور ایجاد کند. روز پنجشنبه اول اسفند رسانهها اعلام کردند "دولتهای انگلیس و ایران به توافق رسیدند که مسائل دوجانبه را بهصورت مستقیم و از طریق کاردارهای غیر مقیم دو کشور و مسئولان مرتبط پیگیری کنند" و "این مرحله" را "پیشرفتی دیگر در جهت بهبود گام به گام روابط دو جانبه" دانستند. انتهای پیام/
92/12/03 - 14:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]