تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت مؤمن بهتر از عمل او، و نيت كافر بدتر از عمل اوست و هر كس مطابق نيت خود عمل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831310169




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سینمایی که قولنج خستگی هایش شکست/ سقف بلند رویاهای کودکی مان را تخریب، نه؛ جاودانه کنیم!


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > مرکز > البرز به بهانه برگزاری جشنواره فجر در کرج/
سینمایی که قولنج خستگی هایش شکست/ سقف بلند رویاهای کودکی مان را تخریب، نه؛ جاودانه کنیم!
کرج – خبرگزاری مهر: صدای ترق و تروق قولنج دیوارها و صندلی های قدیمی ترین بنای سینمایی شهر کرج، این روزها از تق و توق صدای پای تماشاچیانی که به سالنهای آن برای تماشای جشنواره فیلم فجر هدایت می شوند، شنیده می شود.



به گزارش خبرنگار مهر، فرهنگ و هنر البرز این روزها، حال خوشی دارد. حالی که پایه و بنای آغازش  حوزه هنری استان البرز با مشارکت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کرج و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشتند. این روزها در ساعات بعد از ظهر یکی از قدیمی ترین و باسابقه ترین معابر شهر، شاهد حضور چشمگیر اهالی ای است که هر سال در چنین روزهایی، بار سفر بسته و راهی پایتخت می شدند تا بتوانند در سینماهای تهران، تماشاگر گذر جدیدترین تصاویر سینمایی، بر پرده های نقره ای باشند.

اما این بار کرج میزبان است؛ میزبان اهالی فیلم و سینما و علاقمندان به عرصه تصویر و هنر. کسانی که به روز بودن در این حوزه را برای گفتگو در کارگاه ها و پاتوق های دوستانه و تخصصی خود به همه آنچه تفریح و سرگرمی گفته می شود، ارجح می دانند.

همچنین اهالی سینماروی کرج هم در دهه ای که به نام دهه فجر نام گذاری شده، یکی از عابران و رهگذران مقابل سینمای هجرت هستند که آمار و اسامی فیلم ها را چک کرده و بر مبنای سلیقه و انتخاب خود، برای تماشای یکی از آنها، اقدام به تهیه بلیت می کنند.

سینمای هجرت، بنایی قدیمی است که سال هاست در پی بی مهری مسئولان به آن، به بنایی نیمه مخروب در کنار یکی از مبادی اصلی شهر کرج تبدیل شده و شهروندان معدودی، هرازگاه برای تماشای فیلم به طبقات و سالن های آن سر می زنند.
این سینما، تاریخ 50 ساله شهر کرج را به چشم دیده و شاهد عینی روزهای انقلاب بوده است. قدیمی های کرج از سالن های این سینما خاطره بسیار داشته و اصیل ترین و ویژه های فیلم نیم قرن اخیر را در همین بنا نظاره کرده اند.

به گفته مدیر کل حوزه هنری استان البرز، بنای این ساختمان یکی از مستحکم ترین بناها و نیز ظرفیت این سینما بیشترین ظرفیت سینمای شهر را شامل می شود که امکان برگزاری جشنواره ای چون فیلم فجر را مهیا می کند.

در چنین شرایطی است که بحث جابجایی و انتقال بنای مذکور مطرح می شود و صحبت از مذاکرات متعدد حوزه هنری و شهرداری برای جانمایی و اختصاص زمین مناسب برای احداث مجتمع سینمایی جایگزین به میان می آید.

این انتقال در پی تدوین طرح تفصیلی شهر کرج پی گیری می شود که طبق آن ساختمان مذکور در طرح واقع شده و محکوم به تخریب است.

سقف بلند رویاهای کودکی

بسیاری از ما خاطرات مختلفی از روزهای کودکی و ورود به سینماهایی با این مختصات و ویژگی ها داریم. سینماهایی با سقف هایی بسیار بلند و پرده های بزرگ، دیوارهای سیمانی و پله هایی که اغلب سخت، خشن و در تاریکی، توهم زا و حتی در مواردی وحشت آفرینند که مبادا سبب افتادن و آسیب دیدن مان را مهیا کنند. صندلیهایی که اگرچه قدیمی اند و نشستن بر آنها سخت و گاهی صدای قژ قژشان حواست را پرت میکنند، اما دل خوش به سقفی هستی که هست، سینمایی که میراث کرج است و باید باشد...

با همه اینها نسل های قدیم، از سازه هایی چنین خاطره های بسیار دارند و هنوز فیلم دیدن و نشستن در همین بناها را در نشستن بر سالنی که به هیچ روی حال و هوای قدیم را به ذهن شان متبادر نمی کنند، ترجیح می دهند.

به گفته عبدالحمید قره داغی؛ مدیرکل حوزه هنری البرز، سینمای هجرت یکی از سینماهای حوزه هنری است که جزو آمار املاک سینمایی این حوزه در کل کشور به شمار می آید.

قره داغی در گفتگو با مهر، سینماداری را یکی از وظایف حوزه هنری اعلام کرده و اظهار داشت: حوزه هنری کشور، همه ساله بخش قابل توجهی از اعتبارات خود را به بحث ساخت و احداث سینما در استان ها و شهرستان ها اختصاص می دهد و از مهرماه امسال، تولی گری سینماهای خود را به شرکتی واحد وابسته به حوزه انتقال داده است.

طبق گفته های وی، این اداره کل در مرکز البرز در انتظار اختصاص زمینی مناسب برای احداث مجموعه ای سینمایی در قالب پردیس است که مذاکرات مرتبط با این جانمایی، نزدیک به سه سال به طول انجامیده و هنوز زمین با کاربرد فرهنگی و سینمایی در شهر از سوی شهرداری به حوزه هنری معرفی نشده است.

واگذاری زمین در حالی قرار است صورت پذیرد که طبق توافقات مقرر شده تا پیش از احداث مجتمع سینمایی مذکور، ساختمان سینمایی هجرت تخریب نشده و همچنان میزبان علاقمندان فیلم و سینما باشد.

مکان سینمای هجرت، از حیث منطقه ای، جایی است که بسیاری از آسیب های فرهنگی شهر را در خود جمع کرده و در عین حال یکی از مبادی ورودی اصلی شهر از تهران به کرج محسوب می شود که ارتقای جایگاه فرهنگی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به گفته بسیاری از کارشناسان، وجود این سینما در کنار انجام و تدوین برنامه های مناسب، امکانی قدرتمند برای رشد جایگاه فرهنگی و ارتقای فرهنگ شهروندان به شمار می آید؛ چنان که محل فوق می تواند به عنوان یک محل برای برگزاری سمینارهای آموزشی با طیف گسترده مخاطبان به شمار آید.

این امر، ضرورت انتخاب زمینی معوض در همان محدوده را برای شهرداری و حوزه هنری گوشزد می کند...

چرا تخریب؟

مسئولان مدعی اند این سینما در طرح واقع شده و محکوم به تخریب است. این در شرایطی است که طبق اعلام برخی مطلعان تنها متراژ محدودی از این سینما در طرح قرار گرفته که نمی تواند منجر به تخریب کامل سینما شود.

کشورهای مختلف، شهرهای متعدد و بخصوص آنهایی که صاحب تاریخ و تمدن غنی و باشکوهی نیستند، عمده تلاش خود در دستگاه های فرهنگی، تاریخی و گردشگری را به ساخت تاریخ و تمدنی هر چند ساختگی برای خود اختصاص می دهند.

این کشورها از نداشته ها برای خود داشته هایی ایجاد می کنند که با ارائه آن به فرزندان خود سابقه تاریخی و اصالت را به آنان القاء نمایند. در چنین شرایطی، تخریب بنایی که می تواند معرف نیم قرن سابقه فرهنگی شهر باشد چندان هم مطلوب به نظر نمی رسد.

کرج؛ شهر بی موزه

شهر ما، کرج، شهری خالی و بی بهره از موزه های متعدد، به عنوان یکی از مراکز و منابع اصلی و اساسی صدور فرهنگ و تاریخ به نسل های بعدی است.

آیا نمی توان با تجهیز بنایی که به گفته قره داغی یکی از محکم ترین بناهای شهر است به انواع ابزار و آثار یک بنای سینمایی قدیمی، از آن به عنوان یک موزه فرهنگی و سینمایی بهره برداری کرد؟

بد نیست مسئولان به این نکته نیز بیاندیشند و تنها گزینه مورد نظر برای شان تخریب و بازسازی یا جایگزینی سینما نباشد؛ که ضمن وجود این سینما، برای احداث مجموعه ای جدید اقدام نمایند.

--------------------
عادله سادات ارشادی مقدم
 


۱۳۹۲/۱۱/۲۱ - ۱۶:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن