تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836850597
دختران دهه شصت هنوز مادر نشده اند
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
دختران دهه شصت هنوز مادر نشده اند
متولد 1360 است. اسفند امسال نیز که بگذرد بیش از 30سال از زندگیاش گذشته است و او بهعنوان یک معلم ورزش در شهر خودشان روزها را به مدرسه و سالنهای ورزشی میرود و شبها را در خانه کنار پدر یا مادرش یا تنها سریالهای تلویزیونی تماشا میکند. رویا یک دختر معمولی در میان دیگر زنان و دختران کشور است و خودش میگوید: «همه آنچه در این سالها در زندگی تجربه کرده از او یک دهه شصتی ساخت.»
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایران مطلب، دهه شصتی عنوانی است که با پشتسرگذراندن دوران نوجوانی این دهه بر سر زبانها افتاد؛ نسلی که موقعش بود، نسل دیگری را تحویل جامعه ایران دهد اما انگار ترجیح داد این وظیفه را به نسل قبل و بعد از خود بسپارد. بهطوریکه حتی در پیشبینیهای جمعیتی نیز دست برد و همهچیز آنگونه که انتظار میرفت، نشد. این دختران آنگونه که انتظار میرفت هنوز تبدیل به «مادران نمونه آینده» جامعه نشدهاند و همچنان جمعیت زیادی از آنان مجرد است.
سرشماری سال 90 نشان داد، جمعیت زنان نیمهاول دهه60 در حال حاضر بیشتر از نیمهدوم آن و همچنین دهه بعد و قبل از خود است. بر اساس این سرشماری ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ ﺳﻨﻲ جمعیت زنان کشور 30 سال است. تیام برخلاف اسمش با چشمان آبیرنگ و موهای روشنش یکی از متولدین نیمهاول دهه60 است، بیشتر دوران نوجوانیاش با بیماری مادر و بعد فوت او سپری شد.
او در حال حاضر از ایران رفته است و مشغول کار در یکی از شهرهای آمریکاست اما گاهی به نظر میرسد نوعی تنهایی دهه شصتی به سراغش میآید و میگوید: «همه زندگی میخواستم که بهترین دوست برای دوستانم، بهترین دانشآموز برای مدرسه، بهترین خواهر برای خواهر و برادرانم و بهترین فرزند برای پدر و مادرم باشم. اما امروز میبینم که تنها هستم و آنها به بهترین بودن من توجهی نکردند.»
این دختران مهمترین بخش جمعیت کشور را تشکیل میدهند و بر اساس آمارها جزو 30درصدی جمعیت مجرد زنان کشور هستند و به نظر میرسد کمتر از کمسنوسالهای خود انگیزهای برای ازدواج دارند. این امر موجب شده تا جدولهای آماری جمعیت و ازدواج در ایران به شکل دیگری دربیایید. اگرچه از تعداد ازدواجها در سالهای اخیر کاسته نشده اما آمارها نشان میدهند این ازدواجها عمدتا مربوط به دختران نیمهدوم دهه60 و بیشتر از آن دهه70 بوده است.
میانگین سن اولین ازدواج در بین زنان و مردان بر اساس سرشماری سال 90 در بین دختران 23سال و در بین پسران 26سال است و بر این اساس معادلات ازدواج در این سالها چندان دور از ذهن نیست و تنها در ازدواجهای مربوط به نیمه نخست دهه60 تفاوتهایی وجود دارد.
بهاره 31ساله است و کلاسهای آموزشی زیبایی و پوست دارد؛ چهارسالی است که مشغول کار شده و در این سالها برای گذراندن دورههای مختلف دایما در حال سفر به کشورهای اطراف است که برایش کار و تفریح با هم است. درآمدش خوب است و این را یکی از دلایلش برای ازدواجنکردن میداند. البته او معیارهای دیگری هم دارد و معتقد است هنوز فرد تمام و کمالی را پیدا نکرده است. درمورد این تفاوت میگوید: «فکر میکنم معیارهای نسل ما با نسل جدید برای انتخاب همسر بسیار متفاوت است. بیشتر میبینم که آنها فقط میخواهند یک پسر پولدار پیدا شود و ازدواج کنند اما ما به تحصیلات، کار، طرز فکر و رفتار طرف مقابل هم خیلی اهمیت میدهیم و عمدتا به نظرم خیلی سختگیرتر هستیم یا شدهایم!»
پدرها و مادرهایی که زود پیر شدند
به نظر میرسد دختران متولد 66 به بعد کشور با رسیدن به سن ازدواج، آن را بهعنوان یکی از معیارهای زندگی خود قرار دادهاند در حالیکه دختران بزرگتر از آنان هنوز زیر بار این مسوولیت نرفتهاند. نجمه و سمیرا در کافهای مشغول صحبت در مورد دوران نوجوانی و کودکیشان هستند. هردو با وجود مجردبودن از شرایط خود چندان نیز ناراضی نیستند و دوستان همسنشان که ازدواج کردهاند را نیز چندان موفق نمیدانند.
نجمه بیشتر به خانوادهاش رسیدگی میکند و میگوید: «نمیدانم چرا پدر و مادرهای ما خیلی زودتر از پدرها و مادرهایشان گرفتار بیماریها شدند. دایما برای درد قلب پدرم یا درد پای مادرم باید مراقبشان باشم و میبینم که تنها من این شرایط را ندارم؛ بقیه همسنوسالهای من هم همینطورند. خانوادههایمان هم کاملا از ما انتظار دارند و انگار همه امورشان را به ما سپردهاند.»
سمیرا در جواب نجمه میگوید: «خب این به خاطر همین است که ما ازدواج نکردهایم و نه آنها کسی را جز ما دارند و نه ما جز آنها کسی را داریم.» اما نجمه این حرف دوستش را قبول نمیکند و ادامه میدهد: «آخر مگر ما فرصت ازدواج هم داشتیم؟ حتی به خودمان هم فکر نمیکنیم چه برسد به کس دیگر، همه فکرمان خانواده و پاسخ گفتن به آنهاست.» سمیرا نیز به نشانه تایید سری تکان میدهد و زیر لب میگوید: «نه وقت نکردیم.»
سمانه هنوز از «بله» گفتن دخترخاله متولد 72 خود به پسر همدانشگاهیاش متعجب است. او که خود متولد 61 است، میگوید البته خیلی از دوستانش هم ازدواج کردهاند و مخالف ازدواج نیست اما اصرار چندانی هم برای این مساله ندارد و معتقد است هنوز فرصت هست. یادش میآید در سالهای نوجوانی، همان سالهای پراسترس و فشار برای گذر از سد کنکور یک روز با کنجکاوی مثل همه دختران دیگر کلاسشان سعی میکردند به دفتر مدرسه سرک بکشند.
آن روز یکی از همکلاسیهایی که وسط سال یکباره به عقد پسرداییاش درآمده بود، در اتاق مدیر سعی میکرد تا برای ادامه تحصیلش در مدرسه اجازه بگیرد: «تازه میخواستیم ببینیم ابروهایش را که برداشته، چه شکلی شده، با مادرش آمده بود تا اجازه بگیرد اما مدیر به هیچ عنوان قبول نکرد. معتقد بودند برای دختران دیگر بدآموزی دارد چنین دختری در مدرسه باشد.»
به گفته خودش آن زمان این چیزها عیب بوده و مهمترین حسن برای یک دختر گذراندن دانشگاه و داشتن تحصیلات بود: «ما همیشه به فکر درس خواندن بودیم اصلا خجالت میکشیدیم به ازدواج فکر کنیم، چقدر غرورداشتیم، پاسخمان در برابر هر درخواست ازدواجی فقط «نه» بود. تازه سالهای آخر دانشگاه بعضیهایمان دیگر کمکم سروگوششان میجنبید.»
