واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
![](http://multimedia.mehrnews.com/Larg1/1392/10/23/IMG10413145.jpg)
استانها > مرکز > قزوین میدانی خبر داد:
50 هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد
قزوین- خبرگزاری مهر: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: بیش از 50 درصد نیازهای کشور از آبهای زیرزمینی تامین می شود و باتداوم خشکسالی ها و وجود بیش از 50 هزار حلقه چاه غیرمجاز ساماندهی این وضعیت و کنترل مصرف ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
به گزارش خبرنگار مهر، رحیم میدانی ظهر پنجشنبه در جلسه بررسی وضعیت آبی استان که در سالن کنفرانس شرکت آب منطقه ای قزوین برگزار شد اظهارداشت: بخشی از مشکلات آبی به وضعیت اقلیمی و موقعیت جغرافیایی ایران مربوط است و میانگین نسبی 250 میلیمتری بارش ها در برخی مناطق 50 میلیمتر است که انتقال آب از حوزه ای به فلات دیگر را اجباری می کند که مشکلات و هزینه های پیچیده ای دارد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: برنامه ریزی برای تامین آب کلان شهری مانند تهران به گونه ای است که باید از استانهای همسایه تامین شود که گاهی برای دیگران مانند قزوین مشکل ساز می شود اما امروز در اطراف تهران هم آبی نداریم.
![](http://multimedia.mehrnews.com/Original/1392/11/24/IMG11172445.JPG)
میدانی بیان کرد: در 10 تا 15 سال آینده حدود 400 میلیون مترمکعب به حجم مصرفی یک میلیارد مترمکعبی آب تهران افزوده خواهد شد و با روندی که امروز داریم و افزایش 800 هزار نفر جمعیت شهرهای پردیس و پرند باید از امروز چاره اندیشی کنیم تا با مشکل مواجه نشویم.
سیاست گذاری در اشتغال اصلاح شود
وی افزود: بخشی از مشکلات هم به سیاست گذاری هایی مربوط می شود که در محور اشتغال تعریف شده و امروز حتی وزارت جهاد کشاورزی پذیرفته محور اشتغال کشاورزی نیست اما بخش بزرگی از مشکلات فعلی ناشی از حفر چاههای غیر مجاز است و اگر این همه تخلف در این حوزه صورت می گیرد ناشی از آن است که نتوانسته ایم در محورهای دیگر اشتغال ایجاد کنیم.
معاون وزیر نیرو یادآورشد: اگر اشتغال مناسبی در کشور ایجاد شده بود شاید این همه چاه غیرمجاز در کشور توسعه پیدا نمی کرد چون کشاورزی کار ساده ای نیست و همه قادر نیستند براحتی وارد این حوزه شوند و فعالیت کنند.
![](http://multimedia.mehrnews.com/Original/1392/11/24/IMG11173586.JPG)
50 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور
میدانی تصریح کرد: در حال حاضر 50 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد و خشکسالی ها هم موجب شده کم آبی با پیچیدگی های خاص خود مسئولان را با مشکلات جدی مواجه کند اما باید برای اشتغال در سایر محورها برنامه ای مدون داشته باشیم.
این مسئول گفت: بیش از 50 درصد منابع آبی کشور از آبهای زیرزمینی تامین می شود که برای نمونه در استان قزوین هم یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب آب از این منابع تامین می شود که بیش از 50 درصد تلقی می شود لذا صیانت از این آبها ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
میدانی گفت: باید ساماندهی چاههای غیرمجاز با کمترین آسیب و با سرعت منطقی ساماندهی شود تا بتوانیم از منابع آبی خود صیانت کنیم زیرا اگر این موضوع حل نشود برای آینده کشور بحران ساز است. معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: دولت جدید با تشکیل چهار جلسه شورای عالی آب و حمایت نمایندگان مجلس بعد از فازاول هدفمندی برای ساماندهی این موضوع وارد کار شده اما هزینه های دریافتی هم تنها 25 درصد قیمت تمام شده است که جوابگو نیست.
200 میلیارد تومان اعتبار برای آب روستایی کافی نیست/ سه هزار میلیارد تومان نیاز داریم این مسئول بیان کرد: یک ردیف بودجه معادل 200 میلیارد تومان برای تامین آب روستایی کشور هم دیده شده که کافی نیست زیرا نیاز اصلی ما حدود سه هزار میلیارد تومان است که ما یک هزار میلیارد تومان درخواست کردیم که با 600 میلیارد تومان موافقت شد اما 200 میلیارد تومان داده شد که کافی نیست و در صورت تامین این اعتبار می توان مشکل آب شرب روستاهای کشور را حل کرد.
میدانی گفت: در مکاتبه با آقای نوبخت امیدواریم از محل اعتبارات خشکسالی سهم مناسبی به حوزه آب اختصاص پیدا کند که در استانها توزیع خواهد شد و این کار با توجه به محدودیت منابع مالی می تواند دست ما را باز بگذارد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهارداشت: با مشکلات مالی در صورت اولویت بندی پروژه ها و تامین اعتبار لازم باید بتوانیم پرونده مشکلات حوزه آبی در برخی قسمتها را ببندیم و تعیین تکلیف نهایی کنیم.
![](http://multimedia.mehrnews.com/Original/1392/11/12/IMG17225928.jpg)
خرید تضمینی زمینه حضور بخش خصوصی در پروژه هاست
وی استفاده از بخش خصوصی در اجرای پروژه های آبی را ضروری خواند و گفت: باید بتوانیم زمینه حضور بخش خصوصی را در اجرای طرحهای آبی فراهم کنیم که خرید تضمینی از کارهایی است که رغبت سرمایه گذاری در این حوزه را بیشتر می کند که برای سال 93 پیشنهاد شد 500 تا 700 میلیارد تومان از مشارکت بخش خصوصی استفاده شود که این رقم نیز به 100 میلیارد تومان کاهش یافت. میدانی یادآورشد: باید به میزان ظرفیت و توان خود به مردم قول و تعهد بدهیم تا اعتماد آنها خدشه دار نشود لذا در شرایط کنونی با در نظر گرفتن همه محدودیت های مالی تامین آب شرب در شهر و روستا در اولویت قرار دارد.
۱۳۹۲/۱۱/۲۴ - ۱۳:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]