تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):بار الها... باطل را از درون ما محو نما و حق را در باطن ما جاى ده. زيرا كه ترديدها...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819621288




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهیه نخستین نقشه آب و هوایی از نزدیک ترین کوتوله قهوه ای به زمین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تهیه نخستین نقشه آب و هوایی از نزدیک ترین کوتوله قهوه ای به زمین تهران- ایرنا- گروهی از دانشمندان علوم فضایی از سراسر دنیا، موفق شدند با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا، نخستین نقشه آب و هوایی سطح نزدیک ترین کوتوله قهوه ای به زمین را تهیه کنند.


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ایندیپندنت، دانشمندان فهرستی از مشخصه های سفید و تاریک ستاره WISE J104915.57-531906.1B را که به نام Luhman 16B مشهور است، شناسایی کردند.
این جرم آسمانی ، یکی از دو کوتوله قهوه ای است که به تازگی کشف شده است و در فاصله 6.5 سال نوری از زمین قرار دارد که نزدیک ترین کوتوله قهوه ای به زمین و در نوع خود نزدیک ترین شی به خورشید به حساب می آید.
به گفته ستاره شناسان این اجرام آسمانی غیرمعمول که به نام کوتوله های قهوه ای شناخته می شوند، بدترین نوع آب و هوا را دارند.
دانشمندان برای تهیه این نقشه علاوه بر استفاده از تصاویرتلسکوپ بسیار بزرگ از ویژگی های تاریک و روشن روی سطح آن نیز استفاده کردند.
آن ها همچنین با استفاده از فناوری های نوین برای تجزیه و تحلیل جو این کوتوله دریافتند، Luhman 16B با ابرهای تکه تکه ای از قطرات کوچک آهن مایع و دیگر مواد معدنی احاطه شده است.
این ابرها ساختار پیچیده ای دارند و دمای آن ها بیشتر از 1000 درجه سانتی گراد است. هنگامی که کوتوله قهوه ای حول محور خود می چرخد، این ابرهای تاریک و شفاف، ظاهر و ناپدید می شوند و شفافیت آن را تغییر می دهند.
محققان موفق شدند از لایه ای از این ابر ها نقشه برداری و آنچه را که در سطوح مختلف جو کوتوله قهوه ای رخ می دهد، بازسازی کنند.
ایان کراس فیلد از موسسه نجوم ماکس پلانک در آلمان در این مورد گفت: مشاهدات پیشین نشان داده بود که کوتوله های قهوه ای ممکن است سطوح لکه داری داشته باشند، اما هم اکنون ما می توانیم از آب و هوای آن ها نقشه برداری کنیم و به زودی قادر خواهیم بود شکل گیری الگو های ابری این جرم آسمانی را مشاهده و هوای ابری یا صاف را در Luhman 16Bپیش بینی کنیم.
کوتوله های قهوه ای در فاصله بین سیارات گازی غول پیکر مانند مشتری و زحل و همچنین ستارگان خنک کم نور قرار دارند. این کوتوله ها جرم کافی برای پایه ریزی هم جوشی هسته ای در هسته هایشان ندارند و فقط در طول موج های مادون قرمز نور می درخشند.
به گفته محققان تهیه این نقشه می تواند به نقشه برداری آب و هوایی از سیارات موجود در کهکشان های دوردست منجر شود.
شرح کامل این یافته جدید در مجله نیچر Nature به چاپ رسیده است.
علمی(6)**م.پ** 1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




12/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن