واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
صالحی در برنامه نگاه دو: فقط پذیرفتهایم که تجهیزات عمده را در رآکتور آب سنگین اراک نصب نکنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: براساس توافقنامه ژنو فقط پذیرفتهایم که یکسری تجهیزات عمده شامل پمپهای اصلی و اتاق کنترل را در رآکتور آب سنگین اراک نصب نکنیم.
به گزارش نامه نیوز، علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران امشب در برنامه نگاه دو شبکه دوم سیما به تشریح توافقنامه ژنو پرداخت و با اشاره به مذاکرات ایران و گروه 1+5 عنوان کرد: احساس میشود طرفین با اراده قوی در جهت حل مسئله قدم گذاشتهاند و تا امروز خوب پیش رفته و انشاءالله به همین منوال ادامه یابد.
وی در پاسخ به سؤالی تحقیق و توسعه را بیابهامترین بخش توافقنامه ژنو برشمرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران به اعتبار این و در چارچوب اقدامات شفافساز خود در چند هفته گذشته سانتریفیوژ نسل جدیدی را به آژانس معرفی کرد که طرف مقابل نسبت به این موضوع اعتراض کرد که این اعتراض هیچ مبنایی نداشت و مذاکرهکنندگان ما با استدلالهای منطقی و صحیح خود طرف مقابل را راضی کرده و اراده خود را ثابت کردند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است این سانتریفیوژ بچرخد؟ عنوان کرد: بله؛ البته اگر حدود 3 سال است که طراحی مفهمومی این سانتریفیوژ آغاز و در حال حاضر نمونه آن ساخته شده و الان در حال انجام تستهای مکانیکی بر روی آن هستیم و پس از اینکه از این تستها اطمینان حاصل شود وارد مرحله بعدی یعنی تزریق گاز میشویم و زمانی که اطمینان حاصل شد گاز اورانیوم را به این سانتریفیوژها وارد میکنیم که این حدود 3 تا 4 سال به طول میانجامد.
وی همچنین در ادامه با بیان اینکه بر اساس توافق ژنو ما به غنی سازی 5 درصد ادامه خواهیم داد، خاطرنشان کرد:ما 19 هزار سانتریفیوژ داریم که نزدیک به 9 هزار سانتریفیوژ در حال انجام غنیسازی هستند که این ادامه خواهد یافت و تعلیق غنیسازی 20 درصد را در یک برهه زمانی 6 ماه و به صورت داوطلبانه پذیرفتهایم.
رئیس سازمان انرژی اتمی یادآور شد:تعلیق غنیسازی 20 درصد به این مفهوم نیست که سانتریفیوژهایی که سوخت 20 درصد را تولید میکند از کار میایستند، بلکه خط تولید آنها از 20 درصد به 5 درصد تبدیل میشود و بر این اساس تولید 5 درصد افزایش مییابد.
صالحی درباره رآکتور آب سنگین اراک نیز گفت: ما فقط پذیرفتهایم که یکسری تجهیزات عمده را شامل پمپهای اصلی، اتاق کنترل و هاتسل را نصب نکنیم.البته فعالیت در رآکتور 40 مگاواتی اراک آنقدر گسترده است که با مشکلی روبرو نمیشویم و کار رآکتور ادامه خواهد داشت.
وی عنوان کرد که بر اساس توافقنامه ژنو هیچ فعالیتی از فعالیتهای سازمان انرژی اتمی متوقف نمیشود و فعالیتها در عرصه اکتشاف، کشاورزی و پزشکی و .. با قدرت و قوت ادامه مییابد.
به گزارش فارس،صالحی به گفتوگوهای اخیر سازمان انرژی اتمی با وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص ساخت تجهیزات مورد نیاز بیمارستانها و برنامهریزی برای ساخت بیمارستانی با تجهیزات پیشرفته که با پرتو کار میکند، اشاره کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه سخنان خود با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 عنوان کرد: جمهوری اسلامی در این مذاکرات اراده خود را تحمیل و از حق خود بر اساس معاهده NPT دفاع کرد.
وی با بیان اینکه غنیسازی 20 درصد اصلا در برنامه ما نبود، خاطرنشان کرد: 5 سال پیش از آژانس خواستیم که سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را برای ما تامین کند که شرط و شروط گذاشتند و جمهوری اسلامی نپذیرفت و جوانان غیور این مرز و بوم خود اقدام به ساخت آن کردند و ما از اول به دنبال تولید سوخت 20 درصد نبودیم و برای 4 تا 5 سال آینده سوخت 20 درصد مورد نیاز را داریم.
صالحی عنوان کرد که این مسئله برای 6 ماه است تا مذاکرات برای گام نهایی و رسیدن به مقصد یعنی بسته شدن پرونده ایران و برخورد با ایران همچون دیگر اعضای آژانس و معاهده NPT ادامه یابد.
وی درباره اظهارات اوباما در خصوص اینکه ما موفق شدیم فعالیت هستهای ایران را متوقف کنیم، گفت:این اظهارات یرای خوراک افکار عمومی آنها است. لابی صهیونیست اصلا علاقمند نیست که پرونده ساختگی ایران حل و فصل شود.
صالحی در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان کرد که دیوار تحریمها ترک خورده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا اهل مذاکره بود و هنوز نیز هست و آنها میخواستند اراده خود را به ایران تحمیل کنند، اما بعد از انتخابات به این واقعیت رسیدند که دیگر نمیتوانند چنین کنند.
وی توافقنامه ژنو را توافقنامه خوبی خواند و در این باره گفت که از این به بعد کار دشوارتر خواهد بود.
1392/10/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]