تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس چيزى را در دل پنهان نداشت، جز اين كه در لغزش هاى زبان و خطوط چهره او آشكار شد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803518399




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دو رویکرد مشابه در فاصله 10 سال/ داووس، از خاتمی تا روحانی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
دو رویکرد مشابه در فاصله 10 سال/ داووس، از خاتمی تا روحانی

دو رویکرد مشابه در فاصله 10 سال/ داووس، از خاتمی تا روحانی
مقایسه نحوه ظاهر شدن این دو رئیس جمهور در داووس حد و حدود تغییرات صورت گرفته در ایران در یک دهه اخیر را به تصویر می کشد و در عین حال نمود عینی شکنندگی گشایش دیپلماتیک جاری و زمان کوتاهی است که روحانی با توجه به در حاشیه گاهداشته شدن تندروها برای توافق هسته ای در اختیار دارد.
به گزارش نامه نیوز، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران با ارایه پیام صلح و دوستی و دعوت از سرمایه گذاران خارجی برای سفر به ایران، از مجمع جهانی اقتصاد در داووس به کشور بازگشت. محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران نیز 10 سال پیش با همین رویکرد به داووس رفت و در سال 2007 زمانی که دیگر رئیس جمهور نبود نیز بار دیگر در مجمع جهانی اقتصاد ظاهر شد. زمانی که با جان کری رئیس جمهور کنونی آمریکا و رقیب انتخاباتی باراک اوباما ملاقات کرد.

به گزارش نیویورک تایمز، زمانی که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در کانون توجه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس بود و پیام اهداف صلح آمیز و تمایل به برقراری دیالوگ را مخابره می کرد، 10 سال پیش در اذهان عمومی نقش بست. وقتی که محمد خاتمی ، رئیس جمهور اسبق ایران از تریبون داووس همین پیام ها را به جامعه بین المللی می فرستاد.

مقایسه نحوه ظاهر شدن این دو رئیس جمهور در داووس حد و حدود تغییرات صورت گرفته در ایران در یک دهه اخیر را به تصویر می کشد و در عین حال نمود عینی شکنندگی گشایش دیپلماتیک جاری و زمان کوتاهی است که روحانی با توجه به در حاشیه گاهداشته شدن تندروها برای توافق هسته ای در اختیار دارد.

روحانی در سخنرانی صبح پنجشنبه خود در داووس گفت: ایران به دنبال تعامل سازنده با جهان است و نمی خواهد سلاح هسته ای تولید کند. در سال 2004، خاتمی نیز همین موضوعات را با جمله بندی دیگری مطرح کرد. رئیس جمهور اسبق ایران گفت: در هر جایی که ما احساس کنیم طرف مقابل به ما احترام می گذارد و نمی خواهد چیزی را تحمیل کند، ما آمده گفت و گو هستیم. وی در عین حال تاکید کرد ایران نمی خواهد سلاح هسته ای تولید کند.

در اواخر دوره خاتمی نیز مانند حال حاضر، ایران پذیرفت به عنوان بخشی از توافق هسته ای مذاکره ای، غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و با بازرسان بین المللی همکاری داشته باشد. سپس مانند حال حاضر، مقامات ایرانی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس شرکت کردند و از این فرصت بین المللی برای جذب سرمایه گذاران خارجی استفاده کردند.

اما کمتر از یک ماه پس از درخشش ستاره روحانی در بلندی های آلپ، در ایران انتخابات پارلمانی برگزار شد و اصلاح طلبان در این انتخابات شکست خوردند. برای خاتمی که با آرای مردمی قابل توجه در انتخابات 1997 پیروز شده بود، این یک شکست برای اعتبار اصلاح طلبی اش به شمار می آمد. در تابستان پس از این انتخابات نیز دیپلماسی هسته ای به شکست انجامید و سانتریفوژها فعالیت خود را از سر گرفتند.
کمتر از یک ماه پس از درخشش ستاره روحانی در بلندی های آلپ، در ایران انتخابات پارلمانی برگزار شد و اصلاح طلبان در این انتخابات شکست خوردند.

به گزارش این روزنامه آمریکایی، روحانی نیز با راه توطئه آمیز مشابهی مواجه است. او برای دستیابی به توافق هسته ای نهایی باید امتیاز هایی را ارایه کند که شاید به مذاق برخی گروه ها خوش نیاید. افزایش شهرت بین المللی او و وزیر خارجه اش، محمد جواد ظریف که او نیز در داووس حضور داشت، می تواند این گروه ها را رو در روی رئیس جمهور قرار دهد.

عباس میلانی، استاد دانشگاه استنفورد می گوید: روحانی تاریخچه خاتمی را می داند. او موضع حساس مقامات عالی را درک می کند. از سوی دیگر روحانی در جریان انتقادهایی که از او و ظرف می شود قرار دارد و می کوشد روی همین خط حساس گام بردارد تا ببیند آیا می تواند درهایی را باز کند یا خیر.

کارشناسان امور ایران می گویند بنا بر دلایل مختلفی، روحانی در مقایسه با همتای سابق اش، فضای مانور بیشتری دارد. ضرر تحریم های بین المللی برای اقتصاد ایران به مراتب بیشتر از نگرانی هایی که پس از حمله آمریکا به عراق در سال 2004 وجود داشت، انگیزه امضاء توافقنامه هسته ای را افزایش می دهد.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، روحانی که هیچ گاه یک اصلاح طلب نبوده با اجماع روحانیون و ساختار نظامی ایران انتخاب شد تا برای مذاکره در زمینه هسته ای و لغو تحریم ها تلاش کند. اما پیروزی خاتمی که از دمکراسی و جامعه مدنی سخن می گفت، یک شکاف ایجاد کرده بود.

کریم سجادپور، کارشناس امور ایران در موسسه بین المللی صلح کارنگی می گوید: بر خلاف خاتمی، تصور عمومی بر این است که پیروزی روحانی نوعی شکاف ایجاد نکرده و او با هماهنگی در تلاش است آشتی داخلی برقرار کند.با این حال روحانی می کوشد با روش هایی مشابه خاتمی، توجه جهان را به خود جلب کند.

تشابهات سطحی این روش ها در داووس نمایان شد. خاتمی و روحانی از این نشست استفاده کردند تا چهره خوبی از خود و ایران به نمایش بگذارند. هر دو آنها به وضوح با احمدی نژاد تفاوت داشتند و اصولا به دلیل همان لحن تند احمدی نژاد بود که او هیچگاه نتوانست میهمان داووس باشد.

خاتمی بخش هایی از سخنرانی داووس خود را از فیلسوف های آلمانی، هگل و وبر انتخاب کرد و سپس در یک کنفرانس خبری پر سر و صدا شرکت کرد که در آن به شایعه ها در مورد اینکه باید با دیک چنی، معاون رئیس جمهور وقت آمریکا ملاقات کند- که او هم در داووس حضور داشت- پایان داد.
روحانی رویکرد به مراتب محتاطانه تر و سیاسی تر در محاسبه های خود در مقایسه با خاتمی دارد.

امسال نیز سالن سخنرانی روحانی مللو از جمعیت بود. او سابقه گفت و گوی تلفنی با اوباما را داشت. از سوی دیگر چند روز قبل از مجمع جهانی اقتصاد در داووس، دولت روحانی توانست توافق هسته ای را که دو ماه قبل منعقد کرده بود به اجرا در آورد. از سوی دیگر ایران یکی از عمده ترین دلایل بقای دولت بشار اسد در سوریه به شمار می رود.

روحانی در سخنرانی برای جمعی که در بین آنها اسرائیلی ها نیز حضور داشتند، تاکید کرد ایران به میانه روی در سیاست خارجی خود ادامه می دهد و به دنبال زمینه مشترک با آمریکا در سوریه نیست اما در عین حال همه باید برای مقابله با ترویست ها تلاش کنند. از سوی دیگر روحانی بر خلاف خاتمی تمایل کمتری به ایجاد گشایش اجتماعی در ایران نشان می دهد.

به نظر می رسد روحانی رویکرد به مراتب محتاطانه تر و سیاسی تر در محاسبه های خود در مقایسه با خاتمی دارد. او کنفرانس خبری از پیش برنامه ریزی شده خود را لغو کرد و مشاوران اش مشکلات فنی در سالن محل کنفرانس را دلیل این اقدام توصیف کردند. روحانی در گفت و گو با فرید زکریا تاکید کرد که ایران تاسیسات هسته ای اش را بر نمی چیند. موضعی که اگر غیر مذاکره ای نباشد، یک رویکرد توافق شکنانه به شمار می رود.



1392/11/5





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن