واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نشست اوباما با وزیر دفاع و فرماندهان آمریکایی در مورد افغانستان تهران- ایرنا- ˈباراک اوباماˈ رییس جمهوری آمریکا با وزیر دفاع و فرماندهان بلندپایه ارتش برای رایزنی در مورد حضور نیروهای این کشور در افغانستان جلسه ای را برگزار کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن و کابل، ˈلورا لوکاس مگنوسانˈ گفت: اوباما نشست سازنده ای با فرماندهان ارتش داشته است. در این جلسه ˈجوزف دانفوردˈ فرمانده نیروهای بین المللی در افغانستان، ˈچاک هیگلˈ وزیر دفاع آمریکا و ˈمارتین دمپسیˈ رییس ستاد مشترک ارتش این کشور و شماری دیگر از فرماندهان و اعضای وزارت دفاع امریکا حاضر بوده اند.
وی ادامه داد: رییس جمهوری همچنان به بررسی نظرهای فرماندهان و گزارش های اطلاعاتی و امنیتی، اظهارات دیپلمات ها و متخصصان ادامه می دهد و هنوز در مورد حضور آمریکا در افغانستان بعد از سال 2014 تصمیمی نگرفته است.
جلسه اوباما با فرماندهان ارتش آمریکا بر این موضوع متمرکز بود که آیا سربازان آمریکایی بعد از سال 2014 در افغانستان حضور خواهند داشت یا خیر؛ در حالیکه آمریکا 13 سال قبل و به سرعت بعد از حملات 11 سپتامبر 2001 به افغانستان هجوم برد.
آمریکا اعلام کرده خواستار تمدید حضور بیش از 10 هزار سرباز در افغانستان است برای آموزش نیروهای افغان است. اما ˈحامد کرزیˈ رییس جمهوری افغانستان تاکنون از امضای پیمان نامه امنیتی که واشنگتن اصرار دارد پیش از توافق در مورد میزان سربازان باید روی آن توافق شود، طفره رفته است.
بیش از یک سال قبل واشنگتن و کابل پیمانی را تحت عنوان ˈتوافق همکاری راهبردیˈ امضا کردند که همکاری نظامی نیز بخشی از آن بود.
براساس قوانین آمریکا اگر سربازان این کشور بخواهند در منطقه ای از جهان مستقر شوند، باید مصونیت قضایی داشته باشند.
از این رو پس از امضای توافق همکاری راهبردی دو کشور توافق کردند در ضمیمه یا تکمیل آن، پیمان دیگری را موسوم به ˈپیمان نامه امنیتیˈ امضا کنند.
زمان در نظرگرفته شده برای امضای این توافق دو یا سه ماه انتهایی سال 2013 تعیین شد که به علت مخالفت های داخلی درافغانستان با آن تا کنون امضا نشده است. روابط کرزی با کاخ سفید از ماه نوامبر (آبان/آذر) متشنج شده است، وی در این زمان از امضای پیمان نامه امنیتی سر باز زد و آن را به بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان یعنی 5 آوریل (فروردین 1393) موکول کرد.
همزمان ˈجن پساکیˈ سخنگوی وزارت امور خارجه با تایید گفت وگوهای کرزی با طالبان گفت: ما از مدت ها قبل آشتی ملی در افغانستان را حمایت کرده ایم که شامل گفت و گوهای افغان ها با یکدیگر می شود. بنابر این این موضوع که آمریکا از گفت و گو مقامات افغان با طالبان حمایت نمی کند درست نیست. اما آمریکا نقشی در این گفت و گوها ندارد.
در همین حال سخنگوی کرزی نیز گفت و گو با طالبان را تایید کرد. یکی از مقامات شورای عالی صلح افغانستان نیز با تایید انجام این مذاکرات در مورد موفقیت آن ابراز تردید کرد.
وی گفت: مذاکرات سه هفته قبل در دبی بین مقامات دولتی و طالبان انجام شد که از دوحه به دبی رفتند، اما هنوز نتیجه این گفت و گوها معلوم نیست. با وجود این، مقامات غربی و افغان تایید کرده اند این مذاکرات تاکنون نتیجه ای نداشته است.
ممانعت کرزی از امضای پیمان نامه امنیتی که تدوین آن بیش از یک سال زمان برده بود، دیپلمات های غربی را به کلی متعجب کرد. این اقدام همچنین حمایت افکار عمومی امریکا را برای حمله به افغانستان به شدت کاهش داد.
طالبان وعده داده اجازه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را نخواهد داد و حملات خود را در کابل تشدید کرده است.
به گفته مقامات امنیتی افغانستان شمار تلفات ناشی از حملات در ماه ژانویه 2014 میلادی (دی/بهمن) به بیشترین میزان از سال 2008 رسید و به نظر می رسد این روند در ماه فوریه (بهمن/اسفند) نیز ادامه یابد.
اروپام/9157 **1514
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]