بر اساس آخرین آمار سازمان ثبت احوال از ازدواج بین گروههای سنی مختلف زن و مرد که پاییز امسال منتشر شد و گزارش خبرآنلاین، 47درصد از این ازدواجها مربوط به گروه سنی 25سال به بالاست و 53درصد یعنی بیش از نیمی از ازدواجها مربوط به دختران کمتر از 24سال با پسران 20 تا 29ساله بوده است.
«سرمایه من در زندگی تنها یک قلب مهربان است و میدانم باید با آن تا انتهای زندگیام بروم.» زیباست و هیچچیز نمیتواند موجب انکار این زیبایی شود، چشمان خندان یک دختر افغان که در میان صورتی شیرین و مشتاقش برای صحبتکردن قرار گرفته است. سال 1362 و بعد از مهاجرت خانوادهاش به ایران در کشور متولد شده است. مانند همنسلان خودش است و تقریبا همه دوستانش ایرانی هستند که از مدرسه و دوران دانشگاه با آنها در رفتوآمد است. در یکی از مطبهای شهر اهواز کار میکند و کارش مرتبط با رشته تحصیلیاش رادیولوژی است.
میگوید در سالهای دانشگاه در شهر مشهد به خاطر مشغلههای فکریاش در مورد خانواده به خواستگارانش جواب رد داده است. با وجود آنکه یک برادر بزرگتر از خود و دو برادر و یک خواهر کوچکتر از خود دارد اما بیشتر بار روحی و فکری خانواده را خودش به دوش میکشد: «نمیدانم در چه فکرهایی بودم، اصلا اسم خواستگاری که میآمد میگفتم پس پدر و مادرم چه کار کنند. الان هم میگویم هرچه خدا بخواهد.»
آموزش ترحم و دلسوزی
اگرچه بسیاری از این دختران همه متعلق به یکدهه هستند اما آمارها نشان از آن دارد که میان رفتارها و اعتقادات دختران نیمهاول دهه60 با نیمهدوم آن تفاوت بسیاری وجود دارد. شاید از جنگ چیزی جز صداهای مبهم و خاطرات پراکنده بهیاد ندارند اما دوران کودکی و مدرسهشان دقیقا همزمان با دوران جنگ و بعد از جنگ بود. وسایل و امکانات این دوره محدود بود.
فاطمه متولد 65 و از یک خانواده مذهبی است و به یاد دارد: «هر وقت مدادرنگی یا دفتر نو برایم میخریدند ناراحت بودم، دایما فکر میکردم باید یاد بچههای فلسطینی باشم که در جنگ هستند و الان از این مداد رنگیها ندارند. گاهی خودم هم فکرهایم را باور نمیکنم ولی در آن زمان اینگونه بود دیگر.» گذران زندگی با کوپنهای خرید دولتی، دفترهای یکشکل با عکس یک گل مشکی روی جلد، کارتونهایی که همه از دلسوزی، از دست دادن پدر و مادر و تنهایی سخن میگفت بخشی از خاطرات کودکی دختران و پسران این دهه است.
شیدا در شبکه اجتماعی خودش مینویسد: «والدین شما هم بعد از خوردن یک غذای خوشمزه وگرانقیمت سعی میکنند خاطرات فقر و نداری دوران بچگی خود را به یادتان بیاورند.» او نیز معتقد است: «دهه60، چه دختر چه پسر، همه زندگیشان شاید چندان سخت نبوده اما ویژگیهای خاص خود را داشت.» آنها در هر دوره یا چندسال، شرایط بسیار متفاوتی را در جامعه تجربه کردهاند. تمامشدن جنگ و در عوض رشد پلهپله اقتصادی کشور، نوعی شور و هیجان در دوران اصلاحات، در دوران نوجوانی و کمی در دوران جوانی و دانشگاه، تحصیل برای بهتربودن، مفیدبودن، کارکردن برای متکینبودن به خانواده و بعد سقوط پلهپله اقتصادی، فرهنگی و... یا حتی بازنشستگی و خستگی پدرها و مادرها که رنگ دیگری میگرفت.
1392/11/11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
مادر پاییزی پس از 2 سال هنوز اکران نشده است
با بازی هانیه توسلی و علیرضا جلالی تبار مادر پاییزی پس از 2 سال هنوز اکران نشده است فیلم سینمایی مادر پاییزی به کارگردنی سیروس رنجبر پس از گذشت 2 سال هنوز اکران نشده است سیروس رنجبر کارگردان فیلم سینمایی مادر پاییزی در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگاران گفتجداول لایحه بودجه هنوز در اختیار نمایندگان قرار داده نشده است
نماینده مردم اسدآباد در مجلس جداول لایحه بودجه هنوز در اختیار نمایندگان قرار داده نشده است تهران-ایرنا-نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی گفت با توجه به این که بررسی لایحه بودجه سال 93 کل کشور امروز در مجلس پایان یافته ولی هنوز جداول این لایحه که می بایست پیوست لایحه باشگلمحمدي:هنوز برايفصل بعدصحبتي بامن نشده
گلمحمدي هنوز برايفصل بعدصحبتي بامن نشده سرمربي تيم نفت گفت اين 5 بازي را براي پيروزي و کسب سه امتياز به ميدان مي رويم و بچه ها نشان مي دهند مرد عمل هستند يحيي گل محمدي در نشست خبري پيش از بازي تيمش مقابل تراکتورسازي عنوان کرد براي اينکه جزو تيم هاي بالاي جدول بمانيم به سه امتنویسنده روس: بزرگی انقلاب اسلامی ایران هنوز درک نشده است
نویسنده روس بزرگی انقلاب اسلامی ایران هنوز درک نشده است مسکو-ایرنا- پروفسور ولادیمیر زاخاروف رییس انستیتو پژوهش های سیاسی و اجتماعی روسیه گفت انقلاب اسلامی ایران طلایه دار مبارزه با ظلم و ستم در سطح جهانی است و بسیاری از ملت ها با نگاه به این انقلاب برای گرفتن حقوق خود مبارزه ماز مادر زاده نشده کسی که مقابل فیلم حامی فتنه بایستد!
از مادر زاده نشده کسی که مقابل فیلم حامی فتنه بایستد گمان این بود که در ارشاد فقط برای کارهای بنی اعتماد کسی از مادر زاده نشده تا مقابل برداشت ناقصِ وی بایستد درصورتیکه با اکران فیلم عصبانی نیستم متوجه شدیم که برخی کارگردانان دیگر هم میتوانند امروز سرشان را بالا بگیرند و بگویدهه شصتیها، خاطره سگابازی را با این فیلم زنده کنند + دانلود
دهه شصتیها خاطره سگابازی را با این فیلم زنده کنند دانلود دانلود 1392 11 5گشایش السی 30 درصدی هنوز 100درصد اجرایی نشده است
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳ ۴۹ رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران گفت در راستای ابلاغ مجدد گشایش السی 30درصدی از سوی بانک مرکزی هنوز برخی از بانکها این مصوبه دولتی را به طور صددرصد اجرا نمیکنند مجیدرضا حریری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا درباره ااستانداردهای پله برقی در ایران هنوز تعریف نشده است
استانداردهای پله برقی در ایران هنوز تعریف نشده است مشهد – ایرنا – مدیر عامل شرکت ماشین سازان پایدار قرن واقع در شهرک صنعتی بینالود گفت در کشور ما هنوز استاندارد ساخت پله های برقی تعریف نشده و باید هر چه زودتر از سوی مسوولان در این زمینه اقدامی انجام گیرد به گزارش ایرنا مجتبیحساسترین عصرانه نجفی در سازمان میراث/ هیچ کس هنوز جایگزین نجفی نشده است
حساسترین عصرانه نجفی در سازمان میراث هیچ کس هنوز جایگزین نجفی نشده است بعدازظهر امروز شورای معاونان سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار میشود و گویا محمدعلی نجفی در این جلسه دربارهی ماندن یا رفتن خود سخن میگوید به گزارش نامه نیوز براساس اطلاعات رسیده به خبرگزآناهیتا همتی در برنامه امروز هنوز تمام نشده
آناهیتا همتی در برنامه امروز هنوز تمام نشده آناهیتا همتی امروز دوشنبه به برنامه امروز هنوز تموم نشده می آید و نظر خود را درباره ازدواج و رابطه بین پسر و دختر بیان می کند به گزارشبه گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شبکه اول سیما مجید رضازمان نشست بعدی هیئت های سوری در ژنو هنوز اعلام نشده است
زمان نشست بعدی هیئت های سوری در ژنو هنوز اعلام نشده است تهران - زمان برگزاری نشست بعدی هیئت های نمایندگی دولت سوریه و مخالفان و اخضر ابراهیمی نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در ژنو هنوز اعلام نشده است شبکه المیادین روز چهارشنبه اعلام کرد هیچ زمان مشخصی برای نشست های جدیدنماینده مردم زاهدان در مجلس در گفتوگو با فارس: عدالت در سیستان و بلوچستان هنوز محقق نشده/10 خواسته نمایندگان
نماینده مردم زاهدان در مجلس در گفتوگو با فارس عدالت در سیستان و بلوچستان هنوز محقق نشده 10 خواسته نمایندگان در دیدار با روحانینماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی گفت زمانی که به حوزههای انتخابیه سفر میکنیم با انبوهی از نامهها و درخواستهای مردم مبنی بر ایجاد اشتغال و یمادرانِ عالی... دخترانِ عالیتر!
مادر بودن سخت ترین شغل دنیاست مخصوصاً اگر قرار باشد مادر یک دختر باشید اکنون آینده ی یک نسل در دستان شماست در بخش قبلی به 5 گام مهم از 9 گامی اشاره کردیم که یک مادر موفق باید حتماً در آنها از دختر خود جلوتر باشد تا دختری ممتاز تربیت کند در این بخش سه بخش نهاییمصوبه پرداخت یارانه شیر هنوز اجرایی نشده است
اهواز مصوبه پرداخت یارانه شیر هنوز اجرایی نشده است رییس هیات مدیره تعاونی دامداران بهبهان گفت مصوبه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان شیر هنوز اجرایی نشده است به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران غلامحسین رنجبرها- اظهارکرد اگرچه این مصوبه در گذشته به تصویب رسیده بود اما در سفچک ۳ ماه قبل هنوز پاس نشده است عزیزیان: پول نرسد بازیکنان تمرین را تحریم میکنند/ کادرفنی صبا فقط ۷ درصد پول گ
چک ۳ ماه قبل هنوز پاس نشده استعزیزیان پول نرسد بازیکنان تمرین را تحریم میکنند کادرفنی صبا فقط ۷ درصد پول گرفته استمربی تیم فوتبال صبای قم گفت بازیکنان تیم اعلام کردند که اگر پولی به دستشان نیاید تمرین را تحریم میکنند سعید عزیزیان در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس وضعیت اسفناک ورزش در بین مادران و دختران
چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷ ۴۰ متخصص مدیریت ورزش گفت متأسفانه توجه به ورزش همگانی در ایران کم است و برای خانمها کمرنگتر هم هست و باید گفت وضعیت ورزش همگانی بانوان اسفناک است دکتر وحید شجاعی مدیر گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد ساری در گفتگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایناگفته های پدر و مادر شهید مغنیه از آخرین دیدار + تصاویر منتشر نشده
ناگفته های پدر و مادر شهید مغنیه از آخرین دیدار تصاویر منتشر نشده لحظه خروج دوباره روی ابوعماد را میبوسم و دستانش را که با نان حلال ۳ شهید را تقدیم اسلام کرده بهامعماد هم میگویم برای شهادت ما دعا کنید میگوید شهادت برای شما زود است باید باشید و از سیدالقائد پاسداری کنید-
گوناگون
پربازدیدترینها