واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس افغان: انقلاب اسلامی ایران نقشه ژئوپلتیک منطقه را تغییر داد کابل - ایرنا- ˈسردار محمد رحیمیˈ استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی افغانستان و منطقه، گفت: انقلاب اسلامی ایران نقشه ژئوپلتیک منطقه را تغییر داد.
![کارشناس افغان: انقلاب اسلامی ایران نقشه ژئوپلتیک منطقه را تغییر داد](http://img7.irna.ir/1392/13921117/81030655/81030655-5478461.jpg)
سردارمحمد رحیمی روز پنج شنبه در گفت وگو با ایرنا در کابل برخی کشورها را از انقلاب و تغییرات ناشی از انقلاب اسلامی ایران ناراحت و عصبانی توصیف کرد و گفت:کشورهایی که از نقش جدید ایران در منطقه ناراحت بودند فشارهای سیاسی و تحریم های اقتصادی را بر جمهوری اسلامی اعمال داشتند.
این استاد دانشگاه کابل گفت:تحریم ها و فشارهای اعمال شده باعث شد مدیران سیاسی ایران با استفاده از منابع داخلی بر مشکلات فائق آیند و به پیشرفت های خوبی دست یابند.
رحیمی بهره گیری از نیروهای بومی را موفقیتی بزرگ برای ایران دانست و گفت با انقلاب اسلامی ایران تغییرات بنیادی در ایران پدید آمد، از این رو طی 35 سال گذشته نگاه به درون و تاکید به سرمایه داخلی، ملی و علمی با توجه به تحریم های وضع شده علیه جمهوری اسلامی، این کشور را به سوی خودکفایی سوق داد.
کارشناس افغان گفت: دولت جدید جمهوری اسلامی اکنون با دیپلماسی موفق توانست به کشورهای منطقه و فرا منطقه نزدیک شود و پس از 35 سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ایده های انقلاب را به پیش بردند و مشکلات بین المللی را نیز یکی پس از دیگری از پیش رو بردارد و مشکلات را کمتر کند.
به باور رحیمی در مجموع این دستاورد ها نشان می دهد که ایران مسیر خوبی را طی کرده است و با استفاده از تجاربی که طی این سال ها بدست آورده است می تواند در سطح بین المللی موثر تر عمل کند و موقعیت ایران را از لحاظ سیاسی و منطقه ای به قدرت بزرگ منطقه ای در غرب آسیا مبدل کند.
این کارشناس افغان گفت: تاکید جمهوری اسلامی ایران به استفاده از نیروهای بومی در روند انقلاب فرهنگی کمک کرد که محققان ایرانی منابع فرهنگی، دینی و علمی خود را که از گذشته داشتند، مورد بازنگری قرار دهند و با اتکا به نیروهای داخلی به مقابله با تحریم های سیاسی و اقتصادی بروند.
رحیمی گفت: سهم تحقیق و پژوهش در مسائل فرهنگی و دینی ایران افزایش یافته و این روند کمک کرده است تا توانایی های علمی جمهوری اسلامی ایران نیز افزایش یابد.
این استاد دانشگاه افغانستان دست آوردهای نظامی، علمی و اقتصادی ایران با اتکا به نیروی داخلی را در سطح منطقه خوب توصیف کرد و گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقطه امیدی برای سایر جنبش های آزادی بخش در فلسطین، افغانستان و کشورهای آمریکای لاتین بود.
رحیمی گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ایده های آزادی خواهی مبتنی بر برابری و عدالت خواهی شکل گرفت در واقع می توان گفت که منشا آن انقلاب ایران بود.
رحیمی تصریح کرد که انقلاب اسلامی ایران به یک کانون امید برای جنبش های آزادی خواه مبدل شد که خواهان مشی آزاد تر و روابط بین المللی بهتر بودند.
رحیمی نظام بین الملل را امروز متاثر از نوع چینش های قدرتی دانست که بعد از جنگ جهانی دوم توسط کشورهای بزرگ غربی بوجود آمد و گفت: این امید وجود دارد که با حضور کشورهای مانند ایران، چین، برزیل و اقتصاد های نو ظهور، تعدیل در این نظام بوجود آید.
وی گفت که شعار نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی ایران نیز جرقه امیدی را برای ملت های دیگر زد و بر روابط بین الملل نیز تاثیر گذاشت و میل برای پذیرش مطالبات ملت های دیگر را هم بوجود آورد.
آساق م**ع.ن**1501
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
17/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]