تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848065729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فضای مجازی،میدان جنگ جدید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فضای مجازی،میدان جنگ جدید تهران - ایرنا - گری سیک - استاد دانشگاه کلمبیا - با امید به مذاکرات ایران و آمریکا معتقد است:«کاهش دشمنی ها بین ایالات متحده و ایران می تواند تاثیر ساختاری بر مسایل اصلی منطقه ای بگذارد و مهم ترین آن بحران سوریه است.»


به گزارش «عصر ایران» ، فرانچسکو مانچینی - مدیر ارشد تحقیقات موسسه بین المللی صلح - فهرستی از حوادثی که بر امنیت و صلح جهانی در سال 2014 تاثیر می گذارند تهیه کرده است.
این فهرست در دو بخش تهیه شده است؛ نخست حوادثی که در سطح جهانی تاثیر گذارند و سپس حوادثی که تنها یک منطقه از جهان را در بر می گیرد. مهم ترین حوادث تاثیرگذار بر سطح منطقه ای این گونه پیش بینی شده است:
* لبریز شدن بحران های منطقه ای
در حالی که افقی برای حل درگیری ها در سوریه که تقریبا سه سال از آغاز آن می گذرد، دیده نمی شود، بحران دمشق به یکی از اصلی ترین دلایل برای بی ثباتی بیشتر و خشونت افزون تر در منطقه تبدیل شده است.
حملات تروریستی در لبنان ادامه خواهد داشت، در حالی که فشارهای اجتماعی و اقتصادی از سوی آوارگان در اردن منابع محدود این کشور را به نابودی می کشد.
سازمان ملل متحد پیش بینی کرده است که اردن تا پایان سال 2004 میلادی به 5.3 میلیارد دلار برای پایان دادن به بحران انسانی احتیاج دارد.
همچنین گروه های افراطی منطقه ای به عملیات های مرزی خود ادامه خواهند داد. گروه هایی مانند داعش که تا دندان مسلح هستند و علیه حکومت بغداد و دمشق در حال جنگند.
افغانستان یکی دیگر از دلایل نگرانی ها در منطقه است؛ کشوری که نیروهای ائتلافی تا پایان سال 2014 آن را ترک می کنند. از سوی دیگر، انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در بهار برگزار شود، تهدیدی برای افزایش سطح خشونت ها و گسترش بی ثباتی در مرزهای مشترک با پاکستان به شمار می رود.
دلیل سوم نگرانی ها لبریز شدن بحران در آفریقای مرکزی است. با سقوط دولت آفریقای مرکزی بر شدت بحران های انسانی افزوده شده است؛ 400 هزار نفر بی خانمان و نزدیک به نیمی از جمعیت این کشور به کمک های بشردوستانه نیازمند شده اند. خشونت های شدیدی صورت گرفت و برخی از مقام های سازمان ملل متحد، شرایط را آماده نسل کشی اعلام کردند.
این بحران بیشتر سیاسی بود تا مذهبی، اما از زمانی که شبه نظامیان مسیحی حملات انتقام جویانه ای را علیه ائتلاف شورشیان مسلمان انجام دادند، افراط گری های مذهبی در کل منطقه شدت گرفت.
بی ثباتی تا مرزهای کامرون کشیده شد و مرزهای بدون کنترل آفریقای مرکزی با جمهوری دموکراتیک کنگو به محلی مطمئن برای قاچاق اسلحه در هر دو محور تبدیل شد.
* ایران و آمریکا
اگر گفت و گو ها بر سر برنامه هسته ای تهران به نتیجه مملوسی برسد، سال 2014 حرفی برای گفتن دارد و مرزهای جغرافیایی_سیاسی جدیدی در خاورمیانه ترسیم می شود.
هر چند که خطرات بسیاری در این مسیر وجود دارد. برخی تاکید می کنند دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا خطر کرده زیرا شکست مذاکرات، قیمت نفت را به یکباره چند برابر می کند.
آنان احتمال تحرکات نظامی در صورت شکست مذاکرات را نیز از دلایل نگرانی ابراز می کنند.به خصوص این که عربستان و اسراییل اشکارا ناراضی اند.
اما کسانی همچون ˈ گری سیکˈ -استاد دانشگاه کلمبیا- بسیار امیدوار ند و با نگاه مثبت تحولات را دنبال می کنند. او می نویسد: ˈکاهش دشمنی ها بین ایالات متحده آمریکا و ایران می تواند تاثیر ساختاری بر مسائل اصلی منطقه ای بگذارد. مهم ترین آن بحران سوریه است اما در مناطق با منافع مشترک مانند برقراری ثبات در افغانستان و عراق، شکست گروه های تندرو مرتبط با القاعده، دستیابی به منابع انرژی جدید و مبارزه با قاچاق مواد مخدر نیز شاهد تغییراتی خواهیم بود.ˈ
محتمل ترین سناریو وجود ˈخاورمیانه آشفتهˈ است.
ممکن است پیشرفت های در مسیر برنامه هسته ای روی دهد اما باقی مسائل مهم همچنان حل نشده باقی می ماند، مانند حمایت ایران از حزب الله لبنان و موضع گیری شدید ضد اسرائیلی از سوی تهران.
تندروهای ایرانی و آمریکایی مخالف توافق نهایی خواهند بود و از سوی دیگر، اسرائیل و عربستان سعودی - دو متحد نزدیک ایالات متحده در منطقه - همچنان به مخالفت با هر قراردادی که منجر به بازیابی جایگاه ایران و لغو تحریم ها شود، ادامه می دهند.
* انتخاباتی با تاثیر جهانی
در سال گذشته میلادی جهان شاهد آن بود که چگونه انتخاب ˈحسن روحانیˈ برای تصدی کرسی ریاست جمهوری ایران، بر جهان تاثیر گذاشت.
در سال 2014 میلادی نیز انتخابات زیادی برگزار خواهد شد که نتیجه آن بر خارج مرزهای کشور ها به ویژه در بازارهای نوظهور تاثیر می گذارد.
انتخابات در کشورهای مانند برزیل، کلمبیا، هندوستان، اندونزی، آفریقای جنوبی و ترکیه برگزار می شود.
در هر شش کشور حزب حاکم برای دههای متمادی زمام امور را در دست دارد و به ویژه به واسطه رشد طبقه متوسط، انتظار می رود که رویدادی غیرمترقبه در تمامی آنان صورت گیرد؛ هرچند که تنها در دو کشور هند و اندونزی رهبران تغییر می کنند.
در اروپا نیز انتخابات پارلمان این اتحادیه مسیر جدیدی را در برابر احزاب پوپولیست راست گرا قرار می دهد.
پس از سال ها ریاضت اقتصادی و افزایش بیکاری، بدبینی ها در این قاره در حال گسترش است.
وجود احزاب پوپولیستی بیشتر در پارلمان اروپا، ماهیت گفت و گو ها را در بروکسل تغییر می دهد اما با رشد تمایلات پوپولیستی و سیاست های ملی این مسئله تاثیر فوق العاده ای بر دولت ها نیز خواهد شد و موضوعات مهم مانند ثبات ارزش یورو، قراردادهای تجاری و سیاست های مهاجرتی نیز ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرند.
در نهایت باید گفت که انتخابات در عراق و افغانستان از اصلیترین نگرانی ها به شمار می رود چراکه بی ثباتی در هر دو کشور را تشدید می کند.
با عقب نشینی ائتلاف بین المللی، باقی ماندن طالبان در قدرت و افزایش خشونت های قومی در عراق، رهبران در هر دو کشور با شرایط و وظایف دشواری رو به رو هستند.
از سوی دیگر، انتخابات در سوریه که ˈبشار اسدˈ رئیس جمهوری این کشور، آن را برگزار می کند و به احتمال زیاد در آن پیروز نیز می شود، مذاکرات را برای یافتن راه حلی صلح طلبانه پیچیده تر از گذشته می کند.
* ادامه ناآرامی های اجتماعی
در سال های اخیر مردم زیادی در سراسر جهان برای اعتراض به سیاست های موجود و دولت های کنونی به خیابان رفتند؛ از جنبش های ضد ریاضتی گرفته تا انقلاب طبقه متوسط، از کشورهای فقیر گرفته تا دولت های ثروتمند و این روند در سال جاری میلادی نیز ادامه خواهد داشت.
همچنین عوامل متعددی نیز وجود داشته است از انقلاب علیه دیکتاتور ها در خاورمیانه تا ساخت مرکز خریدی در استانبول گرفته تا افزایش کرایه اتوبوس در ریو؛ اما باید گفت تمامی این اعتراض ها ریشه یکسان و عمیق دارند؛ بی عدالتی و شکاف در درآمد ها، ناکارآمدی دولت ها، فساد، افزایش مالیات و خدمات نامناسب اجتماعی.
این موضوع نیز حقیقت دارد که در کشورهای ثروتمند هم افراد کمتری از سال 1970 میلادی به پای صندوق های رای می روند، و این رقم امروزه از 80 درصد به کمتر از 70 درصد رسیده است.
این مسئله باعث شده که برخی دموکراسی را در معرض نابودی ببینند. هفته نامه ˈاکونومیستˈ پیش بینی کرده است که حدود 65 کشور جهان در سال جاری ناآرامی های سیاسی بزرگ و بسیار شدید را تجربه کنند.
وقتی شرایط کنونی با پنج سال گذشته قیاس می شود، مشاهده می کنیم که 19 کشور به این فهرست اضافه شده اند.
* تکنولوژی برای جنگ و صلح
جهان اکنون شاهد آن است که فضای مجازی به میدان جنگ جدیدی تبدیل شده است و بیش از یکصد دولت، سازمان های ارتشی را برای این جنگ در دنیای آنلاین سازماندهی کرده اند.
جنگ هکر ها در مالزی و فیلیپین، حمله ارتش الکترونیک سوریه، افزایش فرمان های سایبری ایالات متحده، تشدید استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در عملیات های نظامی، همگی نشان دهنده گسترش نقش تکنولوژی برای آغاز جنگ هستند.
به هر حال نقش تکنولوژی های جدید در گسترش صلح، جلوگیری از افزایش درگیری ها و ابزارهای مدیریتی همچنان در حال تکمیل است.
در سال 2014 نیز شاهد حضور متخصصان و سیاستگذاران بیشتر در این زمینه خواهیم بود.
گسترش سلاح های محلی با استفاده از اطلاعات جدید و تکنولوژی های ارتباطی همچنین در سال جدید میلادی در سطح جهانی مورد توجه قرار می گیرند.
*آزادی در دست یابی به اینترنت
نقش دولت ها در جهان آنلاین در مرکز بحث ها در سال 2014 قرار خواهد گرفت. برملاشده اقدامات سال گذشته در ناسا، همچنان اعتماد عمومی در آمریکا، مفاهیم خارجی و وجود شرکت های تکنولوژیکی آمریکایی را متزلزل می کند؛ افشاسازی که میلیون ها دلار هزینه در برداشت.
این روند بر سطوح دیپلماتیک نیز تاثیر می گذارد. ˈدیلما روسفˈ رئیس جمهوری برزیل، میزبانی نشست جهانی درباره آینده حاکمیت اینترنتی را برعهده خواهد داشت؛ نشستی که برای آمریکا راحت نخواهد بود چراکه کنترل ارتباطات رئیس جمهوری برزیل نیز بخشی از برنامه جاسوسی ناسا بوده است.
اقدامی که از سوی روسف نقض قوانین بین المللی قلمداد می شود. در این نشست دولت های ملی و نمایندگانی از صنایع مختلف، جامع مدنی و بخش های خصوصی که دولت های اینترنتی را هدایت می کنند، شرکت خواهند کرد.
در این نشست برخی از کشور ها خواستار کنترل بیشتر بر اینترنت می شوند و می خواهند اتحادیه بین المللی ارتباطات، مدیریت گسترده تری را در این زمینه داشته باشد.
اما کاملا مشخص است که در سال 2014 میلادی، دولت ها ایده دستیابی محدود شهروندان شان به اینترنت را کنار خواهند گذاشت و به جای آن به بازیگران کلیدی در جمع آوری اطلاعات و نظارت بر فعالیت کاربران در کشور هایشان تبدیل می شوند.
اول**س.ن1744**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




20/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن