تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802637583




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشنهاد رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه به مقامات ایران/ چرا اردوغان حاضر به خرید گاز 490 دلاری ایران شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
پیشنهاد رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه به مقامات ایران/ چرا اردوغان حاضر به خرید گاز 490 دلاری ایران شد؟

پیشنهاد رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه به مقامات ایران/ چرا اردوغان حاضر به خرید گاز 490 دلاری ایران شد؟
الحیات نوشت: عمل گرایی و تفکیک بخش‌ها از یکدیگر، احتمالا بهترین توصیف برای روابط کنونی بین ترکیه و ایران است. عمل گرایی موجب شد این دو کشور -تا حدی- بتوانند بخش سیاسی و بخش اقتصادی روابط خود را از یکدیگر جدا کنند. در بخش سیاسی، وزیران امور خارجه ایران و ترکیه در مباحثه ای درباره بحران سوریه که در داووس سوئیس برگزارش شد با یکدیگر اختلاف لفظی پیدا کردند.
به گزارش نامه نیوز، در این سفر پیش بینی شد مبادلات بازرگانی دو کشور ظرف چند سال با امضای توافق نامه "تجارت ترجیحی" از 13 میلیارد دلار به 30 میلیارد دلار افزایش یابد. این توافق نامه تخفیف های گمرکی متقابل برای داد و ستدهای بازرگانی بین دو کشور ایجاد می کند. در سفر اردوغان به تهران همچنین توافق نامه تشکیل شورای عالی همکاری راهبردی بین دوکشور امضا شد. توافق نامه مشابه ترکیه با کشورهای سوریه و عراق در گذشته، تجربه موفقی نبود.

اختلاف سیاسی بین ایران و ترکیه بر سر سوریه اکنون در اوج خود است. گویاترین مدرک در این باره، تصاویر دوربین های رسانه ها از "نهاد زیبکچی" وزیر اقتصاد ترکیه است که در نشستن پشت میز برای امضای توافق نامه تجاری جدید با همتای ایرانی‌اش تردید داشت. احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه و تانر ییلدز، وزیر انرژی ترکیه، زیبکچی را زیر فشار قرار دادند و او را به طرف میز هل دادند تا این که رجب طیب اردوغان به این ماجرا خاتمه داد و با اشاره دست از وزیر اقتصاد خود خواست توافق نامه را امضا کند.

علت تردید زیبکچی این بود که فقط صفحه نخست توافق نامه تعیین سقف تخفیف های گمرکی که تهیه آن با بحث و جدل همراه بود روی میز امضا گذاشته شده و جداول پیوست ها که به طور مفصل این تخفیف ها و موارد آن را مشخص می کرد، ضمیمه صفحه نخست نشده بود. زیبکچی نگران بود که مسئولان ایرانی در آینده در این جداول دست ببرند و امضای او بر صفحه نخست به عنوان موافقت ترکیه با توافق نامه تلقی شود.

زیبکچی پس از بازگشت به ترکیه تلاش کرد این فضا را تغییر دهد و به خبرنگاران گفت علت تردیدش این بود که ترجمه فارسی این توافق نامه موجود نبود و او برای احترام گذاشتن به طرف ایرانی ترجیح می داد به جای امضای سریع نسخه انگلیسی توافق نامه، اندکی درنگ کند. این توجیه در محافل سیاسی و رسانه ای ترکیه چندان مورد قبول واقع نشد. همچنین در چارچوب فقدان اعتماد بین دو کشور، به محض بازگشت هیئت ترک به آنکارا، اظهار نظرهای پی در پی سیاسی درباره فایده همکاری اقتصادی با ایران به ویژه در بخش واردات گاز طبیعی آغاز شد.

مشخص شد که ترکیه گاز طبیعی را به قیمت 490 دلار به ازای هر متر مکعب از ایران وارد می کند، در حالی که قیمت وارد کردن همین مقدار گاز از روسیه 425 دلار و از آذربایجان فقط 335 دلار است.

وزیر انرژی ترکیه در تایید این اطلاعات در مقابل رسانه های ترکیه تردید به خود راه نداد و گفت: "با برادران ایرانی در این باره صحبت کردیم و از آنها خواستیم قیمت را کاهش دهند و تلاش در این مسیر ادامه دارد".

"سمیح ادز" تحلیلگر سیاسی معتقد است ترکیه از برگه همکاری اقتصادی برای حفظ روابط خوب با ایران استفاده می کند تا اجازه ندهد اختلاف سیاسی گسترده بین این دو کشور به رویارویی منجر شود.

وی افزود: "ترکیه و ایران موفق شدند بخش همکاری اقتصادی را که به نفع هر دو کشور است از بخش سیاسی که به علت بحران سوریه تقریبا به مرحله رویارویی رسیده است جدا کنند. این رویکرد را حزب عدالت و توسعه ابداع نکرد، بلکه از سال 1999میلادی در پیش گرفته شد، زمانی که ترکیه تصمیم گرفت روابط بازرگانی با ایران را تقویت کند.

"قدری گورسال" تحلیلگر سیاسی معتقد است توافق مقدماتی بین تهران و غرب برسر برنامه هسته ای ایران، فرصتی باارزش برای ترکیه است که باید با تسریع امضای توافق نامه های تجاری با ایران از آن بهره برداری کند.

وی می افزاید، در صورتی که این توافق با موفقیت همراه شود، شاهد شکل گیری ایران جدید قدرتمندتر و بانفوذتری در منطقه خواهیم بود و به نفع ترکیه نیست که در آینده با ایران دشمنی بورزد.

گورسال افزود: "گزارش ها درباره همراه شدن هاکان فیدان، رئیس دستگاه اطلاعاتی ترکیه با اردوغان در سفر به تهران و پیشنهاد همکاری وی به ایران برای برقراری آتش بس در سوریه در صورت دستیابی به توافق سیاسی در ژنو، مسئله ای مثبت است، زیرا به درستی از روابط ممتاز هر کشور با طرف های بحران در سوریه استفاده می کند. ایران و ترکیه بهتر است طرفین دعوا در سوریه را به منظور برقراری آتش بس و پذیرفتن راه حلی میانه زیر فشار قرار دهند".

گورسال به اظهارات عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه استناد می کند که همزمان با سفر اردوغان به تهران گفت همکاری بین ترکیه و ایران،‌ به نفع سوریه و توقف خشونت در این کشور است.

به گزارش تیک، گورسال همچنین معتقد است سفر اردوغان به تهران،‌ بعد از تردید حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در سفر به آنکارا ضروری بود، چرا که داوداوغلو قبلا پیش بینی کرده بود سفر روحانی به ترکیه در ماه دسامبر گذشته صورت گیرد.






1392/11/21





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن