تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803338790




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ریشه اعتراض به سرزمین کهن از نگاه یک جامعه شناس


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ریشه اعتراض به سرزمین کهن از نگاه یک جامعه شناس تهران - ایرنا - ˈ سعید معید فر ˈ جامعه شناس در یادداشتی که در شماره روز سه شنبه روزنامه شرق منتشر کرد ، با تحلیل ریشه های اعتراض قومی به سریال ˈ سرزمین کهن ˈ ، بر ضرورت سیاستگذاری صحیح برای اقوام تاکید کرده است.


علت اعتراضاتی که پیرامون برخی دیالوگ ها یا انتخاب اسامی در سریال «سرزمین کهن» صورت گرفته را باید در جایی دیگر جست وجو کرد.
در واقع مشکل کمی ریشه ای تر به نظر می رسد. واقعیت این است که برخی اقداماتی که در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی طی دهه های گذشته انجام گرفته تا حدی به شکاف های اجتماعی منجر شده که در میان همه گروه ها اعم از گروه های اقتصادی، سیاسی یا حتی طبقات اجتماعی به ویژه حوزه اقوام، زمینه های برخی نارضایتی ها را فراهم کرده است.
به عنوان مثال درباره موضوع جنسیت و بروز اشتباهاتی در مورد سیاستگذاری مسایل زنان، مشاغل و اقوام، سبب پدیدآمدن حساسیت هایی در زمینه های زیرساختی شده و شکاف هایی را پدید آورده است. شاید در خود جامعه دیده باشیم که مردم نسبت به یکدیگر دارای سعه صدر بیشتری هستند.
ده ها سال است که شوخی ها و لطیفه ها پیرامون یک گروه خاص، شغل خاص یا مردم یکی از نقاط کشور بیان می شود و بعضا خود آن اقوام با خنده نسبت به لطیفه ها واکنش نشان داده یا آن را برای هم بازتعریف می کنند. اینها سبب تقویت روابط درون گروهی می شود.
مشکل زمانی بروز می کند که برخی مداخله های غیرضرور در حوزه سیاستگذاری به قدری شاز بوده و تا حدی مساله زاست که واکنش به آنها اجتناب ناپذیر می شود. در سال های اخیر بارها دیده ایم که در ظاهر از تکریم جوانان سخن گفته می شود اما در عمل، واژه «جوانان نمی فهمند» در میان گروه میانسالان شنیده می شود و متقابلا جوانان نیز نسبت به نوع نگاه میانسالان، بی توجه به باورهای تاریخی و احترام آمیز رفتار می کنند.
در هشت سال گذشته چقدر مسوولان، کدورت میان طبقات اجتماعی را دامن زدند؟ تلاش کردند طبقات پایین را در مقابل طبقات متوسط و بالا قرار دهند؛ موضوعی که در پس آن نه عدالت بلکه منافع باندی و جناحی قرار داشت.
در حوزه رقابت های سیاسی، بارها و بارها بر شکاف های اجتماعی دامن زده شده و از آن بهره برداری های سوء صورت گرفته است. اگر سوءاستفاده ابزاری صورت نمی گرفت، زمینه تحمل اقوام و گروه ها نسبت به یکدیگر بیشتر بود. قرن هاست این اقوام کنار هم زندگی می کنند، با هم ازدواج می کنند و انواع مراودات را دارند.
مدیران صداوسیما به جای آنکه زمینی فکر کرده، با واقعیت های موجود حرکت کنند و متخصصان و کارشناسان مرتبط با هر مساله ای را برای کارشناسی دعوت کنند، به گونه ای دیگر عمل کرده و به همین دلیل نگران این بوده اند که جهت گیری های خاص، ناسازگاری هایی ایجاد کنند که به مصلحت جامعه نیست. به جای اینکه نیروهای دانشگاهی و کارشناسان مستقل، در زمینه های تخصصی خود به این رسانه کمک کنند، اتفاقات دیگری می افتد و به همین دلیل است که موضوعات طرح شده در اکثر سریال ها و برنامه ها از جنس مشکلات مردم نیست و در فضای دیگر سیر می کنند.1654
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




29/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن