واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رایزنی دیپلماسی حج میان ایران و سریلانکا تهران - ایرنا - نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت به دعوت دکتر «فوزی» وزیر امور حج سریلانکا در صدر هیأتی به این کشور سفر کرد و در دیدارهای جداگانه با مقامات این کشور به رایزنی درباره دیپلماسی حج پرداخت.
** تبادل تجربیات حج ایران و سریلانکا
نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت در نخستین روز سفر خود به این کشور که هفته گذشته انجام شد، با وزیر امور حج سریلانکا دیدار کرد و ضمن تشکر از دعوت صورت گرفته و نیز تاکید بر گسترش روابط دوجانبه افزود: با توجه به تجربه ایران در زمینه حج و روابط دوستانه، حاضریم تمامی تجربیات خود را در اختیار کشور دوست سریلانکا قرار دهیم و یک کارگاه آموزشی در این رابطه داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین «سیدعلی قاضی عسکر» تصریح کرد، اکنون نهصد هزار سهمیه برای حج عمره و شصت هزار نفر برای حج واجب داریم؛ می توانیم در همکاری با سریلانکا، حجاج سریلانکایی را به ایران آورده و آنها پس از سه روز اقامت در ایران، به عربستان بروند.
وزیر سریلانکایی نیز در پاسخ سخنان نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: در حدود شصت هزار سهمیه برای حج عمره و دو هزار سهمیه برای حج واجب داریم.
وی خواستار استفاده از تجربیات طرف ایرانی شد و با اشاره به کارگاه آموزشی که با حضور کارگزاران حج سریلانکا برگزار می شود، ابراز امیدواری کرد که این کارگاه بتواند در خدمت مردم به بهترین نحو عمل کند.
وزیر امور مسلمانان و حج سریلانکا همچنین از آمادگی کشورش برای عقد تفاهمنامه همکاری بین دو کشور در زمینه حج خبر داد.
نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت سپس با شهردار شهر کلمبو، سفیر سریلانکا در ایران و یکی از مسؤولان سازمان مور، پنج نفر از مسؤولان جامعه العلماء دیدار و مذاکره کرد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در این دیدارها از آمادگی ایران برای توسعه روابط در تمامی زمینه ها خبر داد و افزود: با توجه به شرایط اخیر پیش آمده، ایران و سریلانکا می توانند در جهت گسترش بیش از پیش روابط تلاش کنند.
سرپرست حجاج ایرانی گفت: ایران در زمینه حج و زیارت دارای تجارب ارزنده ای است که می تواند این موارد را در اختیار کشور دوست سریلانکا قرار دهد و ایران و سریلانکا می توانند با درایت در جهت توسعه روابط و بهبود رفاه مردم دو کشور تلاش کنند.
** مقاومت تنها راه مقابله با سیاست های سلطه گرانه است
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی همچنین با وزیر اقتصاد سریلانکا دیدار و گفت وگو کرد.
در این دیدار روابط دوجانبه بویژه همکاری های فرهنگی و مسائل منطقه ای و بین المللی مورد گفت وگو و تبادل نظر قرار گر فت.
«باسیل راجا پاکسا» وزیر اقتصاد سریلانکا ضمن انتقاد شدید از سیاست قدرت های سلطه گر در تحمیل عقاید خود به دیگر کشورها گفت: برخی کشورهای سلطه گر به بهانه حقوق بشر ما را تحت فشار قرار می دهند. این کشورها مدام با یافتن موارد اتهام و بهانه جویی و تغییر عناوین با استفاده از مفاهیمی چون حقوق بشر، زمامداری، دموکراسی و آزاد سازی اقتصادی به کشورهای کوچک فشار وارد می کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با ابراز امیدواری به توسعه روابط در تمامی زمینه ها گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است که تجارب ارزنده خود را در تمامی زمینه ها بویژه در حج، در اختیار کشور دوست سریلانکا قراردهد.
وی ادامه داد: مقاومت تنها راه مقابله با سیاستهای سلطه گرانه در سطح منطقه ای و بین المللی است. در عین حال کشورهای در حال توسعه می تواند با همکاری با یکدیگر در واقع در جهت کاهش و مقابله با فشارها و حمایت از یکدیگر، همکاری ها را توسعه دهند.
** مقام بودایی روز میلاد پیامبر(ص) را تعطیل اعلام کرد
نخست وزیر سریلانکا نیز در دیدار نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و و زیارت گفت: اکنون روز تولد پیامبر اکرم(ص) جزو تعطیلات رسمی کشور سریلانکا است و ما بوداییان همگام با مسلمانان این روز را جشن می گیریم.
«جایارانته» ضمن تشریح خاطرات خود در سفر به ایران و دیدار با حضرت امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی(ره) همیشه بر ضرورت مقاومت و مقابله با سلطه گران برای بدست آوردن پیروزی تأکید داشتند؛ در این رابطه ایران تنها کشور جهان است که به کشورهای در حال توسعه درس مقامت می آموزد.
وی ادامه داد: در زمان نخست وزیری باندراناکه، تعطیلی روز میلاد پیامبر(ص) را به عنوان تعطیل رسمی طرح و آن را تصویب کردم که اکنون تولد پیامبر(ص) جزو تعطیلات رسمی سریلانکاست و در این رابطه ما که بودایی هستیم همگام با مسلمانان این روز را جشن می گیرم.
نخست وزیر سریلانکا افزود: بهترین دوست سریلانکا در جهان، جمهوری اسلامی ایران است. در مقاطعی که سریلانکا با مشکل روبرو بود، جمهوری اسلامی ایران به ما در آن شرایط سخت کمک کرد و این کمک های صادقانه را همیشه به یاد داریم.
وی گفت: در گذشته تحت سلطه پرتغال قرار داشتیم و پرتغالی ها، مسلمانان را مورد قتل و غارت قرار داده و آنها را مجبور به ترک ناحیه «گال» به سمت «کندی» کردند که در آنجا تحت حمایت سینهالی ها مساجد برای خود با کمک بودایی ها ساختند و سپس بر اساس اعتماد فیمابین با سینهالی ها متحد شده و پرتغالی ها را از کشور بیرون راندند، بدین ترتیب جاده ابریشم آبی تنها راهی بوده است که مسلمانان و ایرانی ها برای تجارت استفاده می کردند.
اجتمام/1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]