تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه خوبى‏ها با عقل شناخته مى‏شوند و كسى كه عقل ندارد، دين ندارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803722345




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خوب،بد،زشت!3گزینه روی پرونده هسته ای ایران


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


خوب،بد،زشت!3گزینه روی پرونده هسته ای ایران وبلاگ > مسلم، متین - شرایط پرونده هسته ای ایران در وضعیت نسبتا مناسبی قرار دارد. دستکم از سخنان وزرای خارجه ایران و 1+5 اینگونه برداشت میشود. اتفاقا به همین دلیل باید بیشتر نگران بود. چرا آقای ظریف نابودی توافق را فاجعه توصیف میکند؟

"اگر در تبدیل توافق موقت به توافق دائمی شکست بخوریم چنین اتفاقی یک فاجعه است".رویترز این نقل قول را از دیدار روزیکشنبه آقای ظریف با جان کری انتشار داده است. اینکه وزیر امورخارجه ایران در توصیف روند اجرائی اقدام مشترک، واقعا یک چنین جمله صریحی به زبان آورده یا خیر؟ چیزی از اهمیت آن کم نمی کند.چراکه  مطلب صحیح و درستی است . بیشتر از آن جهت که مسئله هسته ای ایران محدود به ابعاد خود پرونده نیست وبا وضعیت نحوه تعامل تهران با جامعه بین المللی ودر نهایت امنیت راهبردی ایران در آینده گره خورده است .به همین دلیل بیش از حدی که لازمه چنین مواردی در جامعه جهانی ست موضوع ایران مورد توجه قرار گرفته است و البته به همان میزان شکننده وحساس.
روند تعاملات ایران با دو نهاد بزرگ شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی هسته ای از یک سو و فقدان شرایط حداقلی اعتماد و تفاهم با جامعه جهانی برای درک آنچه تهران به درستی حق طبیعی خود در بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای می داند از سوی دیگر، تنها بخشی هایئ از این توجه نگران گونه و بیش از حد به موضوع ایران است که البته از زمان روی کار آمدن دولت جدید در ایران روند عمیق تر شدن آن متوقف شده . اما آنچه اصل مذاکرات و تفاهم ها ی آینده را میتواند بامخاطره جدی روبرونماید، کندی دورموتور مذاکرات فعلی و در 6ماه آینده نیست،بلکه عجله هر دو طرف برای حصول توافق، بدون در نظر گرفتن الزامات حقوقی ونیز محدودیتهای ساختاری طرف مقابل طی همین مدت است.البته این عجله خود از دل انتظارات و توقعاتی شکل میگیرد که خواستگاه اصلی آن ، کشمکش های نیروهای درون ساختاری طرف های درگیردر پرونده است.مخالفان  معمولا در رویاروئی با رقیبان خود در ساختار داخلی ،اقدامات و دست آورد های اولیه دولت های متبوعشان را ناچیز وبی اهمیت جلوه داده و انتظارات احتمالی آینده را که معلوم نیست در فضای تعاملی و واقعی، چقدرحاصل و یا تغییر کند، به صورت اصول حداکثری از دولت های خود مطالبه میکنند.
اینکه در کشاکش پرونده ایران ،آیا همه ذینفع ها مقید به چنین محدویتی هستند یا خیر؟ باید منتظر آینده بود، گرچه بعید میدانم. اما دستکم تهران - واشنگتن به دلیل نقش درجه اولشان در سناریوی فعلی ،به گونه ای اساسی با آن درگیرند . علت آن روشن و درک آن هوش سرشاری نمی خواهد. مسئولیت آنچه در فرآیند پرونده ایران در حال شکل گیری و در نهایت قرار است به صورت فرآورده نهایی به جهان عرضه شود، صرفا بر دوش ایران و ایالات متحده سنگینی میکند نه دیگران. از همین جهت است که آقای ظریف در اشاره به فاجعه بار بودن هرگونه عدم توافق نهایی، نه گروه 1+5 و نه حتی خانم اشتون ، بلکه آقای کری را مخاطب مستقیم خود قرار میدهد.
به هر حال به نظر میرسد شرایط ناشی از اقدام مشترک و مناسبات دوجانبه ای آنچنان بدکه موجب نگرانی باشد، نیست ،اما متقابلا به دلیل همین امیدواری فضا به طرز عجیبی شکننده و حساس شده است. اما میان تهران - واشنگتن از یک سوی عمده و گروه 1+4 (چین،روسیه،فرانسه،آلمان ،انگلیس)به صورت فرعی ،3 وضعیت متفاوت حاکم است:
خوب:در پایان 6ماه اولیه، چارچوبی روشن و مدالیته ی مورد توافق طرفین شکل بگیرد و پرونده در یک چارچوب زمانی مثلا 12تا 18ماهه حل و فصل شود.
بد:در مذاکرات پیچیدگی غیر قابل پیش بینی ایجاد و به خصوص آمریکا بستر کاررا قدری مواج کند،اما نه به بهای شکست آن. مثلا طرفین مجبور شوند شرایط اقدام مشترک را6 ماه دیگر تمدید کنند.
زشت: همه چیز به بن بست برسد ،حال به هر دلیل. دریک مورد مثلا عناصر تند رو کنگره یا سنا، تحریمی جدید علیه ایران وضع کنند. یا بدتر محدودیتی ویژه و مهلک  از تحریم به آقای اوباما تحمیل کنند که نتیجه اش فرقی با وضع تحریم های تازه نداشته باشد.(این یک خطر بالقوه بر سرراه پرونده ایران و روابط با آمریکاست)
در این شرایط بروز هرگونه واکنش از تهران نه تنها دور از انتظار نیست. همه طرف ها گزینه دیگری را نمیتوانند و نباید انتخاب کنند .همگی محکوم به پذیرش خوب هستند.



سه شنبه 15 بهمن 1392 - 10:15:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن