تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842674448




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی دیپلماسی رسانه‌ای ظریف از فیسبوک تا رسانه‌های خارجی/ تمایل سیاستمداران ایرانی به ارتباط با رسانه‌های خارجی در سایه محافظه‌کاری خبرنگاران داخلی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
بررسی دیپلماسی رسانه‌ای ظریف از فیسبوک تا رسانه‌های خارجی/ تمایل سیاستمداران ایرانی به ارتباط با رسانه‌های خارجی در سایه محافظه‌کاری خبرنگاران داخلی
استاد علوم ارتباطات در گفتگو با نامه‌نیوز؛
بررسی دیپلماسی رسانه‌ای ظریف از فیسبوک تا رسانه‌های خارجی/ تمایل سیاستمداران ایرانی به ارتباط با رسانه‌های خارجی در سایه محافظه‌کاری خبرنگاران داخلی
یک استاد ارتباطات معتقد است با تاکید برای اینکه نباید سیاستمداران و دستگاه دیپلماسی در مقابل رسانه ها برای خود مصونیتی قائل باشد خواستار آن شد که وزارتخارجه مانند دیگر وزارتخانه از سوی رسانه ها مورد سوال و نقد قرار گرفته و برخی ملاحظات کنار گذاشته شود.

دکتر حسین علی افخمی، عضو هیئت علمی و استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز،  در بررسی دیپلماسی رسانه ای وزارتخارجه خصوصا محمدجواد ظریف، گفت: فیس بوک یک رسانه جمعی نیست و دل نوشته است. ممکن است یک سیاستمدار در فیس بوک مطالبی را مطرح کند که برای رسانه‌ها سوال بوجود آورده و ایجاد ابهام کند. در واقع آن چیزی که در فیس بوک منتشر می شود پاسخ به سوال رسانه‌ها نیست و اینکه عده‌ای خوششان می‌آید و کامنت می گذارند نباید ملاک ارزیابی و قضاوت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه رسانه‌های جمعی بر اساس افکار عمومی ساخته شده، مدیریت و هدایت می‌شوند، افزود: یک دولتمرد به خصوص وقتی در وزارت امور خارجه کشور در حال نقش آفرینی است و رهبری مذاکرات حساس هسته ای را بر عهده دارد، باید بیشتر از فیس بوک با رسانه‌ها در تماس باشد و یک تعامل چند جانبه با رسانه‌ها، نمایندگان مجلس و دیگر نهادهای سیاسی داشته باشد و تنها به رسانه‌های خارجی اکتفا نکند.

این استاد ارتباطات با بیان اینکه سیاست خارجی ما تابع سیاست داخلی است، تصریح کرد: افکار عمومی جامعه سیاست خارجی ما را هدایت و کنترل می‌کند. در چنین شرایطی وزارت امور خارجه باید رسانه‌های داخلی را در اولویت قرار دهد. اما آنچه در واقعیت می بینیم این است که اگر میدانی برای سیاستمداران ما باز شود و آنها به سمت رسانه‌های خارجی بروند، رسانه های داخلی را در اولویت دوم و سوم قرار می‌دهند.

افخمی با اشاره به اینکه محمد جواد ظریف در ارتباط با رسانه‌های بین المللی از توانایی شخصی خود بهره می‌برد، گفت: این توانایی به دلیل تسلط وی به زبان و شناخت او از این رسانه‌هاست که در زمان حضور در نیویورک کسب کرده است، اما اینکه ظریف به دلیل این توانایی، اولویت را به رسانه‌های خارجی بدهد تشخیص اوست که برای بیان مسائل و رفع ابهام زدایی به سمت این رسانه ها برود.

وی ادامه داد: با این وجود اما انتظار می رود رسانه‌های داخلی هم این فرصت را داشته باشند که بخشی از سوال‌های خود را با مسئولان عالی رتبه وزارت خارجه در میان بگذارند و پاسخ خود را بگیرند و اگر پاسخ قانع کننده ای نگرفتند بتوانند بحث را تا جایی که افکار عمومی قانع بشود ادامه بدهند.

این کارشناس حوزه ارتباطات در پاسخ به سوال که حضور ظریف در رسانه‌های خارجی چه تاثیری در جلوگیری از فضاسازی رسانه ای علیه ایران و توافق ژنو دارد، گفت: می توان به قضیه هم مثبت نگاه کرد و هم منفی، به این مفهوم که اگر اولویت با رسانه‌های خارجی باشد و به رسانه‌های خارجی امتیاز بدهیم این خوب نیست و نباید مبنای کار باشد. البته در رسانه های داخلی هم این ضعف وجود دارد و به نظام رسانه‌ای ما برمی گردد که به مسائل سیاست خارجی کلی نگاه می‌کند و از کنار آن می‌گذرد.

وی افزود: سالهاست هاله ای در مسائل سیاست خارجی وجود دارد و ما در صفحات مطبوعات و رسانه‌ها مطالبی که سیاست خارجی کشورهای دیگر را نقد کند، زیاد داریم ولی در مورد سیاست خارجی کشور، وزارت خارجه کمتر مورد سوال و انتقاد قرار می گیرد. ملاحظه ای که در سالهای اول انقلاب در مورد مسائل سیاست خارجی وجود داشت نباید به یک فرهنگ تبدیل شود، سایر وزارتخانه ها بیشتر مورد سوال و انتقاد قرار می‌گیرند ولی وزارت خارجه کمتر مورد سوال است. این ضعف در خبرنگاران داخلی وجود دارد و آنها قبول کردند که هر چیزی که در قالب اطلاعیه منشتر می شود و یا سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام می کند، کافی است. بنابراین این خبرنگاران و روزنامه نگاران داخلی ما هستند که باید این روش را اصلاح کنند.

استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید براینکه این انتقاد به سیاستمداران هم وارد است، خاطرنشان کرد: چرا که آنها مصونیتی برای خود قائل هستند که در مورد مسائل سیاست خارجی حرفی نزنند و مبهم اظهارنظر کنند.

افخمی هم چنین به حضور کمرنگ ایران در رسانه های بین المللی اشاره کرد و گفت: ما در سالهای اخیر در رسانه‌های بین المللی حضور کمرنگی داشته ایم و این ضعف تنها متوجه وزیر امور خارجه هم نبوده و در کل نظام دیپلماسی رسانه ای ما وجود داشته است.  کارشناسان و وابستگان مطبوعاتی ما در خارج از کشور کمتر در روزنامه های بزرگ دنیا با رسانه های کشورهای دیگر چالشی برخورد کردند و حتی اگهی های سیاسی و تجاری بدهند و اگر در همین زمینه خودمان با ترکیه مقایسه کنیم متوجه این تفاوت خواهیم شد.

وی با اشاره به طبقه بندی رسانه ها در مورد سیاست خارجی گفت: در سیاست خارجی همچنان اولویت به تلویزیون داده می شود، آنها دوربین را ترجیح می دهند و کم اتفاق می افتد که خبرنگار روزنامه مصاحبه اختصاصی با وزیر امور خارجه داشته باشد. اینها اشکالاتی است که باید در ساختار دیپلماسی ما مرتفع شود تا در کورس رقابت با رسانه های بین المللی عقب نمانیم.






1392/11/25





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن