واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نیویورک تایمز: راند دوم مذاکرات صلح خاورمیانه در پرده ابهام است تهران - ایرنا - ˈراجر کوهنˈ در ˈنیویورک تایمزˈ نوشت: ˈراند دومˈ مذاکرات اسرائیل - فلسطینیان در راه است، سرخوردگیها و امیدها، جنگ کلامی و درگیری دایمی و واقعیات موجود، موفقیت همه طرحها برای صلح در خاورمیانه را مبهم می گذارد.
در این گزارش آمده است: ˈکنفرانس امنیتی مونیخˈ که هفته گذشته برگزار شد، پرده نمایشی بود که به وضوح عمق ژرفای وجوه اختلاف میان طرفین مناقشه اسرائیل - فلسطینیان و شدت طوفانی بودن مذاکرات طرفین دعوا را به تصویر کشیده بود.
نمایندگان هر دو طرف دعوا در مذاکرات صلح در مونیخ حضور داشتند . ˈتسیپی لیونیˈ از اسرائیل و ˈصائب عریقاتˈ از حکومت خودگردان فلسطین .
در کنفرانس مونیخ، ˈصائب عریقاتˈ در سخنانی بیان کرد: ای کاش می شد کسی جلوی اسرائیل را که بی محابا و فارغ از ترس تعقیب شدن می دود را بگیرد.
عریقات افزود: آیا من تهدیدی برای شما هستم.
کوهن افزود: عریقات ˈیار دلنشینˈ سالیان مذاکرات صلح خاورمیانه است که حتی در خواب هم رویای ˈناحیه C ˈ را می بیند. لیونی هم همان فردی است که هرگز اجازه تحقق این رویا را به او نخواهد داد.
لیونی هم در سخنانی در مونیخ به راکتهایی که از غزه به شهر ˈسدروت ˈ اسرائیل پرتاب می شود و همچنین تروریستهای کرانه باختری که امنیت اسرائیل را به خطر افکنده اند، اشاره کرد.
لیونی خطاب به عریقات گفت: اگر دستور کار ˈوضعیت نهاییˈ مورد توافق قرار گیرد و صلح بر مبنای تشکیل دو دولت برقرار شود، دیگر ادعای اینکه ˈحیفاˈ قطب فلسطینیان است، منتفی می شود، ضمن آنکه فلسطینیان ساکن اردوگاهها هم اجازه بازگشت به خانه هایشان را خواهند داشت .
این سخنان خشم عریقات را برانگیخت و در سخنانی عتاب آمیز گفت: افتخار می کنم فرزند ˈاریحاˈ هستم که 10 هزار سال تاریخ دارد (اریحا شهری در ساحل رود اردن در کرانه باختری است).
عریقات ضمن تاکید بر اینکه هرگز از دیدگاههایش عدول نخواهد کرد، از لیونی پرسید که چرا فلسطینیان را وادار می کنید، اسرائیل را وطن ˈیهودˈ بدانند.
عریقات گفت : مصر و اردن هم با اسرائیل صلح کرده اند، بدون اینکه قائل به چنین شرطی باشند.
این مشاجره کلامی و جنگ اعصاب دایمی که توام است با چاشنی همیشگی جنگ و نزاع دایمی که عقب نشینی اسرائیل بعد از انتفاضه دوم را هم در پس زمینه خود دارد ، همه امید به زیست مسالمت آمیز دو ملت در کنار هم را ناممکن ساخته است. بعد از نیم قرن اشغالگری نظامی ، فلسطینیان هنوز سایه چکمه های اسرائیل را بالای سر خود حس می کنند.
در این مشاجره کلامی، دو طرف با صراحت بر تاریخ گذشته خود به روی هم چنگ می اندازند. در میانه میدان، ˈجان کریˈ می کوشد دو طرف را آرام کند.
لیونی در مونیخ در سخنانی که حس سرخوردگی و در عین حال نومید نشدن داشت، گفت : فرصت بدست آمده را نباید از دست داد، توافق نکردن هزینه اش بسیار بیشتر از توافق کردن است.
وسواس کری برای آرام کردن دو طرف و ملزم ساختن آنها به توافق، از اهمیت حیاتی برای آمریکا برخوردار است.
آمریکا طرحی را به عنوان چارچوب توافق به عنوان مبنای مذاکرات آینده طرفین تدوین کرده که آن را هفته های آتی معرفی خواهد کرد. این طرح چارچوب گفت وگوها را برای مهلت 9 ماهه ای که از ماه مارس آغاز شده ، تعیین می کند .
کری این چارچوب را ˈعقب نشینی کامل و نهایی و مرحله به مرحله ارتش اسرائیل، ترتیبات امنیتی در دره اردن و مناطق امن برای اسرائیل، راه حلی در مورد توافق برای حل مشکل آوارگان فلسطینی، به رسمیت شناختن متقابل و توافق بر سر موضوع ˈبیت المقدسˈ با این چشم اندازی که اسرائیل و فلسطینیان از جایگاه و موقعیتی یکسان و برابر برخوردار باشند، خوانده است.
طبق ضابطه تعیین مرزها و معاوضه زمین که بر مبنای توافق سال 1967 شکل خواهد گرفت، بیش از 70 درصد شهرکهای یهودی نشین در قلمرو خاک اسرائیل در نظر گرفته خواهند شد، اما سرنوشت شهرکهای بزرگ ˈآرییلˈ و ˈمعال الدیومˈ همچنان مورد مشاجره است.
هنوز هیچیک از طرفین دعوا بر سر یک راه حل میانه منتهی به صلح به توافق نرسیده اند.
آنچه که در مقطع کنونی لازم است، عرضه عاملهایی ( فاکتورهایی) کامل است که از وحشت دو طرف بکاهد.
فلسطینیان باید به این حس برسند که اقتدار و مواضع اسرائیل قدری ضعیف شده ، به عنوان نمونه در مورد ناحیه C که 60 درصد خاک کرانه باختری را شامل می شود .
باید فرصتهای کافی برای فلسطینیان در امر سرمایه گذاری، ساخت و ساز ، تردد آزاد، اشتغالزایی و رشد مهیا باشد.
کوهن اضافه کرد: باید متوجه باشیم که ˈغزهˈ در کنترل ˈحماسˈ است و همین امر مشکل اصلی بر سر راه دستیابی به صلح است.
لزوم برگزاری انتخابات هم دیگر در سرزمینهای فلسطینیان امری است، منتفی.
ˈمحمود عباسˈ اقتدار لازم برای رسیدن به صلحی که در آرزوی آن است را ندارد.
با این حساب، موافقت فلسطینیان با عقب نشینی مرحله به مرحله پنج ساله اسراییل، فقط نقطه شروع است.
مترجمام**1591**1651
ttp://www.nytimes.com/2014/02/04/opinion/cohen-the-talks-round-two.html?ref=opinion
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]