تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870472730




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا سعودی‌ها وارد مذاکرات مستقیم و عمیق با ایران نمی‌شوند؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
چرا سعودی‌ها وارد مذاکرات مستقیم و عمیق با ایران نمی‌شوند؟

چرا سعودی‌ها وارد مذاکرات مستقیم و عمیق با ایران نمی‌شوند؟
سرکیس نعوم در روزنامه النهار نوشت: ناظرانی که تحرکات عربستان را زیر نظر دارند مشاهده کرده اند که گرایش این کشور به رویارویی مستقیم به ویژه با جمهوری اسلامی ایران، مسئله تازه ای نیست.
به گزارش نامه نیوز،‌ در ادامه این یادداشت آمده است: اقدام عربستان و سایر کشورهای عضو شورای همکاری به فرستادن نیروی نظامی به بحرین به منظور دفاع از رژیم این کشور در برابر اعتراضات بزرگ داخلی که مورد حمایت ایران بود؛ نشان داد که مرحله محافظه کاری و عقب نشینی و نتایج مترتب بر آن به پایان رسیده است.

نکته قابل توجه این است که هنگام اعزام نیروهای نظامی عربستان به بحرین، آمریکا از این اقدام انتقاد کرد، زیرا با این کشور مشورت نشده بود. سپس انقلاب سوریه و دستپاچگی انقلابیون و طرفداران آنها روی داد برای آن که عربستان را قانع کنند به رویارویی بپردازد و متحدان و دشمنان را در برابر عمل انجام شده قرار دهد.

عربستان سعودی رکن اصلی در راهبرد آمریکا است و این کشور به عربستان و دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس به خاطر ثروت نفت و گاز و نیز موقعیت راهبردی آنان نیازمند است. این نیاز با نزدیک شدن آمریکا به خودکفایی در بخش نفت و تصمیم راهبردی این کشور برای توجه بیشتر به خاوردور و یا تصمیم به واگذاری خاورمیانه عربی به متحد نزدیک خود یعنی انگلیس از بین نمی رود. انگلیس امکانات مالی و انسانی و نظامی را برای اداره منطقه خاورمیانه در اختیار ندارد. آمریکا نفت خاورمیانه را رایگان به چین و دیگر مصرف کنندگان بزرگ تسلیم نخواهد کرد.

این گفته به معنی این است که آمریکا به عنوان ابرقدرت جهان با کشورهای منطقه هم پیمان باقی می ماند. هرچند ممکن است از طریق مذاکره با کشورهایی که زمانی با آنان دشمن بود اما به علت منافع مشترک با آنان دوست می شود؛ دامنه این هم پیمانی را گسترش دهد.

خط مشی جدید عربستان برای رویارویی با ایران، سوریه، آمریکا و لبنان چه پیامدهایی خواهد داشت؟

ناظران تحرکات عربستان اعتقاد دارند حاکمان این کشور به دلایل متعدد در حال حاضر وارد مذاکرات مستقیم و عمیق با ایران نمی شوند. اول این که توازن قدرت در حال حاضر میان این دو کشور بر هم خورده است.

دوم این که ایران تلاش خواهد کرد از این مذاکرات برای کسب دستاورد قابل استفاده در تقابل با جامعه بین المللی بر سر برنامه هسته ای خود و مسئله سوریه بهره برداری کند. چنین وضعی، محاسبات آمریکا را به عنوان متحد عربستان بر هم می ریزد و مستقیما به زیان عربستان تمام می شود.

سوم این که مذاکرات جاری جامعه بین المللی و مشخصا کشورهای غربی با ایران، در فضایی صلح آمیز برگزار نمی شود. جنگ در سوریه ادامه دارد. جنگ های کوچک ولی خطرناک دیگری نیز در چند کشور دیگر در جریان است و فتنه از کشوری به کشور دیگر منتقل می شود. عربستان در این جنگ ها مشارکت دارد. اما آمریکا و غرب هیچ کس نمی داند که در این خصوص کاملا مشارکت داشته اند یا نه. در چنین وضعی بازار مذاکره با ایران گرم باقی خواهد ماند. عربستان نمی تواند این واقعیت را نادیده بگیرد. همچنین آمریکا نمی تواند از تفاهم با عربستان و حمایت از این کشور دست بردارد.

به گزارش تیک، اما در لبنان، ناظران معتقدند اتفاقات مثبتی که در حال چیره شدن بر بحران بلندمدت تشکیل کابینه در این کشور با موافقت عربستان است؛ به این معنا نیست که لبنان وارد مرحله ثبات جدی قبل از ورود به مرحله حل و فصل نهایی شده است. همچنین این اتفاقات مثبت به هیچ وجه شامل بحران سوریه نمی شود؛ بلکه احتمالا به معنای دور کردن لبنان از بحرانی بزرگ است. هیچ کس نمی تواند تضمین کند که تشکیل حکومت فراگیر در لبنان به معنی پایان دردهای این کشور است. لبنان بخشی از میدان کشمکش عربستان و ایران، ایران و جامعه بین المللی، و عربستان و اسد است و احتمالا راه حل سریعی برای پایان دادن به این کشمکش ها پیدا نمی شود.




1392/10/28





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن