واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
توسعه همگانی بازیهای بومی و محلی خراسان رضوی نیازمند توجه مسوولان ذیربط و حامیان مالی است مشهد - ایرنا - نایب رییس هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی خراسان رضوی گفت: این ورزشها از ظرفیت و جذابیتهای خاصی برای همگانی شدن در این استان برخوردار است و توجه و همت مسوولان ذیربط و حامیان مالی را در این زمینه می طلبد.
ˈزهرا سعادتیˈ روز یکشنبه در نشست خبری افزود: ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی ریشه در فرهنگ و تاریخ کشور و به خصوص استان خراسان رضوی دارد و این استان از مناطق پیشگام کشور در این ورزشها است.
وی دسترسی آسان و هزینه بر نبودن را از مشخصه های بازیهای بومی و محلی ذکر کرد و گفت: باید با فرهنگ سازی و اهتمام هر چه بیشتر رسانه های ارتباط جمعی و مسوولان ذیربط این بازیها در جامعه معرفی شوند.
وی با بیان اینکه بازیهای بومی و محلی از ظرفیت خاصی برای سرمایه گذاری توسط حامیان مالی برخوردار است از فعالان اقتصادی خواست با استفاده از این فرصت مناسب زمینه توسعه کمی و کیفی این بخش و معرفی آن به جامعه را فراهم کنند.
وی اظهار داشت: این هیات برای شناسایی و معرفی بازی های بومی و محلی در جامعه اقدامات و تحقیقات گوناگونی انجام داده که در نتیجه آن تاکنون 800 بازی شناسایی شده اند و در آینده نزدیک در قالب یک کتاب تدوین می شوند.
وی شناخت استعدادها و برگزاری جشنواره های ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی را از دیگر این فعالیتها ذکر کرد و گفت: جشنواره و مسابقه پخت نان و مشک زنی و شیردوشی که توسط این هیات طی دو سال گذشته در چناران و تایباد برگزار شد هم اکنون به الگویی در کشور تبدیل شده و به صورت جشنواره سراسری برگزار می شود.
نایب رییس هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی خراسان رضوی تلاش برای ثبت ملی برخی از این بازیها نظیر ˈیک قل دو قلˈ و ˈخط بازی مشهدیˈ در فهرست آثار ملی را از دیگر اقدامات این هیات دانست و افزود: فعالیتهای مشابهی برای سایر بازیها نیز در حال انجام است.
وی اظهار داشت: نباید با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، بازیهای نوین و جذابیت های ورزشهایی نظیر فوتبال و کشتی، بازیهای بومی و محلی که ریشه در تاریخ و سنت این مرز و بوم دارد به فراموشی سپرده شوند.
سرپرست هیات ورزشهای روستایی و بازیهای بومی و محلی خراسان رضوی نیز گفت: با توجه به استعدادهای بسیار در رشته های ورزشی در مناطق روستایی، این هیات به نوبه خود با شناسایی ورزشکاران و اعزام آنها به مسابقات استانی و کشوری برای به فعلیت رساندن این استعدادها تلاش می کند.
ˈمهدی گلرخ باهوشˈ گفت: به رغم کمبود بودجه شش تیم از این استان امسال در رشته های فوتسال، کشتی با شال و هفت سنگ به مسابقات ورزشهای روستایی و عشایری کشور اعزام شدند.
وی خواستار راه اندازی هیات استعدادیابی برای ایجاد تعامل در بین هیاتهای ورزشی و کشف استعدادهای ورزشکاران در رشته های مختلف این استان شد.
وی خاطر نشان کرد: جشنواره ˈورزش و نشاط در مرزˈ 27 بهمن لغایت 15 اسفند ماه سال جاری در رشته های مختلف ورزشی و بومی و محلی در مناطق روستایی و مرزی استان شامل اسد آباد، نیلشهر، سد دوستی، باجگیران، کلات، صالح آباد ، دوغارون تایباد و نشتیفان خواف برگزار می شود./2
7490/664
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]