واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نماینده مجلس : واسطه گری حرفه اصلی بانک ها شده است شهرکرد- ایرنا- عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت : واسطه گری و سوداگری حرفه اصلی بانک های کشور شده است.
![نماینده مجلس : واسطه گری حرفه اصلی بانک ها شده است](http://img7.irna.ir/1392/13921113/81023326/81023326-5466981.jpg)
ˈ مجید جلیل سرقلعه ˈ روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با عنوان اینکه دانش فنی بانکداری کشور، غیربومی وغیرقابل اجراست، گفت: وظیفه بانک در اقتصاد، جمع آوری نقدینگی و سوق آن به تولیدات کشاورزی و صنعتی است و این بنگاه های مالی وارد بازار سکه طلا و مسکن نمی شوند.
وی خطاب به مسوولان گفت: بانک ها با در اختیار داشتن 80 درصد نقدینگی کشور، چه نقشی در توسعه تولید ملی کشور دارند و مصوبات شورای پول و اعتبار چه جهتی دارد و تاکنون چه دردی از تولید و اشتغال کشور را درمان کرده است.
نماینده مردم لردگان در مجلس افزود: نظام مالی هر کشور شامل نظام بانکی نیز هست و کار بانک هدایت منابع به سمت تولید است که این مهم در نظام بانکی ایران اتفاق نیفتاده و تا زمانی که نظام مالی بانک محور باشد، تولید نیز بی رمق و دچار رکود خواهد بود.
عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: نظام بانکداری کشور مشکلات متعددی دارد که یکی از این مشکلات این است که هر سازمان و موسسه ای صاحب بانک شده و مشخص نیست سرمایه این موسسات چه خدمتی به تولید و اشتغال می کند و چگونه بر آنها نظارت می شود.
جلیل سرقلعه،80 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی را نشان از رانت و فساد در نظام بانکی دانست و گفت: بیشتر بانک های کشور با ارزش افزوده کاری ندارند بلکه کار اصلی آنها، نوعی پولشویی است.
وی گفت: انبوه سازی مسکن و خرید واحدهای تجاری و املاک خوش موقعیت و حضور در بورس، از دیگر حرفه های نظام بانکی کشور ماست.
این نماینده مجلس تصریح کرد: منابع بانک ها باید به بیرون از کلان شهرها هدایت شود و مناطق روستایی و محروم را پوشش دهد و به کشاورزی و صنعت روستایی رونق دهد.
همچنین یک کارشناس ارشد اقتصاد گفت: اگر نرخ آزاد قیمت هر لیتر بنزین بالای 10هزار ریال تعیین شود، تورم کشور را به شدت افزایش می دهد.
صباح عباسی درگفت وگوی اختصاصی باخبرنگارایرنا افزود: در صورتی که قیمت هرلیتر بنزین در نرخ گذاری جدید از 9هزار و 500 ریال تجاوز نکند و برای مصرف بیشتر از الگو، افزایش پلکانی قیمت درنظر گرفته شود این امر راهکار موثری برای ثبات بازار خواهد بود.
وی اظهارداشت: سهمیه بنزین باید همچون گذشته ادامه یابد ونظام کنترل دولتی نیز تقویت شود .
عباسی درزمینه اهداف دولت برای افزایش قیمت حامل های انرژی افزود: افزایش قیمت بنزین برای دولت تنها منبع درآمد نیست بلکه راهکاری برای اصلاح ساختارهاست.
وی اظهارکرد: کاهش مصرف بنزین وحامل های انرژی درکشور امری گریز ناپذیراست زیرا به دلیل قیمت پایین و غیرواقعی انرژی درسال های گذشته ساختار تولید در کشور انرژی بر بوده است.
عباسی تصریح کرد: بنزین و دیگرحامل های انرژی منابع تجدید ناپذیر است و آیندگان نیز دراین ثروت ملی سهیم اند .
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: درسال های گذشته اختلاف قیمت بنزین در ایران نسبت به منطقه خلیج فارس قاچاق این سوخت را به دنبال داشته که افزایش قیمت، تا حدی از این معضل می کاهد.
وی درادامه تغییر نرخ ارز را عامل اساسی در نوسان قیمت بنزین عنوان کرد و گفت: تازمانی که نرخ ارز در کشور به ثبات نرسد تعیین قیمت واقعی بنزین با چالش روبروست .
عباسی درپاسخ به تئوری برخی اقتصاددانان کشور درزمینه قیمت گذاری یک باره بنزین گفت: ازآنجا که نرخ ارزبه طور مداوم در حال نوسان است باهر بار قیمت گذاری به دلیل افزایش های نرخ ارز ناچار به افزایش مجدد قیمت بنزین هستیم .
وی ادامه داد: افزایش قیمت بنزین باید به صورت تدریجی و در یک دوره بلندمدت سه ساله افزایش یافته و به نرخ واقعی نزدیک شود و همزمان با افزایش تدریجی قیمت بنزین باید سیاست های ثبات اقتصادی نیز اجرا شود.
عباسی افزود: دولت می تواند خودروسازها را طی یک دوره زمانی موظف به تولید خودروهایی با مصرف پایین بنزین کند و یا بخشی از یارانه سوخت را توسط این گروه تامین کند .
وی محدودیت های وارداتی را عاملی برای ازبین رفتن فضای رقابتی برای خودروسازان داخلی دانست و تاکید کرد: دولت باید تاحدی از تعرفه های وارداتی بکاهد تا خودروسازان داخلی در شرایط رقابتی ناگزیر به تولید خودروهایی با کیفیت بالا و مصرف بنزین کم شود .
8125/558/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
13/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]