محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843536996
آمار تکان دهنده از گمرک ایران!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آمار تکان دهنده از گمرک ایران!
هفته نامه تجارت فردا گفت و گویی با مسعود کرباسیان معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک انجام داده است و طی آن آماری تکاندهنده از وضعیت گمرک ایران ارائه داده است.
خبرگزاری ایسنا: هفته نامه تجارت فردا گفت و گویی با مسعود کرباسیان معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک انجام داده است و طی آن آماری تکاندهنده از وضعیت گمرک ایران ارائه داده است.
خبرآنلاین بخش هایی از این گفت و گو با مسعود کرباسیان را منتشر کرده و نوشته است:
- هنوز تصمیمی نگرفته بودم که یک شب همراه پیرمردی شدم که راننده آژانس بود. خیلی ناراحت و گرفته به نظر میرسید و من هم کنجکاو شدم و پرسیدم چرا اینقدر گرفتهای؟ گفت: فرزند مریضی دارم و ناچارم برای تامین داروی او مسافرکشی کنم. توضیح داد که بازنشسته است و هرماه حدود شش میلیون تومان خرج داروی پسرش میکند. با این حال از قیمت دارو گلایه نداشت و بیشتر نگران این بود که داروی مورد نیاز پسرش دیگر وارد کشور نشود. آن موقع میدانستم که دارو چند ماه است در گمرک گیر کرده اما خودرو مثلاً یک هفتهای ترخیص شده است. آن شب خیلی به حال پیرمرد فکر کردم و بعد تصمیم گرفتم به دعوت دکتر طیبنیا پاسخ مثبت بدهم.
- گمرک برشی از جامعه امروز ایران است. چیزی فراتر از دیگر دستگاههای بوروکرات ما ندارد و شاید چیزی کمتر هم نداشته باشد.
- من هرچقدر هم ملاحظه صحبت کردنم را داشته باشم، نمیتوانم نسبت به آنچه در اطرافم میگذرد بیتفاوت باشم. در گمرک هم افرادی وجود دارند که سالم نیستند اما مگر تعداد این افراد چقدر است؟ شما درست میگویید. گاهی برخی پروندهها در فضای عمومی مطرح میشود که نشان میدهد مثلاً یکی از کارمندان دولت، خلافی انجام داده اما منصفانه نیست که این خلاف را به همه کارمندان دولت تعمیم دهیم.
- در مورد وضعیت درونی گمرک باید اعتراف کنم که وضعیت سازمان در رتبهبندی کشورها از نظر تسهیل تجارت مناسب نیست. ساختار سازمانی گمرک ایراد دارد. گمرک همچنین دارای استراتژی کنترل مناسب نیست. اما نکته نگرانکننده دیگر این است که در سالهای گذشته نقش گمرک در سیاستگذاری مربوط به بخش بازرگانی ناچیز بوده. به همین دلیل نگاه دولت به وظایف و اهداف گمرک در مقاطع مختلف، متفاوت و گاهی متضاد بوده است.
- مردم علاقه دارند به طور مستمر در جریان رتبهبندی تیمهای فوتبال جهان قرار گیرند و برایشان مهم است که جایگاه تیم ملی فوتبال ما در جدول ردهبندی بهتر شود اما هیچکس برایش اهمیت ندارد که ایران در بین 189 کشور در رتبه 152 ردهبندی شاخصهای کسب و کار باشد. هشت سال پیش وقتی گمرک را ترک کردم، جزو پنج گمرک برتر دنیا بودیم. امروز در رتبه 103 قرار داریم و این برای من چیزی شبیه فاجعه است.
- یکی از آمارهایی که نشان میدهد وضعیت خوبی نداریم، زمان مورد نیاز برای واردات و صادرات است. در حال حاضر به طور متوسط، 32 روز طول میکشد تا کالایی به کشور وارد شود. در میان کشورهای منطقه شامل کشورهای ایران، عراق، اردن، عمان، عربستان و امارات تنها وضع عراق از ما بدتر است. در عراق 82 روز طول میکشد تا کالا وارد کشور شود. در اردن 15 روز، در عمان 9 روز، در عربستان 17 روز و در امارات هفت روز. از نظر هزینه مورد نیاز برای واردات هم تنها وضع عراق از ما بدتر است.
- هر چه گمرک بوروکراتتر شد یا به صورت آنی، بخشنامههای متعدد صادر شد یا بر فرآیند واردات و صادرات عوارض تعیین کردند، این علامت به فعالان حوزه بازرگانی داده شد که تجارت از مسیر قانونی از تجارت در مسیرهای غیرقانونی صرفه و سود اقتصادی کمتری دارد.
