تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بعد از من با خوارج نجنگيد (آنان را نكشيد)؛ زيرا كسى كه طالب حق باشد و به آن نرسد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832452435




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«قزاقخانه» لُخت است! +عکس


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
«قزاقخانه» لُخت است! +عکس




عمارت «قزاقخانه» 10 سالی می‌شود که در تملک دانشگاه هنر است، طرحی برای مرمت آن مطرح بود؛ اما حالا به‌جز دیوارهای آجری، پنجره‌ها و چند تیرک چوبی، چیز دیگری از این بنای قاجاری باقی نمانده و ساختمان کاملا لُخت و تراشیده شده است.





پارسینه: میدان مشق در تهران یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های نظامی شهر بوده که در دوره‌ی فتحعلی‌شاه قاجار بنا شد و مساحت آن بیش از 160 هزار مترمربع بود، سربازخانه‌ی مرکزی قاجار در همین میدان قرار داشت و نظامیان در آن مشق نظام می‌کردند. در زمان مظفرالدین‌شاه، دستور ساخت بنایی داده شد که تا امروز همان نام «قزاقخانه» را یدک می‌کشد. در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار و رضاه‌شاه پهلوی بیشترین تغییرات در این ساختمان و البته میدان مشق ایجاد شد.

قزاقخانه سال‌های زیادی در اختیار ارتش بود و در این مدت هرچقدر تغییرات می‌توانستند و می‌خواستند در بنا ایجاد کردند، نمونه‌ای از این تغییرات را هنوز هم می‌توان روی دیوار بیرونی عمارت قزاقخانه که از وجود کاشی‌ها و آجرهای عصر قاجار عریان و با گچ سفید معمولی پوشانده شده‌ است، دید. قزاقخانه این روزها بیشتر شبیه مخروبه است تا بنایی نظامی و تاریخی.






 اوضاع در داخل بنا هم چندان تعریف ندارد؛ از آن همه عظمت بنای نظامی که درست روبه‌روی «سردر باغ ملی» (سردر ناصری) قرار دارد، چیزی به‌جز یک عمارت آجری باقی نمانده و همه‌ی دیوارها به بهانه‌ی مرمت، تراشیده شده‌اند و تیرک‌های چوبی قد علم کرده‌اند تا بنا به وقت رسیدن بودجه، روی پا بماند. مقاومت سازه‌ای مهم‌ترین عمارت نظامی تهران به حدی کم شده است که طبقه‌های بالاتر آن حتی تحمل حضور همزمان 20 نفر را هم ندارد و لزره به جان‌شان می‌افتد. در بخش‌هایی از کف عمارت هم تخته‌های چوبی گذاشته‌اند که اصلا امکان ایستادن روی آن‌ها نیست.

دانشگاه هنر حدود 10 سال پیش، عمارت قزاقخانه را همراه چند ساختمان دیگر از آن مجموعه، از ارتش خرید و قصدش پس از مرمت آن، تغییر کاربری برای دانشگاه بود؛ اما از آن زمان تا به حال فقط توانسته یکی از ساختمان‌ها را مرمت کند و دیگر ساختمان‌ها که برای مرمت و بازسازی به‌شکل غیرمتعارفی تراشیده شده و به آجر رسیده‌اند، بدون هیچ اقدام اثرگذاری همین‌طور باقی مانده‌اند و به قول احمد مسجدجامعی - رییس شواری شهر تهران - انگار اصلا مرمتی در این بنا شروع نشده و همه‌ی توان دانشگاه هنر این بوده که قزاقخانه و دیگر ساختمان‌های نظامی‌اش در وضع موجود حفظ شوند، وگرنه اگر این حافظت هم نبود تا به حال پاساژ و بانک جای قزاقخانه را گرفته بود!





مسجدجامعی وقتی نمای بیرونی عمارت قزاقخانه را که یک کلاه‌فرنگی کوچک هم دارد، پس از سردر باغ ملی با آن کاشی‌کاری‌های عصر قاجاری و دروازه‌ی فلزی دید، نسبت به بی‌رمقی و بی‌ابهتی این عمارت ابراز تعجب کرد، حتی از سفیدکاری آجرهای بیرونی قزاقخانه هم متعجب شد و گفت، حتما روی دیوار این ساختمان هم از آن کاشی‌های ناصری بوده است که یکی از کارشناسان دانشگاه هنر این موضوع را تصدیق کرد. مسجدجامعی از مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران خواست تا به وضعیت مرمت این بنا بیشتر توجه شود.

همچنین خانم محیط‌ طباطبایی - یکی از اعضای دانشگاه هنر - در این‌باره گفت: اگر بودجه بود، حتما مرمت را آغاز می‌کردیم؛ اما سوال رجبعلی خسروآبادی - مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری تهران - از دانشگاه هنر این است که «در چه دوره‌ای عمارت این‌چنین تراشیده و لخت شده و چه کسی آن را به این روز درآورده است؟»

جواد سلیمی - معاون پشتیبانی دانشگاه هنر - نیز اظهار کرد: حدود 10 سال پیش، وقتی بنا را از ارتش خریدیم، تغییراتی در آن داده شده بود، مثلا دیوارهای داخلی را از هر آنچه قبلا داشت، تراشیده بودند و به جایش سفیدکاری کرده و رنگ آبی زده بودند، هنوز هم ردپای آن تغییرات را می‌توان در برخی دیوارهای قزاقخانه دید. این‌طور نبوده که ارتش، عمارت را سالم نگه داشته باشد و ما به این روز انداخته باشیم.

او ادامه داد: آن سال‌ها برای مرمت عمارت، طرح داشتیم؛ اما بودجه‌ای نبود، فقط توانستیم یکی از ساختمان‌های این مجموعه (بخش غربی) را بازسازی کنیم؛ ولی برای بقیه هیچ‌ کاری انجام نشد.

سلیمی تخمین زد که برای بازسازی و مرمت قزاقخانه به 20 تا 30 میلیارد تومان پول نیاز باشد.

او درباره‌ی این پرسش که حتما باید برای مرمت بنا، آن را کامل می‌تراشیدید تا به دیوارهای آجری برسید؟ پاسخ داد: عمارت باید لخت می‌شد، چون ظاهرش به‌هم ریخته بود. باید تیرک‌های چوبی را نصب می‌کردیم تا از آن حفاظت شود.






نمای بیرونی قزاقخانه/ معصومه اصغری





بخشی از سقف عمارت/ معصومه اصغری





طبقه‌ی زیرین قزاقخانه/ معصومه اصغری





نمای بیرونی قزاقخانه/ معصومه اصغری





ساختمان تاریخی که با سنگ نماکاری شده





ساختمان رها شده‌ای دیگر از این مجموعه





خوابگاه سربازان





نمای سردر باغ ملی از قزاقخانه


به‌جز عمارت قزاقخانه و دو ساختمان روبه‌روی آن که خوابگاه سربازان بوده و حال مشابهی دارند و جز دیوارهای آجری، چیز دیگری از آن‌ها باقی نمانده، ساختمان‌های دیگری هم از این مجموعه هستند که اکنون بخشی از دانشگاه هنر در آنجا مستقر است، عمارت غربی را مرمت کرده‌اند که سلیمی درباره‌ی آن گفت: تلاش ما برای بازسازی این ساختمان، در راستای امانتداری معماری بود؛ اما ساختمان دیگری از این مجموعه در بخش نظامی میدان مشق دیده می‌شود که در کمال تعجب، با سنگ‌های سفید نماکاری شده‌ است و ظاهرا به دوره‌ی دیگری تعلق دارد؛ اما سلیمی درباره‌ی این ساختمان تصریح کرد: ارتش، این ساختمان قاجاری را به این روز انداخته است.







تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن