واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آلمان: توافق ژنو حاصل خلاقیت روحانی است برلین- ایرنا - رییس شورای روابط خارجی آلمان و سفیر اسبق این کشور در تهران، خلاقیت و تدبیر را از ویژگی های بارز حسن روحانی رییس جمهوری ایران و دولت وی بویژه وزیر امور خارجه عنوان کرد که به گفته او همین ویژگی ها منجر به توافق هسته ای با غرب پس از 10 سال مذاکره شده است.
ˈپاول فرایهر فون مالتسانˈ که به همراه اعضای شورای روابط خارجی آلمان و جمعی از دیپلمات ها، کارشناسان و صاحبنظران این کشور روز دوشنبه در برلین میزبان محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران خواهد بود؛ در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: توافق ژنو اتفاق مهمی بود که می تواند بعد از سال ها مذاکره و گفت و گو، به حل و فصل نهایی موضوع هسته ای ایران منجر شود.
مالتسان که در سال های 2003 تا 2006 به عنوان سفیر آلمان در تهران حضور داشته و مذاکرات هسته ای تهران با تروئیکای اروپایی در آن مقطع را از نزدیک پیگیری می کرده است، گفت: به نظر من توافق ژنو، دیدگاه ها درمورد موضوع پیچیده و بسیار فنی هسته ای را به گونه ای به هم نزدیک کرده است که دو طرف از آن راضی هستند.
رییس شورای روابط خارجی آلمان افزود: توافق هسته ای از بعد دیگری هم مهم بوده که آن فراهم کردن شرایط آب شدن یخ روابط بین ایران و جامعه بین المللی بویژه آمریکا است.
مالتسان با اشاره به اینکه رییس جمهوری ایران را از زمان انجام مذاکرات هسته ای تهران می شناسد، گفت: روحانی را شخصی می دانم که به معنای واقعی دنبال حل مسئله هسته ای است و آن زمان نیز به صورت تحسین برانگیزی مذاکرات را اداره می کرد تا مانع از بن بست آن شود.
وی افزود: این موارد نه فقط نمونه ای از شجاعت وی است، بلکه خلاقیت و انعطاف پذیری او را نشان می دهد و اینها ویژگی ها و مشخصاتی است که در حال حاضر که مذاکرات جدیدی آغاز شده و باید با قدرت ادامه پیدا کند، به آن بسیار نیاز داریم.
مالتسان اضافه کرد: از زمانی که سخنرانی آقای روحانی را در مقر سازمان ملل در نیویورک شنیدم، این باور در من ایجاد شد که طرف ایرانی به صورت جدی به دنبال پایان دادن به موضوع هسته ای است اما چیزی که من در مورد آن مطمئن نبودم این بود که طرف آمریکایی با توجه به مخالفت هایی که از جمله از سوی کنگره می شود، شرایط پذیرش توافق را داشته باشد.
رییس شورای روابط خارجی آلمان با اشاره به اینکه ایران و آمریکا هنوز نسبت به هم بی اعتماد هستند و این بی اعتمادی به نسبت عمیق هم هست، گفت: بازسازی اعتماد از دست رفته تنها از راه اقدامات اعتماد ساز و عمل به تعهدات امکان پذیر خواهد بود که اجرای درست توافق ژنو می تواند بخشی از آن باشد.
مالستان افزود: مهمترین مورد درحال حاضر این است که مذاکره کنندگان باید به هم اعتماد داشته باشند و کسانی که دور میز مذاکره می نشینند، مطمئن باشند که طرف مقابل به حرف خود عمل می کند، البته به نظرم الان شرایط به گونه ای است که دو طرف به حرف هایی که می زنند عمل می کنند.
وی افزود: در مرحله بعدی، اعتماد ایجاد شده در دایره مذاکره کنندگان به بیرون برده خواهد شد و به کسانی انتقال داده می شود که در مذاکرات حضور ندارند و با این اقدام به آنها ثابت می شود که می توان به طرف مقابل اعتماد کرد.
این دیپلمات و کارشناس سیاسی اروپایی در ادامه اظهار داشت: به نظر من با اجرای توافق هسته ای ژنو و رفع اختلاف ها، ایران این ظرفیت را دارد که در درازمدت به یک شریک راهبردی برای غرب در منطقه تبدیل شود زیرا ما به اندازه کافی منافع مشترک با هم داریم که بخواهیم با یکدیگر همکاری کنیم.
مالتسان در خصوص کوتاهی برلین در بهبود روابط با تهران در مقایسه با همتایان اروپایی گفت: رابطه ایران و آلمان را می توان و باید براساس بنیان محکمی بازسازی کرد و آن به روابط خوب دو کشور در گذشته بر می گردد که بر پایه منافع متقابل بنا نهاده شده بود.
رییس شورای روابط خارجی آلمان با اشاره به سفر وزیر امور خارجه ایران به این کشور برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ و دیدار وی با همتای آلمانی اش در حاشیه این کنفرانس، گفت: من فکر می کنم روندی که با این سفر شروع شده در نهایت منجر به دیدارهای متقابل شود و می تواند شامل سفر فرانک اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان به ایران در یک مقطع زمانی هم باشد.
مالتسان درعین حال افزود: همانطوری که دولت آلمان اعلام کرده ما منتظر هستیم تهران به گفته های خود جامه عمل بپوشاند و وعده های داده شده را عملی کند که البته با توافق ژنو این اتفاق می افتد.
رییس شورای روابط خارجی آلمان همچنین به دعوت از وزیر امور خارجه ایران برای حضور در جمع اعضای این شورا، کارشناسان و سیاستمداران آلمانی و سخنرانی در جمع آنها اشاره کرد و گفت : روز دوشنبه در برلین میزبان آقای ظریف خواهیم بود.
مالتسان افزود: انتظار داریم که آقای ظریف، سیاست خارجی دولت جدید ایران را در این نشست تشریح کرده و به سوالات احتمالی که مطرح خواهد شد نیز پاسخ دهند، مبنای بحث ما نیز همچنان پرونده هسته ای ایران، توافق ژنو و اجرای آن خواهد بود.
لازم به ذکر است ˈمونیخˈ کنفرانسی درباره سیاست های امنیت جهانی است که هر ساله در ماه فوریه در هتل بایریشرهوف در مونیخ آلمان برگزار می شود. در کنفرانس مونیخ تصمیمی گرفته نمی شود و صرفاً ویژه اظهار نظر، رایزنی و دیدارهای سیاسی است.
دراین گردهمایی، سیاست مداران متخصص در امور امنیتی(معمولا وزیران خارجه و دفاع)، نظامیان کارشناس امور بین المللی و نیز برخی از صاحبان صنایع تسلیحاتی از کشورهای مختلف جهان به بحث و بررسی در خصوص مسائل امنیت جهانی می پردازند.
اروپام** 2051** 1701 **1485** 1064
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]