تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه مؤمن به برادر [دينى] خود تهمت بزند، ايمان در قلب او از ميان مى رود، همچنان كه نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836933977




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جاده ها همچنان قربانی می گیرند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

جاده ها همچنان قربانی می گیرند تهران - ایرنا - میلیاردها دلار خسارت و صدها هزار کشته نتایج تصمیمات نادرست در بررسی تصادفات جاده ای در 25 سال گذشته، به طور متوسط سالانه 20 هزار کشته و حدود 15 هزار تن مجروح شده اند؛ که مجموعه این تلفات در این سالها، چندین برابر شهدا و کشته شدگان جنگ بوده است.


اگر برنامه ریزی کلان در دستور کار مدیران ارشد دولتی بود و باز هم اگر متناسب با میانگین جهانی راه آهن ساخته بودیم و اگر همانند همه کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه قطار های سریع السیر را می توانستیم به کار بگیریم، امروز هم میلیارد ها دلار در بخش سوخت صرفه جویی کرده بودیم و هم توانسته بودیم رضایت مردم را جلب کنیم و هم روزانه صد ها ایرانی به دلیل آلودگی هوا فوت نمی کردند.
دکتر احمدرضا نیک کار در گفت و گو با تابناک، ضمن بیان مطلب فوق خاطر نشان کرد: در 25 سال گذشته 500 هزار کشته داشته ایم و 375هزار مجروح صعب العلاج. این رقم چشمگیری است؛ به عبارتی در 25 سال گذشته نزدیک به یک میلیون کشته و مجروح داشته ایم. این آمار را می توان از ابعاد گوناگونی نگاه کنیم. یک بعد آن خسارات مادی است.
قائم مقام اسبق وزارت راه، با بیان اینکه خسارت های مادی و انسانی سوانح رانندگی در ایران به سبب کارهایی است که باید انجام می شد ولی نشده است، گفت: اگر به طور متوسط دیه را در 25 سال گذشته، 20 میلیون حساب کنیم، رقمی حدود 10هزار میلیارد تومان بابت 500هزار کشته و اگر هر مجروح را هم 5 میلیون حساب کنیم، حدود 1775میلیارد تومان هم بابت مجروحین دیه پرداخت شده است که در مجموع این دو قلم، بالغ بر 12هزار میلیارد تومان می شود. همچنین اگر متوسط اتومبیل های از بین رفته در این تصادفات را در نظر بگیریم (3 تن در هر اتومبیل) نزدیک به 300 هزار اتومیبل نابود شده است؛ اگر برای هر خودرو 10 میلیون تومان در نظر بگیریم، 30 هزار میلیارد تومان می شود.
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره سرمایه های هنگفت انسانی که در تصادفات جاده ای از دست می دهیم، گفت: با توجه به مجموعه انسان هایی که در این تصادفات از بین می روند و هزینه هایی که دولت برای تحصیل این ها کرده (از دوران ابتدایی تا دانشگاه و یا پس از آن) مجموعه این ارقام ، حدود 42 هزار میلیارد تومان می شود؛ بنابراین، با محاسبه این اعداد به دلار 1000 تومانی، به طور متوسط در دو دهه گذشته، بالغ بر 42 میلیارد دلار هزینه نداشتن جاده ها و راه آهن مناسب و دیگر وسایل نقلیه ای که می توانسته در اختیار ما باشد، پرداخت کرده ایم و متأسفانه هیچ توجهی هم به این موضوع نداشته ایم.میلیاردها دلار خسارت و صدها هزار کشته نتایج تصمیمات نادرستمیلیاردها دلار خسارت و صدها هزار کشته نتایج تصمیمات نادرست
نیک کار در ادامه افزود: ما در مجموع کمتر از 3هزار کیلومتر آزادراه در کشور داریم. در بخش ناوگان ریلی، تا اوایل انقلاب، حدود 5 هزار کیلومتر راه آهن داشتیم و نزدیک به 5 هزار کیلومتر هم در سه دهه گذشته به آن اضافه شده است که بعضا خیلی از آن باری است و عملا می توان گفت که در بخش ریلی هم هیچ کاری نکرده ایم. به طور متوسط سالی 300 کیلومتر هم راه آهن نساخته ایم که بتواند به فرسودگی و استهلاک جاده ها کمک کند. پس به طور خلاصه باید بگویم در مورد راه آهن متناسب با نیاز جامعه برنامه ریزی نکرده ایم.
وی با بیان اینکه متأسفانه به رغم آنکه کارهای بزرگی در کشور انجام شده، در بخش زیرساخت های حمل و نقل بسیار ضعیف بوده ایم، گفت: اگر برنامه ریزی کلان در دستور کار مدیران ارشد دولتی بود و باز هم اگر متناسب با میانگین جهانی راه آهن ساخته بودیم و اگر همانند همه کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه قطار های سریع السیر را می توانستیم به کار بگیریم، امروز هم میلیارد ها دلار در بخش سوخت صرفه جویی کرده بودیم و هم توانسته بودیم رضایت مردم را جلب کنیم و هم روزانه صد ها ایرانی به دلیل آلودگی هوا فوت نمی کردند.
وی که اولین مدیر پروژه قطار سریع السیر بوده، در ادامه به انتقاد از هدر دادن پولهای کشور در موارد بلا استفاده پرداخت و گفت: هم اکنون حدود 90 فرودگاه در کشور داریم اما تنها حدود 15 فرودگاه عملیاتی است و شاید از نظر اقتصادی، 3 فرودگاه اقتصادی باشند و بقیه آن ها ضرر ده هستند. نگهداری همین فرودگاه هایی که ساخته ایم و هواپیمایی در آن نمی پرد، سالانه میلیار ها تومان هزینه دارد. در جاهایی سرمایه گذاری هایی کرده ایم و بهای نگهداری آن را می دهیم که هنوز بلا استفاده است. به عبارت دیگر هزاران میلیارد تومان را برای موارد بی مصرف هزینه کرده ایم و برای جاهایی که نساخته ایم میلیارد ها دلار در سال ضرر می دهیم و این در حالی است که سالانه تالماتی که به هموطنان در پی تصادفات جاده ای منتقل می شود، غیر قابل جبران است. همان گونه که گفتم، بارز ترین آن ها سالانه بیش از 10 میلیارد دلار ضرر نساختن آزاد راه ها و شبکه ریلی کشور را پرداخت می کنیم.
نیک کار با انتقاد از راه حل های منطقی و مقطعی، گفت: مشکل حمل و نقل و همچنین آلودگی هوا، نداشتن جاده های استاندارد و سالها بی توجهی به توسعه خطوط ریلی کشور است. اینکه فکر کنیم با زوج و فرد کردن می توانیم آلودگی هوا را حل کنیم به بیراهه رفتن است چرا که زندگی انسان ها را به هم می ریزیم و حق نداریم به عنوان مسئول به فردی که از خودرو برای کار روزانه خود استفاده می کند، بگوییم که حق ندارد آن را بیرون بیاورد. نباید صورت مسأله را پاک کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: باید زیرساخت ها را به گونه ای توسعه دهیم و مدیریت کنیم که با معضل گرفتار نشویم، چون اگر می گوییم سالانه یک میلیون ماشین تولید می کنیم و 50 درصد آن در تهران استفاده می شود در10 سال آینده 5 میلیون ماشین به ماشین های تهران اضافه خواهد شد. آن زمان باید خیابان ها را زوج و فرد کنیم. نتیجه اینگونه فکر کردن به بن بست رسیدن است. بایستی از افرادی برای تصمیم گیری استفاده کنیم که شرایط و شایستگی آن سمت را داشته باشند و بتوانند به ابعاد و گستردگی تصمیماتی که می خواهند بگیرند، بیشتر فکر کنند، نه اینکه عجولانه از سر خود باز کنیم و بگوییم زوج و فرد کنید. آخرش که چی؟ و هیچ وقت هم حل نخواهد شد و منتظر باشیم و دعا کنیم که باد و بارانی بیاید!
نیک کار در ادامه با بیان اینکه وقتی صحبت از بی برنامگی می شود، متأسفانه محدود به دولت ها نمی شود، گفت: متأسفانه در تهران تراکم بیست سال آینده را هم فروخته اند و در کوچه ها هم برج ساخته شده بدون اینکه در نظر بگیرند که این کوچه ها کشش این همه خانه جدید را دارد یا خیر. بیشتر بیزینس نگاه می کنند تا اینکه مشکل مردم چه می شود. اینکه تراکم بفروشید و با آن پروژه جدید تعریف کنید و پل جدید بزنید شاهکار نیست بلکه یک ایراد بزرگ است. متأسفانه نگاه ها در این قسمت اصولی نیست. تهران واقعا دیگر کشش ندارد که اجازه دهیم این همه ساختمان بلند مرتبه در آن ساخته شود و از طرفی بگوییم چرا این همه ماشین در خیابان هاست. به دنبال آن مجلس هم به میان آمده و به جای تفکر ریشه ای و در نظر گرفتن مطالعات عمیق و استراتژیک به استناد برخی برداشت های سلیقه ای، بحث انتقال پایتخت را مطرح می کند و می خواهد به گونه دیگر صورت مسأله را پاک کنند. چرا اینقدر اجازه می دهند فضا ها توسعه پیدا کند، بدون اینکه به حمل و نقل و زیر ساخت ها توجه شود؟
وی با تاکید بر ضرورت گسترش شبکه ریلی گفت: یکی از ارزانترین راه های حمل و نقل و همچنین ایمن ترین آنها، جابه جایی مسافر و بار توسط شبکه خط آهن است. متاسفانه در این خصوص از استانداردهای جهانی بسیار عقب افتاده ایم. در حال حاضر اکثر کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه، درصدد افزایش سرعت مطمئنه در جابه جایی ریلی، گسترش این خطوط به همه مناطق کشور هستند. اما در کشور ما هنوز استفاده از تکنولوژی روز دنیا، خدمات و رضایت پایین مسافران و بسیاری از مسایلی از این دست سبب شده است، شبکه ریلی کشور چندان توفیقی از کاهش بار ترافیک، حجم تصادفات و کاهش آلودگی بازی نکند.
اول**1516
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




23/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن