واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
عضو جدید شورای شهر تهران: با دوستان اصولگرا اختلاف سلیقه داریم
عضو جدید شورای شهر اعتقاد دارد که قضازدایی از پروندههای شهری مهمترین مشکل است. البته شورای شهر قرار نیست در پروندههای حقوقی دخالت کند.
به گزارش نامه نیوز، شورای شهر تهران هشتماه پس از انتخابات و اعلام نتایج همچنان شاهد تغییر و تحول است. پس از رفتن مفتح به مجلس، واردشدن سلطانیفر، رفتن حجت به میراث فرهنگی و واردشدن شجاع پوریان حالا قرعه به نام علی صابری سومین عضو علالبدل شورای شهر افتاده است تا با انتصاب سلطانیفر به ریاست سازمان میراث فرهنگی وارد صحن سبزرنگ شورای شهر تهران شود. از آن زمان که او وکیل خانوادههای بیماران هموفیلی و تالاسمی شده بود و عنوان گرانترین وکیل را برای آن پروندهها یدک میکشید تا حالا سالها گذشته است و در تمام این سالها بهعنوان معلول، وکیل و عضو هیاتمدیره «کانون وکلا» و... فعالیت کرده است. در ادامه مصاحبه با او را درباره برنامههایش بهعنوان عضو جدید شورای شهر تهران را یه نقل از شرق میخوانید: با توجه به اینکه شما از فهرست اصلاحطلبان نامزد شورای شهر تهران شدید، آیا حالا که به شورا راه یافتید هنوز هم خود را متعهد به تشکیلات اصلاحطلبان میدانید؟
بله، من اعتقاد دارم که شورای شهر نهادی دموکراتیک است و دموکراسی یعنی کار جمعی و من به تعهدات تشکیلاتی خود پایبندم و سعی میکنم این تعهد را با هدف بزرگ رعایت حقوق مردم منطبق کنم که به خاطر آن نامزد شدم و ما و دوستان اصولگرا همگی از دل یک نظام آمدهایم اما با یکدیگر اختلاف سلیقه داریم. با ورودتان به شورا با توجه به اینکه شما جزو هیاتمدیره کانون وکلا هستید، قصد دارید چه مسایلی را دنبال کنید و بهنظر شما چه کمبودهایی در این زمینه در شورای شهر تهران وجود دارد؟
من به پیشجلسات کارشناسی کمیسیون حقوقی شورای شهر دعوت میشدم و از ایجاد کمیته حقوقی دفاع کرده و میکنم و حتی به نظرم میتواند زیرمجموعه کمیسیون برنامه و بودجه باشد و اصرار دارم این نهاد در تشکیلات شورای شهر برای اعضای شورای شهر جا بیفتد. من با تجربه وکالت در پروندههای متعددی به شورای شهر میروم که در همه آنها رودرروی شهرداری قرار گرفته و پیروز شدم و آسیبشناسی مشکلات مردم و شهرداریها را از نظر قضایی میشناسم و اعتقاد به قضازدایی از پروندههای شهری دارم.
البته نه به این شکل که شورای شهر بهعنوان نهاد بالادستی به پروندهها ورود پیدا کند بلکه باید شورا مصوباتی را در این زمینه داشته باشد البته نهتنها در زمینه شهرداریها بلکه سایر نهادهای مرتبط چرا که شورای شهر تنها شورای شهرداری نیست و باید تلاش شود که مدیریت یکپارچه شهری محقق شود که در حال حاضر بر سرش دعواست و شورای شهر مرکز ثقل مدیریت یکپارچه شهری است. من نظام قضایی را میشناسم، با تجربه و تیم متخصص جوانی که دارم و متشکل از صدوکیل دادگستری است که علاقمند به مسایل اجتماعی هستند.در دوستان کانون وکلا نیروی بالقوهای وجود دارد تا در بعد حقوقی، شورا تغییرات را ایجاد کند و بستگی به تصمیمات رییس شورای شهر و معاونت حقوقی شورای شهر دارد. در زمینه آسیبشناسی حقوقی مشکلات مردم و شهرداری بهنظر شما پررنگترین مشکلات چیست؟
قضازدایی از پروندههای شهری مهمترین مشکل است. البته شورای شهر قرار نیست در پروندههای حقوقی دخالت کند. ما قرار نیست در دفاع از شهرداری یا در مقابله با شهرداری دخالت کنیم و البته آن به این معنا نیست که در موارد استثنایی شورای شهر برای گرهگشایی از مشکلات مردم گام برنمیدارد. این قضازدایی در زمینه شهرداری و سایر ارگانهای وابسته قابل پیگیری است. ما فارغالتحصیل حقوق شهری از فرانسه را در تیم کاری خود داریم تنها قصد زدن حرفهای لوکس نداریم، قصدمان اجرای اقدامات عملی است، نه میخواهیم شهرداری را از حقوقش در پیگیری مطالبات و عوارضش محروم کنیم و نه مردم را از مراجعه به دادگستری برای پیگیری شکایتشان اما میتوان مکانیسمهایی را طراحی کرد تا مسایل راحتتر حل شوند و این مکانیسمها نیازمند تدوین است و برخی از آن مربوط به تغییر قوانین و ورود مجلس است. هرچند بگویند شورای شهر تهران شورایی سیاسی است، اما میتوان از این موضوع بهمثابه فرصت برای همراهکردن نمایندگان مجلس و استفاده از ظرفیت قوه مقننه استفاده کرد. میتوان با پیگیری رسانهای مسایل قضایی مردم را با موقعیبودن مطالبات و آشناکردن به حقوقشان آگاه کرد. با توجه به اینکه شما معلول هستید و تهران شهر مناسبی برای معلولان نیست، چه اقداماتی را در شورای شهر تهران مدنظر قرار دادید؟
صرفنظر از راهیافتن یا نیافتن من به شورا این گمان وجود داشت که امکان تغییر وجود دارد و با پیگیری و رفتوآمد به شورا و دادن نامه به همه اعضای شورای شهر در روز جهانی معلولان و روز جهانی نابینایان با کمک دکتر دانشور کارگروهی زیر مجموعه کمیته اجتماعی کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر ایجاد شد. در ابتدا نام این کمیسیون کمک به کمتوانان اجتماعی پیشنهاد شد که ما قبول نداشتیم و ایده و نام شهر دسترسپذیر را پیشنهاد دادیم که مفهومی عامتر از شهر مناسب بود چرا که عنوان مناسبسازیشده تنها موانع فیزیکی را دربر میگرفت و قرار بود نخستین جلسه دوشنبه این هفته برگزار شود که مقارن با ورود من به شورای شهر شد. تصمیم ما این است که جلسهبازی نکنیم و طرحهای مکتوب و ایدههای قابل اجرا و واقعگرایانه داشته باشیم. حتی اگر این مصوبات بار مالی داشته باشد و شهرداری زیر بار نرود، ما عقبنشینی نمیکنیم تا به ثمر برسد و ضمن اینکه به دنبال اقدامات شتابزده و هیجانی نیز نیستیم.
1392/11/12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]