واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان غربی گزارش خبری/
حمله گرازها به اهالی روستاهای چالدران/ دو نفر راهی بیمارستان شدند
ارومیه - خبرگزاری مهر: حمله دوباره گرازها به اهالی روستاهای چالدارن بار دیگر خبر ساز شد، بطوریکه دو تن از اهالی یکی از روستاها با حمله گرازها راهی بیمارستان شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، طی سالهای اخیر تخریب و تصرف زیستگاه های اصلی گرازهای وحشی در منطقه چالدران و تبدیل آنها به اراضی کشاورزی موجب بروز مشکلات زیست محیطی شده و هشت روستا را در معرض خطر قرار داده، بطوریکه طی روز گذشته برای چندمین بار متوالی 2 تن از اهالی یکی از این روستا مورد حمله گرازها قرار گرفته و به دلیل شدت مجروحیت راهی بیمارستان شدند. گراز وحشی این بار طی روز گذشته دو نفر از روستائیان آخچلو در شهرستان شاهین دژ را مورد حمله قرار داد، این گراز وحشی در نزدیکی روستای فوق به عده ای از روستائیان حمله و دو نفر را راهی بیمارستان کرد. بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی بعد از این حادثه فوریتهای پزشکی بلافاصله در محل حاضر و مجروحین را به اورژانس بیمارستان انتقال و توسط جراح ویزیت و یکی از مصدومین که جراحت شدید از ناحیه ران پای چپ داشته به اطاق عمل انتقال، مورد جراحی قرار می گیرد دیگر مجروح این حادثه نیز صبح امروز شنبه که از پارگی تاندوم پا بود مورد عمل جراحی قرار گرفت، هم اکنون وضعیت مصدومان استیبل و در بخش جراحی دوران نقاهت خود را سپری می کنند. منطقه چالدران به دلیل شرایط آب و هوایی به عنوان یکی از زیستگاه های اصلی گرازهای وحشی محسوب می شود ولی متاسفانه در سالهای اخیر برخی مردم این زیستگاه ها را تخریب و تصرف کرده و تبدیل به اراضی کشاورزی کرده اند. این اقدام موجب شده گرازهای وحشی برای ادامه حیات و بقای خود و تامین غذا وارد مزارع کشاورزی شده و ضمن آسیب رساندن به این اراضی موجب ترس و وحشت اهالی منطقه شوند.
هجوم گله ای در شب و مخفی شدن گرازها در پشت نیزارها، خسارت جانی دو تن از اهالی منطقه از دیگر مسائل و مشکلاتی است که مردم این منطقه با آن دست به گریبان هستند. نکته قابل تامل اینکه مسئولان این شهرستان اعتقاد دارند، محیط زیست در برابر این معضل زیست محیطی سکوت کرده و اقدامی انجام نمی دهد ولی در عین حال مسئولان محیط زیست می گویند مردم و مسئولان این منطقه با تخریب و تصرف زیستگاه این حیوان مقصر اصلی هستند. هر چند از گراز به عنوان حیوان وحشی نام برده می شود ولی همین حیوان وحشی تا زمانی که ما انسانها وارد زیستگاه آن نشده و تخریب و تصرفی انجام نداده باشیم اقدامی در جهت ترس، خسارت مالی و جانی انسانها انجام نمی دهد. به نظر می رسد فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به عنوان حلقه گمشده برای صیانت و حفاظت از محیط زیست و گونه های مختلف حیوانی و جانوری می تواند تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری کند.
۱۳۹۲/۱۱/۱۹ - ۱۵:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]