واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
محمد خزاعی خطاب به اعضای شورای امنیت؛ اقدام تروریستی اخیر درلبنان زنگ خطر برای ثبات و امنیت منطقه و جهان است نیویورک، ایرنا - نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل حادثه تروریستی روز گذشته در مقابل مرکز فرهنگی ایران در بیروت را بشدت محکوم و تاکید کرد این اقدام تروریستی زنگ خطری جدی برای ثبات و امنیت منطقه و جهان محسوب می شود.
به گزارش ایرنا، محمد خزاعی در نشست امروز شورای امنیت در سخنانی ضمن تسلیت دولت و ملت ایران به دولت لبنان و خانواده قربانیان این اقدام شوم، اظهار داشت اقدامات سلسله وار تروریستی اخیر و هدف قرار دادن جان و مال افراد بیگناه با نیت اختلاف و تفرقه انگیزی میان مردم مسلمان منطقه صورت می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات تروریستی اخیر در لبنان بویژه با قصد ضربه زدن به فضای مثبتی که امروزه بواسطه تشکیل دولت فراجناحی در این کشور بوجود آمده، انجام می شود، از جامعه جهانی و به ویژه شورای امنیت سازمان ملل خواست نسبت اقدام عملی علیه موج جدید خشونت و افراطی گری از هیچ کوششی فروگذار نکنند.
خزاعی اضافه کرد ˈ امروز بسیاری از نمایندگان حاضر در جلسه در کمال تعجب شنیدند که نماینده رژیم اسرائیل دولت جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد.
ˈآنچه مایه شگفتی می باشد، شنیدن این اتهامات از زبان نماینده رژیمی است که بطور گسترده حقوق ساکنان سرزمین فلسطین را پایمال می کند. از سوی دیگر غیر انسانی بودن سیاستهای بکار گرفته شده از سوی رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان به اندازه ای است که چیزی جز عبارت ˈحکومت آپارتایدˈ نمی تواند در توصیف آن بکار برد.ˈ
ˈ آنها این رویه تبعیض نژادی و آپارتاید را در زمان حاضر علیه اعراب ساکن سرزمین های اشغالی و در داخل محدوده این رژیم بکار می برند. فلسطینیان ساکن آن مناطق با محدودیتهای بی شماری از جمله ممانعت از سکونت در مناطقی خاص تحت عنوان شهرک های یهودی نشین، کنترل هویتی و ایست و بازرسی ، محدودیت تردد توسط دیوارهای حائل و ممانعت از حق دسترسی به بهداشت و همچنین حضور در سرزمین آبا و اجدادی خود روبرو هستند.ˈ
نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد درهمین ارتباط طی سالهای متمادی گذشته نزدیک به دو میلیون نفر از ساکنان نوار غزه تحت شدیدترین محاصره ها قرار داشته که بواسطه آن حتی حق دسترسی به مایحتاج اولیه از آنها سلب شده و به میزان کمتری این محدودیت علیه ساکنان کرانه باختری نیز از سوی این رژیم اعمال شده است. تمامی این اقدامات غیرقانونی نشات گرفته از نادیده گرفتن حق تعیین سرنوشت بعنوان حق اولیه فلسطینیان از سوی این رژیم است.
خزاعی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود ضمن پراهمیت خواندن موضوع حاکمیت قانون ، فرایند حفظ صلح را از جمله دستاوردهای شاخص سازمان ملل در مدیریت بحران و پاسداری از صلح و ثبات وکمک به حصول توسعه سیاسی و اقتصادی پایدار دانست و افزود در حال حاضر 19 نمایندگی میدانی سازمان ملل با سازوکارهای مرتبط با حاکمیت قانون در نقاط مختلف جهان فعالیت می کنند.
وی یادآور شد جمهوری اسلامی ایران معتقد است ایجاد اختیارات در خصوص فعالیت های مرتبط با حاکمیت قانون در جوامع خارج شده از بحران می بایست همسو با اصول و اهداف منشور ملل متحد و مفاد حقوق بین الملل از جمله تمامیت ارضی، احترام به اصل برابری و عدم مداخله در امور داخلی کشورها صورت گیرد.
خزاعی اظهار داشت کشورهای خارج شده از بحران همزمان با شروع پروسه دشوار بازسازی داخلی و ایجاد بهبود موثر در وضعیت اقتصادی و اجتماعی خود انتظار مشارکت در این فرایند را داشته و افزون بر آن، ظرفیت سازی ملی و تقویت دانش و مهارت ملی در زمینه حاکمیت قانون مستلزم رعایت انتظار مشارکت ملی در سطح کشورها است که باید بصورت نمادی از واقعیت و نه یک امر انتزاعی در این کشور ها به ظهور برسد.
سفیر ایران در سازمان ملل در پایان با اشاره به اعمال صورت گرفته توسط برخی کارکنان سازمان ملل در عملیات حفظ صلح گفت : ارتقا حاکمیت قانون نیازمند اتخاذ رویه ای است که بر اساس آن افراد وابسته به این سازمان در برابر هرگونه عمل مجرمانه پاسخگو باشند.
وی ضمن اشاره به پیشرفتهای مطلوبی که در زمینه لغو مصونیت در قبال ارتکاب اعمال مجرمانه حاصل شده است اظهار داشت اتخاذ تدابیر سختگیرانه در این زمینه اعتبار ماموریت های حفظ صلح سازمان ملل را ارتقا خواهد بخشید.
اروپام 1908
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]