محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843011813
3/ایران گشت/آذربایجان غربی محوطه باستانی قلایچی بوکان بازمانده تمدن "ماناها"
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 3/ایران گشت/آذربایجان غربی
محوطه باستانی قلایچی بوکان بازمانده تمدن "ماناها"
بوکان هویت تاریخی خود را از محوطه باستانی قلایچی در مجاورت روستای قلایچی در هشت کیلومتری شمال شرقی بوکان وام گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، بوکان هویت تاریخی خود را از محوطه باستانی قلایچی در مجاورت روستای قلایچی در هشت کیلومتری شمال شرقی بوکان به وام گرفته که بازمانده یکی از مراکز بسیار مهم تمدن (ماناها) در هزاره نخست پیش از میلاد مسیح در حوزه شمال غرب ایران است و نماد تمدن و قانون در بین مردمان این نواحی بوده است. اسناد و مدارک باستانی مکشوفه از این منطقه نشان از یک تمدن کهن است که همزمان نمونههایی از این دست در حسنلو در نقده، زیوه در سقز حکایت از پیشینه تاریخی این دیار است، بوکان به پایگاه اشکانیان و ساسانیان نیز منتسب بوده زیرا تپههای خاکستری نشانگر آتشکدههای عهد زرتشت است. طبق بررسیهای به عمل آمده در روند و خواستگاه پیدایش شهرها معلوم شده که خاورمیانه و مخصوصا مناطق غرب ایران جزو کهنترین تمدنهایی هستند که سابقه شهرنشینی آنها محرز شده است، بر همین اساس شهر کنونی بوکان نیز با توجه به قرارگیری در حیطه جغرافیایی فوق و نیز وجود دهها بنا تپه و سایت تاریخی در داخل و اطراف خود از کهنترین مکانهایی است که دارای سابقه شهر نشینی است.
قدمت تاریخی بوکان و ویژگی در کنار شاخصهای فرهنگی بوکان را در استان با نام شهر فرهیختگان معرفی کرده و ادبیات این دیار چهرههای برجستهای را به عرصه هنر و ادبیات ایران زمین معرفی کرده است، یدک کشیدن شهر آفرینشهای فرهنگی و هنری مسئولیت مردمان این دیار را در حفظ و پاسداری و نشر این سرمایه گرانبها را دو چندان کرده است. قبل از آمدن آریاییها به ایران حکومتهای محلی زیادی در سلسله جبال زاگرس حکومت می کردند از میان دولتهایی که نخست در سرزمین آینده ماد تشکیل حکومت دادند میتوان مانا را نام برد مرکز دولت مزبور در جلگه جنوبی دریاچه ارومیه قرار دارد. دولت مانا از قرن هشتم بارها با آشور و اورارتو به مبارزه برخاست و در واقع مغلوب هیچ یک از دول مزبور نشد، براساس پژوهشها و بررسیهای انجام گرفته آثار مربوط به دولت مانا از جنوب دریاچه ارومیه به دست آمده است. این محدوده شامل شهرهای بوکان، نقده، اشنویه، پیرانشهر، سردشت، مهاباد، میاندوآب، شاهیندژ، سقز، بانه و بیجار و براساس یافتههای جدید مناطق زنجان و از آن طرف تا حوالی تبریز است. در سال 1364 گروهی از باستانشناسان سازمان میراث فرهنگی کشور برای انجام یک فصل بررسی و شناسایی محوطههای باستانی عازم منطقه بوکان شدند، این گروه ضمن بازدیدهای خود با تپهای مواجه شد که از هر لحاظ حائز اهمیت بوده است در سطح تپه و نیز در گودهایی که توسط غارتگران فرهنگی ایجاد شده بود شمار زیادی آجر لعابدار و قطعات متعدد آن پیدا شد و بنا بر گفته اهالی این آجرها که عموما لعابدار و دارای نقوش گوناگون بوده دست به دست خرید و فروش میشد.
شایان ذکر است نمونه این آجرها از موزه ملی توکیو و مرکز مطالعات خاورمیانه ژاپن و... سر در آوردند بر این اساس سازمان میراث فرهنگی کشور در صدد بر آمد در این محوطه برنامه کاوش را به اجرا درآورد. باستانشناسان طی یک فصل کاوش بخشهایی از یک سازه مهم معماری را از زیر خاک خارج کردند و همچنین کتیبه آرامی آن که سیزده سطر دارد طی این کاوشها به دست آمد این کتیبه به همراه آجرهای لعابدار مکشوفه از این فصل حفاری در موزه ایران باستان نگهداری میشود و طی طرح مشترکی از طرف دانشگاه تهران و موزه ایران باستان مورد مطالعه قرار گرفته است. هیئت کاوشگران به بقایای معبدی دست یافت که طبق کتیبه آرامی آن متعلق به دوره مانا بوده و در واقع همان شهر ایزیرتو پایتخت ماناها است در اطراف قلایچی قلاع نظامی کوهستانی با عملکردهای استحفاظی دیدهبانی و تقویتی ایجاد شده است. در دومین فصل کاوش هیئت کاوش قلایچی بزرگترین قلعه نظامی ماناها را در ساحل شمالی زرینه رود در بالای کوه مجاور روستای جان آقا شناسایی کرد علاوه بر این قلعه چند قلعه مانایی دیگر در فصلهای بعد در مکانهایی چون روستای اربنوس روستای آقا از توابع میاندوآب شناسایی کرد علاوه بر این قلعه چند قلعه مانایی دیگر در فصلهای بعد در مکانهایی چون روستای اربنوس روستای ساری قامیش عملکرد حفاظتی نسبت به شهر ایزیرتو داشتند. در بالای تپه قلایچی مجموعهای معماری بدست آمد که مساحت آن یک هکتار است این مجموعه دارای یک ورودی و سه پله در ورودی است در کنار ورودی اتاقی کوچک وجود دارد و آثار دو پایه ستون در آن دیده میشود کف مجموعه به صورت سنگفرش بوده و در وسط این مجموعه تالار ستونداری وجود دارد که نسبت به کل مجموعه حالت مرکزیت به خود گرفته است. غار طبیعی قلایچی در 12 کیلومتری شمال شرقی بوکان و در مجاورت محوطه باستانی قلایچی که از مراکز تمدن ماناییها بوده قرار گرفته و از جمله غارهای طبیعی به شمار میآید که در اثر نفوذ آب به دورن لایه زمین شکل گرفته و از نظر ساختاری از جمله غنیترین غارهای مکشوف در ایران به شمار میرود. دهانه غار قلایچی با قطر هشت متر در ارتفاع یکهزار و 750 متری کوهی با همین نام قرار دارد عمق چاه تا رسیدن به کف تالار نخست 110 متر بوده که مستلزم فرود روی تپهای 20 متری است.
لازم به ذکر است که عمیقترین چاه ایران با نام دریا در شهر رفسنجان به عمق 83 متر ثبت شده و این در حالی است که با کشف چاه اول این غار میتوان آن را با عمق 110 متر عمیقترین چاه طبیعی کشف شده در ایران نامید. وسعت بوکان حدود 5.6 درصد آذربایجان غربی را به خود اختصاص داده و بعد از شهرهای ارومیه و خوی بزرگترین شهر استان است، این شهرستان در منطقه تقریبا کوهستانی و معتدل قرار گرفته است. شهر بوکان طبق کشفیات باستانشناسی سال 1350 که توسط وزارت فرهنگ آن زمان به ثبت رسیده است معلوم میگردد که سه هزار سال پیش در این محل آبادی وجود داشته است با مراجعه به 31 فقره آثار مکشوفه باستانی بوکان و اطراف آن و نیز وجود تنورهای خرد شده و گورهای بسیار در اعماق زمین به قدمت این نواحی میتوان پی برد. مردم منطقه در این شهر و روستاهی اطراف آن به تولید صنایع دستی مشغول هستند و عمده صنایع دستی این منطقه شامل قالی بافی، سجاده بافی، پارچه بافی، حصیر بافی و خراطی بوده و پولک دوزی از مشهورترین صنایع خانگی این شهرستان است. آرامگاه شیخ برهان در روستای خانقاه، آبشار کیوه رش در منطقه گردشگری کیوه رش، قلعه بردینه، مسجد جامع روستای حمامیان، مسجد جامع بوکان، قلعه سردار عزیز خان مکری و گنبد سردار از دیگر آثار تاریخی بوکان به شمار میرود. قلعه سردار خان مکری از اماکن تاریخی بوکان محسوب میشود سردار عزیز خان مکری وزیر جنگ ناصر الدین شاه قاجار در سال 1285 هجری قمری اقدام به احداث یک قلعه در کنار حوضخانه بزرگ بوکان کرد در دو گوشه شرقی و غربی این قلعه در بالای برجهای مرتفع منشوری شکل آن دو کنگره فلزی نصب شده که شکوه و عظمت خاصی را به قلعه بخشیده بود.
مقبره سردار در شهر بوکان در داخل پارک عمومی قرار گرفته و مربوط به دوره قاجاریه است این اثر 198 مترمربع بوده و دارای یک گنبد مرکزی، ایوان و دو دهلیز در طرفین است، مصالح به کار رفته در بنا در قسمت پی از سنگ لاشه به صورت تفلیسی و دیوارها و گنبد و طلقها از آجر چهارگوش است، در ضلع جنوبی که ورودی بنا را تشکیل میدهد ایوانی با دو ستون سنگی قرار گرفته که زیبایی خاص به مجموعه داده است. مقبره مذکور مدفن خانواده سردار "عزیز خان مکری" داماد امیرکبیر و فرمانده کل قشون ناصرالدین شاه قاجار بوده که مورد توجه امیرکبیر بوده است، بنای مذکور با معماری سنتی یکی از آثار قدیمی و ارزشمند بوکان بوده که به دلیل احترام خاص مردم به این مکان معمولاً مورد بازدید اهالی بوکان قرار میگیرد. مسجد حمامیان در نزدیکی شهر بوکان در کنار روستای حمامیان مسجد قدیمی و نسبتاً سالم حمامیان و بقایای مدرسه قدیمی حمامیان که هم اکنون قسمتی از کلاسهای آن سالم مانده، قرار گرفته است، این مسجد قبل از جنگ جهانی دوم در سال 1328 هجری بنا شده و موسس آن مرحوم "محمود آقا ایلخانیزاده" و معمار آن شادروان "معمارباشی مراغهای" بوده است.
مسجد جامع بوکان در بخش مرکزی و قدیمی شهر و در کنار تپه قدیمی، مشهور به تپه قلعه سردار و در ضلع شرقی سرآب که از کوه فعل شکینه سرچشمه میگیرد، قرار گرفته، این اثر با طول و عرض 25*30 متر دارای شانزده گنبد که بر روی نه ستون قرار گرفته احداث شده است. شش عدد از این ستونها از سنگهای آهکی تراشدار مربوط به بنای اولیه اثر است، ولی چهار گنبد آجری و سه عدد از ستونها با تیرآهن و روکش سیمانی در گسترش بعدی مسجد در سال 1345 ساخته شدهاند، تاریخ تاسیس مسجد جامع 1310 هجری قمری است و معمار این بنا مرحوم "علی اصفهانی" از معماران ماهر و چیره دست آن زمان بوده است. بوکان شهری غنی از جاذبههای گردشگری است فرماندار بوکان گفت: بوکان شهری غنی از جاذبههای گردشگری است. حسن عباسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: بوکان شهری دارای جاذبههای متعدد گردشگری از نظر طبیعت و آثار باستانی بوده و از جمله آثار باستانی میتوان به تپه قلایچی، مسجد جامع، مسجد حمامیان، قلعه سردار مکری و قلعه بردینه اشاره کرد. وی با بیان اینکه یک هتل مجهز و پنج مهمانسرا در بوکان وجود دارد، ابراز داشت: در ایام تعطیلات نوروز و تابستان مکانهایی برای اقامت مسافران از جمله مراکز شبانهروزی تجهیز و آماده میشود. عباسی بر اهمیت اطلاعرسانی و تبلیغات در خصوص جاذبههای گردشگری در جذب گردشگر، افزود: سالانه در سفرهای نوروزی بروشورهایی در زمینه جاذبههای گردشگری شهرستان تهیه و در اختیار گردشگران قرار میگیرد. وی با بیان اینکه توافقات لازم برای احداث موزه مردم شناسی در بوکان انجام شده، ادامه داد: در صورت تامین اعتبار عملیات اجرایی این موزه نیز آغاز خواهد شد. عباسی با بیان اینکه آثار باستانی با ارزشی در بوکان وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر نیز کاوشهایی بر روی برخی از آثار در حال انجام است. فرماندار بوکان در پایان متذکر شد: یکی از مسائل مهمی که میتواند وضعیت صنعت گردشگری را بهبود بخشد مسئله کیفیت خدمات گردشگری است که میتواند بر توسعه گردشگری داخلی و نیز بر افزایش آمار گردشگران خارجی تاثیر به سزایی داشته باشد. صنعت گردشگری علاوه بر درآمدزایی بالا از توانایی اشتغالآفرینی خوبی نیز برخوردار است و توسعه این صنعت نقش مؤثری در کاهش بیکاری و بهبود توزیع درآمد و افزایش درآمدهای منطقه دارد. گردشگری به واسطه ارتباط زیادی که با دیگر فعالیتهای اقتصادی دارد میتواند منافع قابل توجهی را برای کل اقتصاد فراهم آورد، فعالیتهای مربوط به حمل و نقل، هتلداری، صنایع دستی و رستورانها از جمله مواردی هستند که با توسعه صنعت گردشگری از رونق نسبی خوبی برخوردار خواهند شد و در رونق اقتصادی منطقه نیز موثر خواهند بود. دشت زیبا و حاصلخیز بوکان در حصار رودهای سیمنه و زرینه و کوههای صخرهای قرار گرفته با مردمانی خونگرم، میهماننواز و میهندوست.
محوطه باستانی قلایچی در مجاورت روستای قلایچی در هشت کیلومتری شمال شرقی بوکان قرار دارد، از آثار به دست آمده از این تپه علاوه بر معبد مرکزی، برجها و دیوارهای مربوط به آن، حیاط سنگ فرش، پلههایی که به این حیاط متصل میشود، اتاق هایی با اندود گل اخری و نقاشیهایی با رنگهای سیاه و آبی و آجرهای منقوش دارای موضوعات انسانی، هندسی و گیاهی است با توجه به مدارک سفالی و آثار موجود به نظر میرسد که این مجموعه مربوط به دوره حکومتی مانا در شمال غرب ایران باشد. انتهای پیام/61005/صا40
92/11/23 - 09:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]
صفحات پیشنهادی
استاندار آذربایجان غربی: استقلال مهمترین ثمره انقلاب اسلامی ایران است
استاندار آذربایجان غربی استقلال مهمترین ثمره انقلاب اسلامی ایران است مهاباد - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت رسیدن به استقلال واقعی از مهمترین ثمره های پیروزی انقلاب اسلامی برای مردم ایران است به گزارش خبرنگار ایرنا قربانعلی سعادت روز شنبه در آیین بهره برداری از یک واحدنماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی: ملت ایران اسلامی همواره در مسیر پیشرفت هستند
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی ملت ایران اسلامی همواره در مسیر پیشرفت هستندنماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت ملت ایران اسلامی با وجود تحریمهای دشمنان همواره در مسیر پیشرفت قرار دارند به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه حجتالاسلام سید مهدی قریشی پیش از ظهر امروز در آئینشش قایقران از آذربایجان غربی در سومین مرحله اردوی تیم ملی رویینگ ایران حضور دارند
شش قایقران از آذربایجان غربی در سومین مرحله اردوی تیم ملی رویینگ ایران حضور دارند مهاباد - ایرنا - سرمربی تیم ملی روئینگ کشورمان گفت سومین مرحله اردوی تدارکاتی تیم ملی روئینگ تک پاروی مردان ایران با حضور شش قایقران از آذربایجان غربی در دریاچه آزادی تهران از امروز شنبه دوازدهم بهاستان آذربایجان غربی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
موقعيت جغرافيايى و تقسيمات سياسى استان استان آذربايجان غربي با احتساب درياچهٔ اروميه حدود 66043 كيلومتر مربع مساحت دارد اين استان كه در شمال غرب ايران است 2 65 درصد از مساحت كل كشور را تشكيل ميدهد و بين 35 درجه و 58 دقيقه تا 39 درجه و 46 دقيقهٔ عرض شمالي از خط استوا و 44 دراستاندار آذربایجان غربی: قهرمانان و جوانان برتر ایران اسلامی آینده سازان این کشورند
استاندار آذربایجان غربی قهرمانان و جوانان برتر ایران اسلامی آینده سازان این کشورند ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت جوانان نخبه و قهرمانان ورزشی ایران اسلامی به عنوان الگوهای برتر جامعه نقش موثری در آینده درخشان کشور دارند قربانعلی سعادت شنبه شب در مراسم تجلیل از قاستاندار آذربایجان غربی شهرداران اشنویه و بوکان را منصوب کرد
استاندار آذربایجان غربی شهرداران اشنویه و بوکان را منصوب کرد ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی در احکام جداگانه ای شهرداران شهرهای اشنویه و بوکان را منصوب کرد در احکامی که از سوی قربانعلی سعادت صادر شده سید کمال الدین طاهری به عنوان شهردار اشنویه و سلیمان فیضی به عنوانفرمانده انتظامی آذربایجان غربی خبر داد انهدام باند جعل ارز و ضرب سکه در بوکان
فرمانده انتظامی آذربایجان غربی خبر دادانهدام باند جعل ارز و ضرب سکه در بوکانفرمانده انتظامی آذربایجان غربی از انهدام باند جعل ارز و ضرب سکه در بوکان خبر داد سردار یحیی شرفی امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت با توجه به انتشار اخباری مبنی بر فعالیت دو نفر که درحضور جایکا در آذربایجان غربی فرصت مطلوبی برای همکاری ایران و ژاپن است
حضور جایکا در آذربایجان غربی فرصت مطلوبی برای همکاری ایران و ژاپن است ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت حضور تیم جایکا در این استان یک فرصت مطلوب و مناسب برای همکاری و توسعه همکاری ها بین ایران و ژاپن است هادی بهادری روز دوشنبه در دیدار با تیم ژاپنیسرنوشت ۱۸ محوطه باستانی پشت اتاق جلسات ! | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1392 11 22 – خبرگزاری میراثفرهنگی ـ گروه میراثفرهنگی ـ سد تالوار در 50 کیلومتری شهر بیجار و در بخش چنگ الماس این شهرستان واقع است و هماکنون توسط شرکت آب منطقهای زنجان مدیریت میشود با این وجود احداث سد تالوار 18 تپه و محوطه پیش از تاریخ و تاریخی کردستان را در معتجلی سیوپنجمین حماسه حضور ایران اسلامی/ آذربایجان غربی بهروز: وحدت ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن تجلی یافت
تجلی سیوپنجمین حماسه حضور ایران اسلامی آذربایجان غربیبهروز وحدت ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن تجلی یافتفرماندار شاهیندژ گفت وحدت ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن به تصویر کشیده شد به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه بهروز بهروز پیش از ظهر امروز در حاشیه برگزاری راهپیمایی 22 بهممحوطه باستاني تپه مسي | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
اين اثر به شمارة 4696 مورخ 11 10 80 در فهرست آثار باستاني به ثبت رسيده است قدمت اين اثر را به ۶۰۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح معادل با قدمت تپه ابوذر نسبت ميدهند اين محوطه نيز تاكنون حفاري و كاوش نشده است از ويژگيهاي اين تپه همانند تپة ابوذر سفالينههاي موجود در آن و سنگهايي كهبوکان قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر مراکز علمی و کاربردی آذربایجان غربی شد
بوکان قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر مراکز علمی و کاربردی آذربایجان غربی شد ارومیه - ایرنا - تیم فوتسال مرکزعلمی کاربردی صلاح الدین بوکان قهرمان پنجمین دوره مسابقات جام فجر آذربایجان غربی شد به گزارش عصر پنجشنبه خبرنگار ایرنا پنجمین دوره مسابقات مراکز علمی و کاربردی استان با حضواستاندار آذربایجان غربی: همدلی رمز سرفرازی ایران اسلامی در جهان است
استاندار آذربایجان غربی همدلی رمز سرفرازی ایران اسلامی در جهان است ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت ایران اسلامی امروز پس از گذشت 35 سال از عمر پربرکت انقلاب شکوهمند در سایه همدلی و یکپارچگی ملت در جهان پایدار و سرافراز ایستاده است قربانعلی سعادت روز شنبه دربازمانده نسل اول فوتبال ایران از "افسانه شاهین" میگوید
چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۰ ۵۷ بدترین اتفاقی که میتواند برای یک آلبوم قدیمی بیفتد این است که عکسهایش یکی یکی گم شوند و دیگر نشود پیدایشان کرد آلبوم ایران عکسهایی داشت که خاطراتی دلنشین از روزگاران پرافتخار فوتبالش را در دل خود داشتند اما افسوس که در این آلبوم جز چند عکس قدیمیاستاندار آذربایجان غربی: درایران اسلامی ملت و دولت از هم جداناپذیر هستند
فجر 92 حماسه وحدت و امید استاندار آذربایجان غربی درایران اسلامی ملت و دولت از هم جداناپذیر هستند ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت حضور پرشور مردم نشان دهنده پشتیبانی آنها از نظام و دولت است و در حقیقت ملت و دولت از هم جداناپذیر هستند قربانعلی سعادت روز سه شنبهمعاون فرهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی : ملت ایران همواره در صحنه های سیاسی بوده و خواهند بود
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی ملت ایران همواره در صحنه های سیاسی بوده و خواهند بود ارومیه - ایرنا - معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت ملت ولایتمدار و انقلابی ایران همواره در صحنه های حساس انقلاب حاضر بوده بوده و خواهند بود حجت الاسلام و المسلمین مهدیتپه باستانی قلایچی | مرجع جاذبه های گردشگری ایران
روستای قلایچی در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی شهر بوکان قرار دارد برای اولین بار در سال ۱۳۶۳ شمسی کاوش های باستان شناسی به سرپرستی “اسماعیل یغمایی” در این تپه صورت گرفت و آثاری از هزاره اول قبل از میلا د در اثر این حفاری ها نمایان گشت ازجمله آثار به دست آمده در آن فصل آج-
گوناگون
پربازدیدترینها