واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
توصیه های تغذیه ای برای پوکی استخوان
کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات غدد و پوکی استخوان بیمارستان شریعتی، با توصیه به مصرف مقادیر کافی کلسیم و ویتامین Dدر ادامه استفاده از مقادیر فراوان پروتئین را عاملی برای افزایش دفع کلیوی کلسیم دانست و افزود: از این رو مبتلایان به پوکی استخوان باید از خوردن غذاهای پر پروتئین اجتناب کنند. به گزارش نامه نیوز به نقل از دلگرم، رییس زاده امروز در همایش پوکی استخوان با بیان اینکه میزان دریافت کلسیم به سن افراد بستگی دارد، اظهار کرد:مطالعات نشان داده است که میزان مصرف کلسیم درایران در دوران یائسگی کاهش مییابد.
وی، با بیان اینکه پروتئینهای گیاهی نظیر سویا حاوی ایزوفلاوین هستند، افزود: ایزوفلاوین مانع برداشت کلسیم از استخوان میشود از این رو مصرف روزانه 35 گرم سویا توصیه میشود.
این کارشناس تغذیه، با بیان اینکه مصرف مقادیر زیاد نمک باعث افزایش دفع کلسیم میشود در ادامه به هموطنان توصیه کرد که برای جلوگیری از بروز پوکی استخوان مصرف نمک محدود شود.
رییس زاده، ادامه داد: نوشابههای گازدار حاوی فسفات هستند که با نوشیدن نوشابه نسبت کلسیم به فسفات به اختلال دچار میشود؛ بنابراین مصرف نوشابه توصیه نمیشود.
وی، نوشیدن چای کم رنگ( نه همراه غذا) را به مبتلایان به پوکی استخوان توصیه کرد و افزود: شیر ماست، دوغ، پنیر، بستنی و کشک غنی از کلسیم هستند و افزایش میزان چربی شیر اختلالی در جذب کلسیم شیر ایجاد نمیکند.
این کارشناس تغذیه، با بیان اینکه اسفناج، سبزی خوردن، سبزی پخته، کلم و انجیر خشک حاوی کلسیم هستند، گفت: ماهی ساردین و سالمون (آزاد)، بادام، نان، لوبیا چیتی و نخود پخته از دیگر مواد غنی از کلسیم به شمار میآیند.
توصیه های مهم تغذیه ای برای پوکی استخوان:
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)مصرف غذاهای سبوس گرفته، الکل، کافئین، سیگار، قند، فسفر( نوشابه های گازدار و لبنیات) ، ضد اسید های حاوی آلومینیوم و میزان زیاد کلرور سدیم( قرص نمک) و پروتئین حیوانی را محدود کنید. نمک دریایی، سس سویا، تمر هندی یا گرانولهای کتانجک بر نمک سر سفره ارجحیت دارد.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)مصرف کربوهیدرات های پیچیده، اسیدهای چرب ضروری ( ماهی آب سرد، پسته و بادام و دانه های گیاهی)، حبوبات و سویا را افزایش دهید. آیزوفلاون ها که در سویا یافت می شود، ممکن است سرعت از دست رفتن استخوان را کند و فعالیت استخوانسازی را زیاد کند. مطالعات ، میزان 30-50 میلی گرم در روز سویا را جهت حفظ توده استخوانی پیشنهاد می کند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)میوه های انگوری تیره حاوی آنتوسیانیدین هستند که به تثبیت کلاژن موجود در استخوان کمک می کنند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)غذاهای غنی از مواد معدنی، به خصوص منابع غیر لبنی کلسیم باید زیاد شود. هر چند این غذاها کلسیم واقعی کمتری دارند، بدن انسان این کلسیم ها را بهتر جذب می کند. بادام، ساردین، گیاهان دریایی، سویا، آناناس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)سیترات کلسیم یا آسپارتات( 1000-1500 میلی گرم در روز) از انواع بهتر کلسیم است.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)منیزیوم( 200 میلی گرم 2-3 بار در روز) جذب کلسیم را بیشتر می کند و برای تولید هورمون لازم است و قلب را حفاظت می کند. منیزیوم ممکن است واقعا تراکم استخوان را افزایش دهد و ممکن است ماده معدنی مهم تر از کلسیم از نظر پیشگیری از پوکی استخوان باشد.
رژیم غذایی پوکی استخوان و تغذیه برای پوکی استخوان
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)ویتامین کا ( 100-500 میکروگرم در روز) جذب کلسیم را زیاد می کند. غذاهای حاوی ویتامین کا شامل سبزی های برگی شکل تیره است .
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)بورون( 5/0 تا 3 میلی گرم در روز) به جذب کلسیم کمک می کند. خانم های در معرض خطر سرطان پستان باید بورون را با احتیاط مصرف کنند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)منگنز( 5-20 میلی گرم در روز) به تولید کلاژن زمینه ساز رسوب کلسیم کمک می کند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)روی ( 10-30 میلی گرم در روز) به رشد طبیعی استخوان کمک می کند. مس(1-2 میلی گرم در روز) درموارد نیاز به تجویز درازمدت روی لازم است.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)کروم( 200-600 میکروگرم در روز) در بیمارانی که قند خون ناپایدار دارند، به کار رود.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)اسیدهای چرب ضروری( 1000 میلی گرم 2 بار در روز) به تولید هورمون کمک می کند.
***(رژیم غذایی پوکی استخوان)ویتامین ب-کومپلکس (50-100 میلی گرم در روز) اثرات استرس را کم می کند. افزایش سطح کرتن به علت استرس، باعث افزایش هضم استخوان می شود. اسید فولیک (1-5 میلی گرم در روز) ، ب-6 ( 100 میلی گرم در روز) و ب-12 ( 1000 میکروگرم در روز) مصرف کنید.
1392/11/21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]