تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803515488




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حیات وحش جانوری نیازمند تغذیه نادرست، نوازش و عکس یادگاری نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدیر دیده بان حقوق حیوانات: حیات وحش جانوری نیازمند تغذیه نادرست، نوازش و عکس یادگاری نیست تهران - ایرنا - مدیر دیده بان حقوق حیوانات تاکید کرد: دوستداران حیوانات از تغذیه نادرست حیات وحش غیر شهری و شهری خودداری کنند.


شهرام امیری شریفی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهارداشت: با سرد شدن هوا و بارش شدید برف در بسیاری از نقاط کشور، برخی علاقه مندان به حیوانات اقدام به تغذیه دستی حیات وحش و حیات وحش شهری می کنند.
مدیر این انجمن مردم نهاد افزود: در بسیاری موارد این رفتار مبنای علمی نداشته است و بر خلاف تصور افراد خوش قلب برای حیات وحش و حیات وحش شهری ضرر دارد.
*** ته مانده غذای انسان ها برای حیات وحش شهری مناسب نیست
وی ادامه داد: برخی دوستداران حیوانات از سر دلسوزی اما به اشتباه توصیه می کنند ته مانده غذا را برای حیات وحش شهری در فضایی قرار دهید که برای حیوانات قابل مصرف باشد، در بسیاری از موادی که به عنوان غذا به مصرف انسان می رسد (به خصوص در آشپزی ایرانی)، مواد تغییر یافته ای هستند که با انواع و اقسام ادویه ها، روغن ها، مخمرها و طعم دهنده ها پخته شده اند که هر یک برای سلامت حیات وحش (اعم از غیر شهری و شهری) خطرساز است.
امیری شریفی افزود: هیچ یک از این خوراکی ها به خصوص به دلیل پخته شدن دارای مواد لازم و کافی برای تغذیه حیات وحش نبوده و منجر به سوء تغذیه حیوانات می شود، به علاوه بسیاری از مواد غذایی مانند روغن ها به خودی خود برای حیوانات مضرهستند و پس از حرارت دیدن دچار تغییرات شیمیایی می شوند که نتیجه آن برای حیوانات گاه مسموم کننده است.
*** تغییر رفتار حیات وحش و وابسته شدن به انسان
مدیر دیده بان حقوق حیوانات گفت: انسان برای تمام گونه های جانوری، دشمن شماره یک محسوب می شود و هیچ حیوانی به صورت طبیعی و حشی به انسان نزدیک نمی شود، در اصول امدادی حیوانات یکی از نشانه های نیاز به آغاز امداد رسانی، فرار نکردن حیوان هنگام نزدیک شدن انسان است.
وی افزود: حیات وحش قدرت تشخیص افراد خوش قلب و حیوان دوست از افراد حیوان آزار و شکارچیان را ندارد و در صورت وابسته شدن به انسان، در خطر نزدیک شدن به دسته خطرساز انسان هستند که نتیجه ای جز متضرر شدن حیوان ندارد.
امیری شریفی گفت: تغذیه دستی حیات وحش، منجر به دوستی غیر لازم و کاذب آنها با انسان می شود، به علاوه حیوانات جوان با تغذیه دستی، مهارت های زندگی طبیعی را نخواهد آموخت و در ادامه زندگی با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
*** تغذیه دستی حیات وحش را جذب جوامع زیستی انسانی می کند
وی اظهار داشت: حیات وحش همواره از دسترس ترین منبع غذایی استفاده می کند، تغذیه دستی حیات وحش منجر به جذب تعداد بیشتر و گونه های بیشتری از حیوانات به منبع غذایی می شود، این نزدیکی به خودی خود تعداد بیشتری از حیوانات را در معرض تقابل با انسان قرار می دهد.
وی گفت: علاوه بر این، نزدیکی جانوران وحشی به انسان برای تامین غذا گاه از سوی مردم با مفهوم خطر حمله حیوان وحش یا هار بودن حیوان برداشت می شود، این برداشت مفهومی جز مقابله نخواهد داشت و عمدتا در تقابل انسان و حیوان، این حیوان است که می بازد. افرادی که دارای اسلحه های بادی و خفیف هستند نیز معمولا از حیات وحش در دسترس به عنوان سیبل ( سینی ) نشانه روی استفاده می کنند.
*** حیات وحش نیازمند نوازش و عکس یادگاری نیست
امیری شریفی افزود: در موارد متعددی مشاهده می شود تغذیه حیات وحش برای تهیه عکس های یادگاری با فاصله کم، انتشار در شبکه های اجتماعی و نشان دادن محبت و دوستی عمیق افراد با حیات وحش انجام می شود.
وی گفت: این شکل دوستی با حیوانات بیشتر در دسته ˈ دوستی خاله خرسهˈ جای دارد! دوستی که در همه جای جهان نشانه خودخواهی انسان شمرده می شود و نهادهای رسمی حافظ حیات وحش مردم را از آن بر حذر می دارند و گاه با جرایم شدید قضایی با آن برخورد می کنند.
*** افزایش غیر طبیعی جمعیت زیستمندان طبیعت را از تعادل خارج می کند
مدیر دیده بان حقوق حیوانات گفت: تعداد زایش حیوانات در طبیعت غالبا ارتباط مستقیم با میزان غذای طبیعی موجود دارد. تعداد حیواناتی که جان سالم به در خواهند برد نیز با میزان غذای موجود مرتبط است و این روش طبیعت برای ایجاد تعادل است. تامین منبع غذایی غیر طبیعی منجر به زادآوری بیشتر خواهد شد و جمعیت زیستمندان را به میزانی افزایش می دهد که منابع طبیعی غذایی برای آنها وجود ندارد که موجب برهم خوردگی تعادل طبیعی می شود.
*** متضرر شدن پرندگان مهاجر از نمایش حیوان دوستی ما انسان ها
وی ادامه داد: پرندگان مهاجر که سالانه برای چند ماه در جای جای کشور ساکن می شوند در خطر جدی تغذیه دستی قرار دارند، گاه نمایش های حیوان دوستی منجر به تغذیه آنها با انواع و اقسام ته مانده های مرغ و گوشت می شود و گاه با نان های حاوی مخمر و نمک و جوش شیرین از آنها پذیرایی می شود، گاه رژیم غذایی آنها در طول چند ماه ذرت و گندم است و گاه ته دیگ ماکارونی و پلو خورشت قرمه سبزی می خورند.
امیری شریفی گفت: این مواد منجر به تشکیل چربی های غیر ضروری، افزایش وزن، تنبلی و وابستگی آنها به زندگی در کنار انسان می شود، پرندگان مهاجر در شرایط عادی گاه تا چند هزار کیلومتر پرواز می کنند و واضح است که پرنده سنگین وزن، تنبل یا مبتلا به سوء تغذیه نیازمند انرژی بیشتری برای طی این مسیر خواهد بود.
وی افزود: گاهی برای تامین غذای مازاد از گروه جدا می شود و گاهی تاب مسیر مهاجرت را به دلیل وزن بالا ندارد و از گروه باز می ماند که باز ماندن از گروه برای یک پرنده مهاجر مفهومی جز مرگ نخواهد داشت، در کشورهای سردسیر و مبدا مهاجرت، تغذیه دستی و وجود منابع غذایی (ولو غذای مناسب) که ممکن است توسط حیوان دوستان تامین شود منجر به مهاجرت نکردن پرندگان می شود که این پرندگان با اولین موج سرما با مرگ دسته جمعی مواجه می شوند، به همین دلیل تغذیه پرندگان مهاجر از ممنوعیت های جدی زیست محیطی این کشورها محسوب می شود.
*** مراقب همسایه های خطرساز باشید
مدیردیده بان حقوق حیوانات گفت: گاه حیات وحش شهری به دلیل تعداد بالا در یک منطقه برای شهروندان به حیوان مزاحم تبدیل می شود و تماس های زیادی وجود دارد که افراد خواهان کشتن یا زنده گیری و جابجایی حیوان مزاحم هستند، از آنجا که حیات وحش شهری نیز تمایزی بین افراد قایل نمی شوند گاه افراد خوش قلبی را که از فرط حیوان دوستی به آنها غذا می دهند با سایر همسایه ها اشتباه می گیرند.
وی افزود: وجود این انتظار از افرادی که دچار حیوان ترسی هستند، وجود حیوان را دلیل صدمه دیدن مایملک خود می دانند، از آلوده شدن توسط حیوان ترس دارند یا به هر دلیل دیگر مایل به ورود حیوان به منزلشان نیستند که قطعا به سود حیوان نخواهد بود، به علاوه گاه باقی مانده غذایی که برای حیوانات تامین می شود، محیط را از نظر ظاهری آلوده می کند و مقاومت در برابر همسایگان، منجر به دشمنی افراد جامعه با حیوانات می شود.
*** تغذیه صحیح چگونه است
وی تاکید کرد: موارد ذکر شده در کشور ما به صورت مکرر تا کنون رخ داده، اما آیا تغذیه حیات وحش همواره به ضرر آنها است؛ تحقیقات نشان می دهد اگر در روند تغذیه حیات وحش برخی نکات رعایت شود برای حیوان ضرر نخواهد داشت.
امیری شریفی توصیه کرد: تغذیه حیوانات وحشی با مواد غذایی صحیح در زمان کوتاه و صرفا به صورت امدادی باید صورت گیرد و این اقدام نباید موجب تغیر رفتار حیوان شود یا اعتمادظاهری حیوان را جلب کند. این اقدام باید با هدف جلوگیری از مرگ دسته جمعی ، مورد تایید کارشناسان باشد، با تماس و نزدیکی فیزیکی انسان – حیوان همراه نباشد و منجر به دشمنی مردم، جامعه و مسوولان با حیوانات نشود.
علمی ( 4 ) **9014**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




17/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن