واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آیین شمع گردانی در حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد قم- ایرنا- در شب وفات بانوی کریمه اهل بیت(س) آیین ˈشمع گردانی خادمانˈ در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد.
به گزارش ایرنا در این آیین خادمان حرم مطهر با روشن کردن شمع در کنار مرقد مطهر حضرت معصومه (س) اجتماع و مداحان اهل بیت (س) در سوگ آن حضرت مرثیه سرایی کردند.
آیین عزاداری و سوگواری نیز با حضور گسترده زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار شد.
در این آیین جمعی از علمای مشهد و مردم خراسان، آیت الله سیدˈمحمدعلی علوی بروجردیˈ از اساتید برجسته حوزه علمیه قم و حجت الاسلام و المسلمین سیدˈمحمد سعیدیˈ تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، به همین مناسبت دسته های عزاداری از نقاط مختلف قم به حرکت درآمدند و برای عرض تسلیت وارد حرم مطهر شده و به عزاداری و سینه زنی پرداختند.
* زندگی نامه حضرت معصومه (س)
نام شریف آن بزرگوار ˈفاطمهˈ و مشهورترین لقب آن حضرت ˈمعصومهˈ است.
پدر بزرگوارش امام هفتم شیعیان حضرت موسی بن جعفر (ع) و مادر مکرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است.
ولادت آن حضرت در روز اول ذیقعده سال ١٧٣ هجری قمری در مدینه واقع شده است.
در سال ٢٠٠ هجری قمری در پی اصرار و تهدید مأمون عباسی سفر تبعیدگونه حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون اینکه کسی از بستگان خود را همراه ببرند راهی خراسان شدند.
یک سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت به همراه عده ای از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهری مورد استقبال مردم واقع شد.
در این موقعیتها بود که آن حضرت نیز همچون عمه بزرگوارش حضرت زینب (س) پیام مظلومیت و غربت برادر گرامیش را به مردم مؤمن و مسلمان می رساند و مخالفت خود و اهل بیت (ع) را با حکومت حیله گر بنی عباس اظهار می کرد.
بدین جهت تا کاروان حضرت به شهر ˈساوهˈ رسید عده ای از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانی مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه او را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند؛ حتی بنا بر نقلی حضرت معصومه (س) را نیز مسموم کردند.
پس از این رویداد، آن حضرت درخواست کرد تا ایشان را به شهر ˈقمˈ ببرند.
هنگامی که بزرگان شهر قم از این خبر مطلع شدند به استقبال آن حضرت شتافتند و در حالی که ˈموسی بن خزرجˈ بزرگ خاندان ˈاشعریˈ زمام ناقه آن حضرت را به دوش می کشید و عده فراوانی از مردم پیاده و سواره گرداگرد کجاوه حضرت در حرکت بودند، در روز ٢٣ ربیع الاول سال ٢٠١ هجری قمری آن حضرت وارد شهر قم شد. سپس در محلی که امروز ˈمیدان میرˈ نامیده می شود شتر آن حضرت در مقابل منزل ˈموسی بن خزرجˈ زانو زد و افتخار میزبانی حضرت نصیب او شد.
آن بزرگوار به مدت ١٧ روز در این شهر زندگی کرد و در این مدت مشغول عبادت و راز و نیاز با پروردگار متعال بود.
محل عبادت آن حضرت در مدرسه ای به نام ˈبیت النورˈ هم اکنون محل زیارت ارادتمندان آن حضرت است.
سرانجام در روز دهم ربیع الثانی سال ٢٠١ هجری پیش از آن که دیدگان مبارکش به دیدار برادر روشن شود در ˈقمˈ دیده از جهان فروبست. ک/4
7406**550**1504
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 348]