واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برنامه های محیط زیست کرمانشاه برای نجات گونه های جانوری در آستانه انقراض کرمانشاه - ایرنا - چهار منطقه حفاظت شده و تیراندازی ممنوع و دو منطقه طبیعی و ملی با 300 هزار هکتار وسعت، به نظر می رسد مامن خوبی برای احیای برخی گونه های نادر جانوری مانند آهوی ایرانی، پلنگ و گوزن زرد در استان کرمانشاه است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالی که زیستگاه های حیات وحش استان کرمانشاه در گذشته های دور وجود بسیاری از گربه سانان و پرندگان را به خود می دید، اما بی توجهی و البته قدرنشناسی و سوء استفاده شکارچیانی که تفریح خود را در نیست کردن این گونه ها می دیدند، باعث شد که غنای حیات وحش استان هم تا سرحد مرگ فروکش کند.
با این حال در سال های اخیر تلاش هایی برای احیای برخی گونه های در آستانه انقراض با تشدید نظارت ها بر مناطق حفاظت شده استان انجام شده که دست کم در مورد تکثیر انواع پلنگ منطقه زاگرس و گوزن زرد در حال نتیجه بخشی است.
* حیات وحش استان کرمانشاه جان می گیرد؛
معاون محیط طبیعی و منابع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست کرمانشاه در این مورد به خبرنگار ایرنا، گفت: کرمانشاه یکی از استان های با تنوع زیستی در کشور است به طوری که در منطقه بوزین و مرخیل (پاوه) اکنون گوزن مینیاتور یا ˈشوکاˈ زندگی می کند که نمونه دیگر این جانور تنها در جنگل های شمال کشور وجود دارد.
ˈکاظم علیزادهˈ افزود: برنامه احیای نژاد گوزن زرد را در دستور کار داریم که در این راستا سایتی راه اندازی شده و قصد داریم تا با تکثیر این گونه نادر، آن را به زیستگاه اصلی اش یعنی کرمانشاه باز گردانیم.
وی همچنین از افزایش چشمگیر قلاده های پلنگ در مناطق حفاظت شده استان خبر داد و گفت: امسال چند نمونه از این جانور وحشی در استان کرمانشاه مشاهده شده که امیدوار کننده است.
علیزاده در ادامه، از وجود تعداد زیادی پرنده ˈهوبرهˈ در منطقه حفاظت شده ˈزله زردˈ خبر داد و اظهار کرد که با ارتقای این منطقه تصمیم داریم تا به نحو شایسته ای از این نوع پرنده کمیاب نیز محافظت کنیم.
معاون محیط طبیعی و منابع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست کرمانشاه گفت: در این استان چهار منطقه حفاظت شده و تیراندازی ممنوع، دو منطقه طبیعی و ملی با افزون بر 300 هزار هکتار مساحت وجود دارد به طوری که 12 درصد از کل مساحت استان در زمره مناطق چهارگانه حفاظت شده واقع شده است.
* یک هزار و 800 گونه پرنده و اقدامات حفاظتی در فصل کوچ پرندگان؛
علیزاده گفت: در زیستگاه های استان کرمانشاه یک هزار و 800 گونه پرنده، 45 گونه پستاندار، 33 نوع ماهی و 34 گونه انواع خزندگان زندگی می کنند که نشان از تنوع بالای زیستی در استان کرمانشاه دارد.
وی در پاسخ به این سووال که با توجه به ورود پرندگان مهاجر به استان و بخصوص در تالاب ها، چه اقداماتی برای حراست از آنها و عدم شکار از سوی شکارچیان غیرمجاز به عمل آورده اید، گفت: اکنون بیشترین گشت و کنترل را در حوزه های آبگیر استان داریم.
وی اظهار کرد: قصد داریم تا از این پرندگان سرشماری به عمل آوریم و به همین دلیل با اعزام یک اکیپ به نقاط مختلف استان به مدت یک ماه، کار رصد و محافظت از پرندگان مهاجر را در دستور کار قرار داده ایم.
*مناطق حفاظت شده استان افزایش می یابد
وی گفت: افزایش کمی و کیفی مناطق حفاظت شده از اولویت های کاری محیط زیست استان است و در همین راستا نیز برنامه ای در حال تهیه است که بزودی به شورای عالی محیط زیست کشور ارائه می شود تا برای ایجاد پاسگاه های بیشتر و جذب نیروی انسانی کافی که بزودی 36 نفر به جمع محیط بانان ما اضافه خواهند شد، تلاش کنیم.
وی همچنین ارتقای منطقه حفاظت شده زله زرد به عنوان منطقه ذخیره گاه بیوسفر که دارای بیشترین جمعیت آهوی ایرانی است را از برنامه های دیگر محیط زیست استان عنوان کرد و گفت: این منطقه آنگونه که شایسته است، معرفی نشده و تلاش ما هم در راستای معرفی و ارتقای آن است ضمن اینکه برای تبدیل منطقه شکار ممنوع ˈقراویزˈ به ذخیره گاه، برنامه داریم.
571/567/681
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]