واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
باز هم سهل انگاری، باز هم ذوق زدگی عده ای! تهران - ایرنا - روز نامه ابتکار روز شنبه در سر مقاله خود با عنوان « باز هم سهل انگاری، باز هم ذوق زدگی عده ای!» نوشت:کار رسانه ای کردن به بند بازی شبیه است: برای طی مسافت باید با تکیه بر اهرم، تمرکزحواس، مهارت و حرفه ای گری مسیر را طی نمود.
در ادامه این مطلب که به قلم « محمدعلی وکیلی » نوشته شده آمده است : دیگران در اتوبان بدون مانع حرکت می کنند، ولی اهالی رسانه باید از روی طناب گذر کنند.
حرکت به این روال با خطر بسیار همراه است. یک اشاره کافی است تا بند باز سقوط کند و جانش گرفته شود.
البته این خود دلیل بر اهمیت کار رسانه است. رسالت آگاهی بخشی و تعمیق اندیشه در بخش های مختلف جامعه کارویژه اصلی هر رسانه است.
این کارویژه چنان خطیر و پر مخاطره است که به بند بازی تعبیر و تشبیه می شود. اگر به هر دلیلی بی دقتی صورت پذیرد، سقوط حتمی است و سرانجامش به محاق رفتن!
روز پنج شنبه با خبر شدیم که روزنامه آسمان در هفتمین روز انتشار خود، به دلیل درج مطلبی خلاف مبانی دینی جامعه، به محاق توقیف گرفتار آمد.
این اتفاق همچون اتفاقات مشابه در دوره کوتاه دولت امید و تدبیر، اسباب تاسف شده است. این سرنوشت برای روزنامه آسمان که از تحریریه ای حرفه ای و نام آشنای برخوردار بود، بیشتر موجب تعجب و تاسف شد به همین مناسبت به چند نکته اشاره می شود؛
1-سرعت و آشفتگی شروع کار نمی تواند دلیل بی دقتی صورت گرفته باشد.
دوستان آسمان بار اولی نیست که گرفتار تیغ حساسیت های عمومی می شوند. پس این چنین در کمند بی دقتی و سهل انگاری گرفتار آمدن و بهانه به دست رقیبان دادن غیر پذیرفتنی است.
2-خطای بهار که عمرش را زود هنگام خزان کرد و سرنوشت امروز آسمان نشان می دهدکه برخی دوستان هنوز در فضای دهه 70 سیر می کنند و به حساسیت های دهه 90 توجه ندارند. شیب کارشان را نه با اقتضا و واقعیت های دهه 90 که همچنان منطبق بر دهه 70 تنظیم کرده اند.
این نشان می دهد که واقعیت های صحنه نادیده انگاشته شده است. طبیعی است که انجام وظیفه با چنین بر آورد و تحلیلی به نهایت مشکل خواهد بود.
3-گفته شده که عاقل از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود، ولی گویا برخی دوستان ترک عادت برایشان سخت و ناممکن است.
4-اشتباه روزنامه آسمان غیر قابل توجیه و از یک تیم حرفه ای با محوریت شخصیتی همچون قوچانی دور از انتظار بود.
ولی ذوق زدگی رسانه های اصولگرا بیشتر موجب بهت و حیرت است.
5-این روزنامه طی یک گزارش در یکی از صفحات میانی خود که چندان مورد توجه مخاطب نیست دچار سهو و خطا شده است و پاراگرافی را که می بایست حذف کند، نکرده است.
حال با بازتاب گسترده به همراه تحلیل و گفت وگو و انتخاب تیترهای حساسیت بر انگیز از طرف رسانه های جناح رقیب روبرو شده است.
این نشان می دهد عده ای در کمین مچ گیری و بهانه گیری هستند. کاری که خلاف اخلاق حرفه ای و دور از جوانمردی است.
آنها با این کار خود هیجان را به جایی می رسانند که امکان داوری منصفانه را از جامعه سلب می کنند.
با ذوق زدگی گاف یک رسانه را به جنجالی نمایشی بدل می کنند و بر آن نام توطئه می گذارند؛ در پس آن به دنبال دست های نامرئی می گردند و اراده سیستمی را در آن دخیل می پندارند.
این بازی سخیف تنها به منظور دو قطبی کردن کاذب جامعه صورت می پذیرد. می خواهند دل متدینان را خالی کنند.
خود را مدافع و پاسدار ارزش ها و رقیب را در نقطه مقابل قلمداد نمایند. با این ترفند به دنبال انتقام سیاسی هستند و از این طریق در پی ناکام گذاشتن دولت و مشروعیت زدایی از عملکرد هایش و البته آبرو خریدن برای خود می باشند.
اما این جماعت گویا نمی دانند که کاسبی کردن آبرو در بازار مکاره آبروریزی و حیثیت زدایی از آدمها، گره بر باد زدن و آب در هاون کوبیدن است.
به هر روی دوستان و همکاران کمی باید به حساسیت و اهمیت رسالت خویش و خطرات شغل خطیر خود واقف شوند و مواظب شاخک های حساس باشند،تا به این شکل گرفتارِ اتهامِ بازی با مقدسات نشوند.
در آخر هم اینکه توقیف روزنامه راه برخورد نیست. توقیف یک مجازات جمعی است. در حالی است که در تمام صنوف و مشاغل مسئولیت قضایی متوجه فرد مقصر است.
اگر تقصیری انجام گرفته، که در این مورد خاص چنین بوده، می بایست مدیر مسئول و مسئول مطلب پاسخگو باشند.
به امید روزی که در این سرزمین نه خبری از توقیف به گوش برسد و نه شاهد هنجار شکنی و قانون ستیزی اهالی رسانه باشیم.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]