- بررسیهای ما نشان میدهد قیمت تمامشده هر دلار برای واردات رسمی گوشی تلفن همراه هشت هزار و 670 تومان است. یعنی اگر فردی بخواهد از مجاری رسمی، گوشی تلفن همراه وارد کند باید بابت هر دلار ارزش کالا، بیش از هشت هزار و 600 تومان بپردازد در حالی که همین کالا را میشود با هزینه کمتر و از راههای غیررسمی وارد کشور کرد.
- در حال حاضر قیمت تمامشده هر دلار واردات رسمی برنج 5800 تومان، پوشاک 8400 تومان، لوازم یدکی 7800 هزار تومان، لوازم خانگی 6000 تومان و لاستیک 8000 تومان است. به طور متوسط 32 روز طول میکشد تا مجوز بگیرید، گشایش اعتبار کنید، ثبت سفارش کنید، بیاورید، تخلیه کنید و از گمرک بیرون ببرید. هزینه حمل و نقل را هم اضافه کنید. مگر سرمایه یک بازرگان در سال چقدر گردش دارد؟ اگر از مسیر دیگری کالا وارد کند به نفع اوست و راحتتر میتواند سرمایهاش را به گردش در آورد.
- یکی از راههای محاسبه میزان قاچاق کالا این است که ارزش واردات رسمی یک کالا به کشور را با آمارهای صادراتی کشور مبدأ مقایسه کنید. مثلاً با این روش ما متوجه شدیم برنج واردشده به ایران با برنج صادرشده از کشورهای مبدأ 19 درصد اختلاف از نظر ارزش دارد. همین طور در مورد تلفن همراه و سیگار که متوجه شدیم به ترتیب 92 و 74 درصد اختلاف از نظر ارزش وجود دارد.
- سال گذشته میزان مصرف سیگار در کشور 65 میلیارد نخ برآورد شده است که حدود 26 میلیارد نخ در کشور تولید شد، 14 میلیارد نخ به صورت رسمی وارد کشور شده و برآورد میشود حدود 25 میلیارد نخ به صورت قاچاق وارد کشور شده باشد. سال گذشته 5.3 میلیارد دلار لوازم آرایشی وارد کشور شده که سهم تولید و واردات رسمی کمتر از 3.1 میلیارد دلار است و حداقل 2.2 میلیارد دلار به صورت قاچاق وارد کشور شده است. در مورد گوشی تلفن همراه هم برآورد ما این است که از 20 میلیون گوشی وارد شده به کشور حداقل 5.18 میلیون دستگاه به صورت قاچاق وارد کشور شده باشد.
- اصلاً مهم نیست چه نهادی متصدی مبارزه با قاچاق کالا باشد. مهم این است که انگیزه قاچاق از بین برود. عوامل زیادی هستند که باعث میشود قاچاق کالا تشدید شود.
- وقتی راه قانونی واردات کالا سنگلاخی و صعبالعبور باشد، طبیعی است که واردکننده، کالایش را از مسیر کوتاهتر و سادهتر وارد میکند. مثلاً از زمان ثبت سفارش وقتی 42 روز طول میکشد که پارچه وارد کشور شود، یا 52 روز طول میکشد تا گوشی تلفن همراه از گمرک ترخیص شود حتی برای ترخیص برنج هم باید 42 روز صبر کرد. در حالی که قاچاقچی در کمال آرامش میتواند در نیمی از این زمان، کالا را به شما تحویل دهد.
- وقتی هزینه واردات رسمی افزایش پیدا کند، یعنی حاشیه سود تاجر کاهش پیدا میکند. من اصلاً نمیتوانم درک کنم که به چه دلیل این همه مانع سر راه بازرگان کشور وجود دارد. درک این موضوع سخت نیست و باید برای رفع موانع آن اقدام کرد. در حال حاضر 25 سازمان سر راه تاجر قرار دارند که باید مجوزهای لازم برای واردات را صادر کنند.
- هنوز مانند قدیمها فعال اقتصادی باید پروندهاش را دستش بگیرد، لاک و مهر کند، به سنتیترین شکل بوروکراسی، ارزیابی شود، کالایش بماند، آزمایش انجام شود، 18 درصد عوارض بگیریم، بیش از 22 سازمان مجوز دهند و در نهایت میبینید که کالا مدت زیادی در گمرک مانده است. یعنی تمام سختگیریهایی که قرار است موجب شود فردی کار غیرقانونی انجام ندهد اثر معکوس گذاشته و فرد را به سوی کار غیرقانونی سوق میدهد. چون برای او صرفه اقتصادی ندارد که قیمت تمامشده یک تلفن همراه به ازای هر یک دلار هشت هزار تومان باشد.
- در حال حاضر یک مرزنشین میتواند 25 ردیف از 71 ردیف کالاهای گروه 10 را بیاورد یا یک ملوان 60 ردیف از این گروه کالاها را میتواند وارد کند اما تاجر نمیتواند. این کالاها میتواند همراه مسافر وارد شود. این تجارت غیررسمی است.
- شاید من به عنوان مدیر دولتی نباید خیلی از حرفها را بزنم. به هر حال همه رویههای ما به سود قاچاقچی است و هر روز هم بدتر شده. در همه جای دنیا رویهها را اصلاح میکنند تا شرایط بهتر شود، در ایران رویهها روزبهروز پیچیدهتر و سختتر میشود. قاچاقچی در دستگاههای بوروکراسی ما تحقیر نمیشود، بیمه نمیدهد، پول ثبت سفارش نمیدهد، پول حقوق گمرکی و سود بازرگانی نمیدهد، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات علیالحساب نمیپردازد، استاندارد و آزمایشگاه لازم ندارد، او فقط باید پول ریسکاش را بدهد.
- راستش وقتی دوباره مسوولیت پذیرفتم، فکر کردم دارم در زغالفروشی کار میکنم و طبیعی است که سیاه شوم.
- مقرراتی که دولت قبل گذاشته شده بود منجر به این شد که کالا به جای اینکه از مسیر گمرک انجام شود از دیگر مسیرها به کشور وارد شود. برای نمونه افزایش ورود کالا از سوی مرزنشینان و ملوانان یکی از این مسیرهاست. در جریان تجارت رسمی رشد سقف ورود کالا توسط این بخش نباید بالا باشد. بمباران بخشنامهای گمرک چه معنایی میتواند داشته باشد. وقتی هر سه روز یک بار بخشنامه صادر شود یعنی جریان تجارت خارجی رسمی تضعیف خواهد شد. بنابراین همین اقدام موجب گسیل جریان تجارت به دیگر مبادی کشور میشود.
- در سال 1384 توافق شد رئیسکل گمرک ایران معاون سازمان جهانی شود. گمرک ایران در برخی موارد جزو پنج گمرک اول دنیا بود اما با کمال تاسف باید گفت در حال حاضر جزو 100 گمرک اول هم نیستیم.
- قبلاً گمرک ایران پای ثابت تیترهای جنجالی مطبوعات بود اما با اقداماتی که با هدف روانسازی و شفافسازی صورت گرفت حداقل امروز گمرک از جهت مشکلتراشی، تیتر نیست. دیگر راننده تاکسی نگران عدم ورود داروی پسرش نیست. گمرک شاید نتواند قیمت داروی پسر آن پیرمرد را کاهش دهد اما او را نگران کمبود دارو نمیکند.
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
آمار تکاندهنده از گمرک ایران!
شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۴ ۱۰ هفته نامه تجارت فردا گفت و گویی با مسعود کرباسیان معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک انجام داده است و طی آن آماری تکاندهنده از وضعیت گمرک ایران ارائه داده است به گزارش ایسنا خبرآنلاین بخش هایی از این گفت و گو با مسعود کرباسیان را منتشر کرده و نوشته است -آمار تکاندهنده از گمرک ایران
آمار تکاندهنده از گمرک ایرانتاریخ انتشار شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۷ ۲۲ هفته نامه تجارت فردا گفت و گویی با مسعود کرباسیان معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک انجام داده است و طی آن آماری تکاندهنده از وضعیت گمرک ایران ارائه داده است بخش هایی از این گفت و گو در ادامه آمده است -آمار تکان دهنده از ابتلای کودکان کار به ایدز
آمار تکان دهنده از ابتلای کودکان کار به ایدز رئیس مرکز تحقیقات ایدز کشور از انجام آزمایش ایدز و هپاتیت بر روی ۱۰۰۰ کودک کار در تهران خبر داد و گفت نتایج این آزمایش بسیار تکاندهنده بود و بسیاری از آنها اعتیاد هم داشتهاند خبرگزاری فارس رئیس مرکز تحقیقات ایدز کشور از انجاعکسهای تکان دهنده از آلودگی هوای تهران
عکسهای تکان دهنده از آلودگی هوای تهران شوربختانه باید گفت آلودگی هوا دیگر به بخش جدانشدنی زندگی پایتختنشینان تبدیل شده و در هر جای تهران که ایستاده باشید شاهد هوای خاکستری آن خواهید بود هوایی که بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت یکی از متهمان اصلی افزایش ابتلا به بیماری سرطانآمار تكان دهنده «فرار مغزها» از ایران
آمار تكان دهنده فرار مغزها از ایران عدد رسمي خروج تحصيلكردههايي با رتبههاي مختلف كنكور و با تحصيلاتي از مقطع كارشناسي به بالا به رقم سرسامآور 150هزار نفر در سال ميرسد رقمي كه وزير علوم دولت يازدهم را هم به آن حساس كرده است و ميگويد فرار مغزها بزرگترين خسارت كشورهاي درگزارشی تکاندهنده از یک مرکز سقط جنین
گزارشی تکاندهنده از یک مرکز سقط جنیناتفاقات مخفیانه زیادی در جامعه با جدیت در جریان است مسائلی که جامعه نسبت به آن آگاه بوده اما مدارا میکند و مسکوت میماند سقط جنینهای غیر قانونی از این دست مسائل است بهویژه بارداریهای نامشروع سقطهایی که این روزها زیر پوست شهر یاآمار تکان دهنده از مرگ غیرطبیعی ایرانیان
آمار تکان دهنده از مرگ غیرطبیعی ایرانیان رييس مركز تحقيقات پزشكي قانوني از مرگ 26 هزار و 647 نفر بر اثر مرگ های غیرطبیعی در هشت ماهه نخست امسال خبر داد خبرگزاری مهر رييس مركز تحقيقات پزشكي قانوني از مرگ 26 هزار و 647 نفر بر اثر مرگ های غیرطبیعی در هشت ماهه نخست امسال خبر د10 اتفاق تکاندهنده ورزش در سال 2013 +تصاویر
10 اتفاق تکاندهنده ورزش در سال 2013 تصاویر ورزش در سال میلادی که روزهای پایانی خود را سپری می کند اتفاقات تلخی را نیز در خود جای داد که انتشار اخبار آن برای خیلیها تکان دهنده بود در میان خبرهایی که علاقمندان به ورزش را تحت تاثیر قرار داد برخی اخبار حاوی قتلهایی بودند که از سانتشار ابعادی تکاندهنده از حملات هکری به وزارت انرژی آمریکا
بررسیهای جدید نشان میدهد حمله هکری به وزارت انرژی آمریکا که ۱۵۰ هزار کارمند آن را تحت تاثیر قرار داد ناشی از طیف گستردهای از مشکلات مدیریتی و فنی بوده است بررسیهای جدید نشان میدهد حمله هکری به وزارت انرژی آمریکا که ۱۵۰ هزار کارمند آن را تحت تاثیر قرااظهارات تکاندهنده مصباحی مقدم در مورد یک فساد هماهنگ
اظهارات تکاندهنده مصباحی مقدم در مورد یک فساد هماهنگ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه اخبار مربوط به فساد و رانت در واردات مواد اولیه ادعاهای جدید در این باره مطرح کرد به گزارش تابناک نزدیک به دو سال است که واردات کنجاله و مسائل مرتبط با آن نه تنها در حوزه اقتصاد و قیمت10 اتفاق تکاندهنده ورزش در سال 2013
10 اتفاق تکاندهنده ورزش در سال 2013 ورزش در سال میلادی که روزهای پایانی خود را سپری می کند اتفاقات تلخی را نیز در خود جای داد که انتشار اخبار آن برای خیلیها تکان دهنده بود در میان خبرهایی که علاقمندان به ورزش را تحت تاثیر قرار داد برخی اخبار حاوی قتلهایی بودند که از سوی چهرهاظهارات تکاندهنده درباره زلزله قطعی تهران
اظهارات تکاندهنده درباره زلزله قطعی تهران یک مشاور ارشد سازمان ملل متحد و استاد دانشکده شهرسازی و معماری دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه برای ساخت مسکن مهر جایابی درستی انجام نشده گفت متاسفانه در بحث حوادث صریحا باید بگویم که هیچ نوع شعور اجتماعی بلاخیزی در اغلب ایرانیان نهادگزارشی مستند و تکاندهنده از 19 اشتباه و تصمیم به سود سرخها
سایت باشگاه استقلال منتشر کرد گزارشی مستند و تکاندهنده از 19 اشتباه و تصمیم به سود سرخها دوباره باشگاه پرسپولیس زمین و زمان را به هم دوخت طبق رسم دیرینهاش و طبق همه سنوات گذشته به محض شکست داور را مقصر دانست و پیش از دربی سعی کرد همه چیز را تحتتاثیر قرار بدهد به گزارش گرو-
گوناگون
پربازدیدترینها