واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: «لابی» ریشسفیدان جهان در تهران
شاید اینروزها روح «نلسون ماندلا»، رهبر مبارزات ضدآپارتاید آفریقایجنوبی از میراث بهجامانده خود در این دنیا شاد باشد. او هفتسال پیش یعنی سال 2007 گروهی را بنیان نهاد تا در امور بینالمللی «ریشسفیدی» کنند.
شاید اینروزها روح «نلسون ماندلا»، رهبر مبارزات ضدآپارتاید آفریقایجنوبی از میراث بهجامانده خود در این دنیا شاد باشد. او هفتسال پیش یعنی سال 2007 گروهی را بنیان نهاد تا در امور بینالمللی «ریشسفیدی» کنند. حالا «ریشسفیدان بینالمللی» در تهران هستند. آنها برای ملاقات با رهبران ایران به «سرزمین چهارفصل خاورمیانه» سفر کردهاند تا درباره راههای مسالمتآمیز پایاندادن به خصومتها گفتوگو کنند. «کوفیعنان»، رییس بنیاد «متنفذان» و دبیرکل سابق سازمان مللمتحد، «مارتی آهتیساری»، رییسجمهوری پیشین فنلاند، «دزموند توتو»، اسقف کیپتاون و همراه ماندلا در مبارزه با آپارتاید و «ارنستو زدیو»، رییسجمهوری پیشین مکزیک بامداد یکشنبه با هدف «گسترش مذاکرات ایران و غرب» وارد تهران شدهاند. این گروه پیش از عزیمت به تهران، در بیانیهای که در وبسایت خود منتشر کردند، هدف از سفرشان را اینگونه بیان کردند: «به اعتقاد این گروه پیشرفتهای مثبت جدی بهعنوان یک فرصت تاریخی و استراتژیک برای پایاندادن به چندین دهه خصومت میان ایران و جامعه بینالملل محسوب میشود. اما اعتماد تنها به آرامی و از طریق تداوم حسننیت و اقدام متقابل حاصل خواهد شد.»
هیات متنفذین به ریاست «کوفیعنان» روز گذشته با «آیتالله هاشمیرفسنجانی» یک «ریشسفید» ایرانی دیدار کردند. در این دیدار رییسمجمع تشخیصمصلحتنظام، با گرامیداشتن یاد «نلسون ماندلا»، موسس بنیاد متنفذین، تلاش برای نهادینهکردن صلح در جهانی که شاهد جنگهای منطقهای در آن هستیم را کاری پسندیده و مورد احترام دانست. او «جهان عاری از خشونت را یک اصل انسانی خواند» و گفت: «از شخصیتهای متنفذ و قابل احترام برای ملل مختلف همین انتظار میرود که از ظرفیتهای شخصیتی خود برای کمکردن خشونت بین انسانها استفاده کنند.» «کوفی عنان» نیز با ستایش از نقش ایران و تلاش برای برقراری آرامش بهویژه در منطقه گفت: «ایران سرمایهای ارزشمند برای ثبات صلح در منطقه است و هرکس بخواهد آن را ندیده بگیرد، به اهداف خود نمیرسد.» عنان این گفتهها را در شرایطی میگوید که هفته گذشته «بانکیمون»، جانشین او در سازمان ملل، دعوت ایران برای شرکت در نشست ژنو2 برای حلوفصل بحران سوریه را پس گرفته بود. رییس بنیاد متنفذین در پاسخ سوال «هاشمیرفسنجانی» که چرا تلاشهای صلحجویانه خود را در سوریه متوقف کردهاید؟ گفت: «واقعیت این است که کارهای سازمان ملل ناموفق بود و بسیاری از کشورها روی کاغذ، تعهداتی را میدادند که در عمل، فراموش میکردند.»
دیدار دوستان 30ساله
پیش از این، هیات ریشسفیدان بینالمللی به ریاست «عنان» با «محمدجواد ظریف»، وزیرخارجه ایران دیدار و گفتوگو کردند. ظریف و عنان باهم رفاقتی 30ساله دارند. در این دیدار طرفین با ابراز نگرانی نسبت به تحولات جاری در منطقه از جمله در «سوریه»، «لبنان»، «عراق» و «افغانستان»، نقش مهم ایران در کمک به کاهش تنش و حلوفصل مناقشات منطقهای را مورد توجه قرار داده و فضای مساعد ایجادشده در صحنه بینالمللی پس از انتخابات اخیر در ایران را در ارتقای نقش سازنده کشورمان مورد توجه قرار دادند. «ظریف» در این دیدار ضمن تشریح سیاستهای دولت در قبال منطقه و جهان، به نقش غیرقابل انکار ایران در کمک به صلح، ثبات و پیشرفت مناطق حساس خلیجفارس و خاورمیانه در محاسبات منطقهای و بینالمللی اشاره کرد و آمادگی کشورمان را برای همکاری نزدیک با کشورهای منطقه در این راستا مورد تاکید مجدد قرار داد. کوفی عنان و دیگر اعضای بنیاد متنفذین نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران، اظهار امیدواری کردند که مذاکراتشان در تهران نتایج سازندهای در جهت کمک به کاهش تنش در سطوح منطقهای و بینالمللی دربر داشته باشد.
بیانیه عنان به نمایندگی از اعضا
پس از پایان دیدار گروه ریشسفیدان بینالمللی با ظریف، کوفیعنان در جمع خبرنگاران حاضر شد و به قرائت بیانیه به نمایندگی از سایر اعضای حاضر در تهران پرداخت. «عنان» که پیش از این در قامت دبیرکل سازمان ملل و بعد از آن، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه به تهران سفر کرده بود، گفت: «این اولین سفر این گروه به ایران است، هرچند هرکدام از اعضای متنفذین پیش از این نیز جداگانه به ایران سفر کرده و کشور فوقالعاده شما را میشناسیم.» او با مفید برشمردن مذاکراتشان با مقامات ایرانی، ادامه داد: «ما اعتقاد داریم که شماری از تحولات مثبت رخ دادهاند که از همه مهمتر توافق موقتی هستهای با ایران بوده است که در نوامبر (آذرماه) گذشته در ژنو شاهد آن بودیم و به عقیده ما این تلاشها اکنون باید ادامه پیدا کند تا توافق نهایی ایجاد شود. «عنان» همچنین به پیشنهاد «حسن روحانی» رییسجمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت: «همانطور که روحانی در سازمان ملل گفت، امیدهای جدیدی در دنیا برای پذیرش جهانی صلح و رد جنگ از سوی نخبگان ایجاد شده است. امیدی که به ترجیحدادن گفتوگو بر مناقشه بینجامد.»
میراث ماندلا
این گروه 13نفره که پس از مرگ «ماندلا» 12نفره شده است، ثابت کردهاند که عدد 13 همیشه نحس نیست و میتواند منادی صلح و عدالت باشد.
از بین این گروه ۱۲نفره که بیشتر آنها را رهبران سابق جهان تشکیل میدهد، تنها چهارنفر از این افراد وارد تهران شدهاند. البته اگر نگاهی به اسامی اعضای دیگر این گروه انداخته شود، چهرههایی مشهورتر از آنانی که در پایتخت ایران حضور دارند دیده میشود. «جیمی کارتر»، رییسجمهوری سالهای دور آمریکا یکی از این چهرههاست که نامش در سال 2002 به فهرست صاحبان تندیس صلح نوبل اضافه شد. دیگر عضو این گروه که به «متنفذین» نیز مشهور هستند، این روزها در «ژنو» سخت مشغول کار است تا از ادامه جنگ و خونریزی در سوریه جلوگیری کند. «اخضر ابراهیمی» الجزایری، در ژنو در ردای نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، پس از عنان، درحال انجام ماموریتش است که اگر موفق شود برگ زرینی در پرونده خود و این گروه ثبت کند.منبع: روزنامه شرق
سه شنبه, 08 بهمن 1392 ساعت 09:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]