واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
کانون خانواده زیر آتش جنگ نرم
خانواده بنابر تعریف جامعه شناسان به عنوان هسته اولیه تشکیل جامعه می تواند ، با پتانسیل های موجود در خود علاوه بر اینکه جامعه را بسازد ، با کارکرد خود آن را به سوی تعالی یا انحطاط بکشاند.
منیره غلامی توکلی، کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت : بحث تحکیم بنیان خانواده یکی از مهم ترین بحث ها و چالش های امروزی جامعه ما است ، که با توجه به شکسته شدن قبح طلاق و کم شدن نرخ ازدواج بین جوانان باید با دقت خاصی آن را آسیب شناسی کرد.
وی تصریح کرد : مهم ترین بخش در نقشه راهی که مقام معظم رهبری پیش روی جامعه اسلامی با عنوان " سبک زندگی اسلام" قرار داده اند ، مبحث ازدواج، استحکام بنیان خانواده و بالتبع آن بالارفتن نرخ موالید در کشور بر اساس آموزه های اسلامی است.
زیرا زبانه آتش جنگ نرم علیه کشور ما توسط کشورهای متخاصم ،کانون خانواده را هدف قرار داده است. خانواده بنابر تعریف جامعه شناسان به عنوان هسته اولیه تشکیل جامعه علاوه بر اینکه می تواند با پتانسیل های موجود جامعه را بسازد ، می تواند با کارکرد خود آن را به سوی تعالی یا انحطاط بکشاند.
منیره غلامی توکلی گفت : کشور ما به عنوان دایعه دار حکومت اسلامی بالاخص مذهب تشیع می تواند آموزه های ناب اسلامی را در کنار فرهنگ غنی و قدرتمند ایرانی قرار داده و اهمیت تشکیل خانواده و
حفظ قوام آن را در دنیایی که رعایت اصول و ارزش های اخلاقی و اجتماعی در بعد خانواده حلقه گم شده آن است ، به بروز وظهور بکشاند.
وی افزود : در اهمیت ازدواج و تشکیل خانواده از دیدگاه اسلام فرمایشات گهرباری از رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار موجود است که می تواند نقشه راه موفق و تضمینی برای رسیدن به قوام خانواده باشد.
اما سؤال اینجاست که متولیان امور جوانان، کارگزاران فرهنگی کشور، حوزه های علمیه و در رأس آنها خانواده ها و مراکز عالی آموزشی تا چه حد توانسته اند نیاز جوانان را به فراگیری اصول تشکیل خانواده از نگاه اسلام و سنت ایرانی برطرف کنند ؟
این کارشناس مسائل اجتماعی ، اظهار داشت : چالش موجود در بحث اهمیت تشکیل خانواده، چرایی و چگونگی تشکیل خانواده و سپس لوازم و شرایط مورد نیاز برای قوام استحکام خانواده ، اگر از سوی متولیان تربیت و هدایت جوانان برطرف نشود ، دشمنان این خلاء را شناسایی کرده و با نیاز سنجی صورت گرفته و بر اساس تفکرات بی اصالت خود و ضد فرهنگ ما آن را به نحوی ناشایست پر کرده و حتی در حال تعمیق و گسترش هستند .
تفکراتی که بیشتر به جنبه های افسار گسیخته برطرف کردن نیاز جنسی از راه های غیر متعارف و در قالب عرفان ها و تشکل های نوظهور پرداخته است .
غلامی توکلی گفت : برطرف کردن میل جنسی در حالت افسار گسیخته و بیمارگونه ساحل آرامش برای فرد را مهیا نمی کند ، آنها هر لحظه در گرداب زیاده خواهی های ارضاء نیاز جنسی به صورت های غیرمتعارف از قیبل ازدواج با حیوانات، هم جنس گرایی، ازدواج های مثلثی و حتی گروهی ... نزدیک می شوند .
حال این نسخه ای که غرب ورشکسته در بازار فرهنگ سعی دارند آن را به کشورهایی که قدرت ذاتی آن برگرفته از سلامت روان و خانواده است ، تجویز کند ، متأسفانه در گرایش جوانان به سمت بلهوسی و تنوع طلبی به حدی تأثیرگذار بوده است که آمار خانه های مجردی، طلاق عاطفی، طلاق رسمی، فرار از منزل، فحشا و خیانت در خانواده ها و بر اثر آن اعتیاد و ایدز و زنان خیابانی را بالا برده است.
وی با اشاره به توجه به آیات اللهی و روایات رسول خدا و ائمه اطهار (ع) گفت : رسول خدا بیش از 1400 سال پیش برای پیشگیری از هر کدام از این اتفاقات نا مبارک راه حلی را ارائه داده اند .
در حدیثی دیگر در مورد قبه طلاق حتی به شوخی می فرمایند: « سه چیز است که شوخی در آن روا نیست، طلاق، نکاح و آزادکردن بنده( نهج الفصاحه ص 45 حدیث2259)
همچنین پیامبر خدا در مورد اهمیت ازدواج و بهانه نگرفتن های بی جا در اجرای این امر می فرمایند: « وقتی کسی که خُلق و دینش مایه رضایت است و به خواستگاری می آْید به وی زن بدهید ، اگر چنین نکنید فتنه و فساد در زمین فراوان خواهد شد. »(نهج الفصاحه ص 43 حدیث274)
وی برای آسان گرفتن ازدواج بین جوانان و بالا رفتن نرخ تشکیل خانواده در جامعه اسلامی می فرمایند: «وقتی اشخاص هم شأن به خواستگاری پیش شما آمدند دختران خود را به شوهر بدهید و در کار آنها منتظر حوادث نباشید.»(نهج الفصاحه ص 44حدیث250)
توکلی افزود : برخی از جوانان عدم درک متقابل یا انتخاب اشتباه را دلیل طلاق خود بعد از گذشت مدت کوتاهی از زندگی زناشویی اعلام می کنند که در این زمینه هم رسول خدا نقشه راه کوتاه و موفقی را پیش روی جوانان قرار داده است .
ایشان می فرمایند: به اشخاص هم شأن زن بدهید و از اشخاص هم شأن زن بگیرید و محل نطفه های خود را به دقت انتخاب کنید(نهج الفصاحه ص 46حدیث268)
و در مورد ترس از ازدواج و یا طلاق به بهانه های صرفا فقر اقتصادی می فرمایند: هر که به اعتماد خدا و به امید ثواب ازدواج کند، بر خدا لازم است که وی را یاری کند و او را برکت دهد(نهج الفصاحه ص 47حدیث278)
این کارشناس اجتماعی تصریح کرد : مقام معظم رهبری نیز در تعریف و اهمیت تشکیل خانواده می فرمایند: خانواده در اسلام یعنی محل سکونت دو انسان، محل آرامش روانی دو انسان، محل انس دو انسان با یکدیگر، محل تکامل یک نفر به وسیله یک نفر دیگر، آن جایی که انسان در آن صفا می یابد، راحتی روانی می یابد، این محیط خانواده است .
وی در خصوص حفظ بینان خانواده می فرمایند: خانواده کلمه طیبه است. کلمه طیبه هم خاصیتش این است که وقتی یک جایی به وجود می آید مرتب از خود برکت و نیکی می تراود و به پیرامون خودش نفوذ می دهد .
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۴:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]