تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):خدا با ما است و نيازمند ديگرى نيستيم، و حق با ما است و باكى نداريم كه كسى از...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820143896




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درس‌هایی که آمریکا باید از انقلاب ایران بگیرد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: درس‌هایی که آمریکا باید از انقلاب ایران بگیرد
کد خبر: ۳۷۸۲۰۳
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۴ - 12 February 2014




یک پایگاه خبری آمریکایی ۶ درسی که آمریکا باید از انقلاب ایران بگیرد را بررسی کرد.


به گزارش فارس، پایگاه خبری ـ تحلیلی «لوبلاگ» در گزارشی در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران شش درسی که آمریکا باید از این انقلاب بگیرد را بررسی کرد.

این پایگاه خبری به عنوان اولین درسی که واشنگتن باید بگیرد می‌نویسد: «اول اینکه چیزهایی که ما در آن زمان نمی‌دانستیم، زیاد هستند. بی‌اطلاعی ما عمیق بود.»

بر اساس این گزارش، بی‌اطلاعی آمریکا از ابتلای شاه به بیماری سرطان، موردی است که اگر آمریکا از آن اطلاع داشت می‌توانست تحلیل بهتری از اوضاع ایران به عمل آورد.

این گزارش می‌افزاید: «ما چیزی درباره نحوه برخورد با چنین حرکت عظیم میلیون‌ها نفر از مردم در حمایت از انقلاب نمی‌دانستیم ـ پدیده‌ای که پیش از آن در دنیا بی‌سابقه بود. ضمن اینکه ما ایده‌ای درباره یک دولت اسلامی نداشتیم، این هم تحولی بود که پیش از آن در دنیا اتفاق نیفتاده بود.»

دومین درس، به نوشته لوبلاگ این است که «35 سال پیش آمریکا قادر به حل و فصل بحران در ایران نبود چون کاخ سفید، وزارت خارجه و سایر سازمان‌های آمریکایی نتوانستند از واقعیت‌های ایران تحلیل درستی به عمل آورند.»

درس سوم این بود که واشنگتن به غلط تصور می‌کرد چون همیشه اوضاع بر وفق مراد شاه چرخیده بود این بار هم همه چیز به نفع او تمام خواهد شد. به نوشته این پایگاه تحلیلی: «ما در این اعتماد به نفس خودبرتر بینمان نیاز انقلابی برای استقلال از خودمان را نادیده گرفتیم.»

درس چهارم این بود: «ما برای دادن پاسخ به ایران به مدل‌های دیگری روی آوردیم. در واشنگتن مقامات فکر کردند ژنرال‌های شاه و سربازان آنها می‌توانند حرکتها را سرکوب کرده و یا حتی در مواقع لزوم کودتا بر پا کنند... اما این سربازان هم دارای همان زمینه‌های مذهبی بودند که همگنان آنها بودند.»

پنجمین درسی این بود که آمریکا در سال 1978 نگران این بود که اگر با شاه برخوردی گستاخانه داشته باشد، سایر دوستان اتوکرات این کشور از جمله عربستان سعودی یا انور سادات، رئیس جمهور مصر فکر می‌کنند که آمریکا اگر در فشار قرار بگیرد، آنها را به راحتی قربانی می‌کند.

و در نهایت این گزارش تأکید می‌کند که «توجه واشنگتن به بحران ایران به خاطر توجه به پیمان صلح کمپ دیوید بین اسرائیل و مصر مخدوش شد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن