تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نيّت خوب، برخاسته از سلامت درون است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832341824




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا دست رد پوتین به رشوه چند ميليارد دلاري بندر بن سلطان ولگوگراد را لرزاند؟/ آيا روسیه هم عربستان را منفجر خواهد کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش ویژه؛
آیا دست رد "پوتین" به رشوه چند ميليارد دلاري "بندر بن سلطان" ولگوگراد را لرزاند؟/ آيا روسیه هم عربستان را منفجر خواهد کرد؟
وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای انفجارهای ولگوگراد و حملات تروریستی در برخی کشورها از جمله عراق، سوریه، لیبی و آمریکا را سازماندهی شده خواند و عربستان را تهدید به انتقام گیری کرد...
در پي انفجارهاي انتحاري که روسيه فدرال را در آستانه سال جديد ( 2014 ) لرزاند، شراکت روسي- آمريکايي رويکرد تازه اي به خود گرفت و برخي کشورها را واداشت تا در مواضع افراطي گرايانه خود تجديد نظر کنند. همزمان با همين تحولات بود که فراخوان هايي براي تشکيل « جبهه واحد منطقه اي و بين المللي » براي مبارزه با گروه هاي منسوب به القاعده و تفکر انحرافي و ضاله آن مطرح شد. اين جا بود که مرحله جديدي در تعامل کشورهاي متضرر از تررويسم با مخاطرات ناشي از گسترش حضور گروه هاي مسلح در ساير کشورهاي خاورميانه به طور عموم و در سوريه ، عراق و لبنان به طور خصوص آغاز شد. در این گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به این سوال پاسخ خواهیم داد که آيا روسيه عربستان را گوشمالي خواهد داد؟






کارشناسان درباره انگيزه و اهداف دو انفجاري که در شهر ولگوگراد در جنوب روسيه رخ داد اختلاف نظر دارند. برخي هدف از آن را لغو بازي‌هاي المپيک زمستاني در شهر سوچي روسيه مي دانند زيرا آن يک رويداد تاريخي مهمي به خصوص براي شخص پوتين است. برخي ديگر بر اين باورند که اين انفجارها ابزاري براي اعمال فشار بر روسيه براي تلطيف کردن مواضعش در قبال تحولات خاورميانه و در راس آن سوريه است.

بدون ترديد مهم ترين عاملي که در پس انفجارهاي اخير روسيه قرار دارد عربستان و در راس آن بندر بن سلطان رييس دستگاه امنيتي اين کشور است. بن سلطان اخيرا دو بار به روسيه سفر و تلاش بسيار زيادي کرد تا بتواند موضع پوتين را در قبال بحران سوريه تغيير دهد و کاري کند که مسکو دست از حمايت از دمشق بردارد. طرف سعودي در اين خصوص حتي پيشنهاد رشوه هاي چند ميليارد دلاري داد و سهم روسيه را در آينده منطقه به خصوص در سوريه تضمين کرد ولي مخالفت قاطعانه پوتين اين شاهزاده سعودي را شوکه کرد. طرف سعودي وقتي که با واکنش قاطع روسيه مواجه شد اين کشور را تهديد کرد که گروه هاي افراطي، سلفي، تکفيري و جهادي فعال در منطقه قفقاز به خصوص در چچن را عليه مسکو تحريک خواهد کرد وچنين نيز شد. هنوز اثرات گام هاي بندر بن سلطان در فرودگاه مسکو تمام نشده بود که دو انفجار خونبار در شهر ولگوگراد روسيه رخ داد و بر اثر آن ده ها نفر کشته يا زخمي شدند.





سوال: اصولا در جامعه جهاني ، عربستان و سران آل سعود به کشوري و شخصيت هاي بزدل و ترسويي معروف هستند که جرات مقابله رو در رو و مستقيم را حتي با يک گروه مسلح را ندارند( کما اين که شکست مفتضحانه اي را در مقابل گروه هاي حوثي در يمن متحمل شدند.) و بسيار ناتوان تر از آن هستند که با امنيت کشور بزرگي آن هم روسيه بازي کنند پس علت اين جسارت و جرات در شرايط کنوني چيست.؟

پاسخ: بدون ترديد سران آل سعود بسيار عاجزتر از آن هستند که با امنيت روسيه بازي کنند ولي بر اساس آن چه که ناظران مي گويند اين اقدام رياض ( دخالت در امور داخلي روسيه ) با چراغ سبز رژيم صهيونيستي ، ناتو و غرب صورت مي گيرد. رژيم صهيونيستي و عربستان از روسيه مي خواهند مواضعش را در قبال سوريه تلطيف کند و دست از حمايت کسترده از نظام سوريه بردارد. مقامات دو طرف براي متقاعد کردن طرف روسي به اين کشور سفر کردند ولي با « نه » بزرگ روس ها مواجه شدند. ناتو نيز با اين اقدامات تحريک آميز مي خواهد روسيه را از استقرار سامانه هاي موشکي جديد در مرزهاي شرقي اروپا منصرف کند کاري که تاکنون نتوانسته است و کشورهاي غربي نيز که به تازگي در امور داخلي اوکراين به طور مستقيم دخالت و اوضاع اين کشور را بحراني کردند در صدد گرفتن امتياز از روسيه در اين زمينه هستند. بنابراين هر يک از سه طرف اسراييلي ، سعودي ، ناتو و غرب در صدد اخذ امتيازهاي خاص خود از طرف روس هستند چيزي که تاکنون عملي نشده است.

***حال اين سوال مطرح است که آيا پوتين عوامل انفجار کشورش ( اشاره به عربستان) را منفجر مي کند يا خير؟
دو انفجار خونبار در ولگوگراد روسیه خشم مقامات این کشور را برانگیخت و به همین خاطر پوتین رئیس جمهور روسیه وارد عمل شد و برای آل سعود خط و نشان کشید. اولتیماتوم پوتین به عربستان جنبه عملیاتی می‌گیرد؛ در همین زمینه یک مقام عالیرتبه ارتش روسیه از آماده بودن طرح حمله نظامی کشورش به پایتخت های عربستان سعودی و قطر خبر داد.






رئیس جمهور روسیه در واکنش به انفجارهای ولگوگراد از شورای امنیت سازمان ملل خواست در نشستی اضطراری ،گنجاندن نام عربستان در فهرست تروریسم را بررسی کند.  پوتین هشدار داد به اقدام القاعده در انفجارهای ولگوگراد به زودی پاسخ می دهیم ، این انفجارها نیاز به تحقیق ندارد زیرا مشابه انفجارهایی است که در سوریه، عراق و لبنان اتفاق می افتد». وی افزود: به مردم روسیه وعده می دهم که به جنایتکاران امان نخواهیم داد، عوامل انفجارهای ولگوگراد تاوان سختی خواهند پرداخت.

وزارت خارجه روسیه نيز در بیانیه ای انفجارهای ولگوگراد و حملات تروریستی در برخی کشورها از جمله عراق، سوریه، لیبی و آمریکا را سازماندهی شده خواند و اعلام کرد: حملات تروریستی  در ولگوگراد در آستانه سال نو میلادی تلاش دیگر تروریست ها برای ایجاد هرج و مرج و بی نظمی در جامعه روسیه و ایجاد خصومت مذهبی در جامعه بود. وزارت خارجه روسیه در این بیانیه با تاکید بر ادامه مبارزه سرسختانه علیه تروریسم اعلام کرد که تروریسم همیشه جرم شناخته شده و عاملان آن همواره باید مجازات شوند.

براي پاسخ به سوال مطرح شده دو فرضيه وجود دارد:
فرضیه اول: نخست نحوه واکنش پوتين به انفجارهاي رخ داده در کشورش است. وي به ملتش قول داد نقشه خاورميانه را تغيير خواهد داد و به جنايتکاران فرصت زيادي نخواهد داد و آنان را تنبيه خواهد کرد. اگر اين سخنان از زبان يک ديپلمات خام و کم سابقه ايراد شده بود ترديد درباره واقعي بودن آن ها مجاز بود ولي نکته قابل تامل اين است که شخصيتي درباره تغيير نقشه خاورميانه سخن گفته که چندين دوره به عنوان شخصيت سال شناخته شده و سياستمدار کهنه کاري است که در محافل داخلي و خارجي روسيه به مرد عمل مشهور است. با اين وجود امکان دارد روسيه برخي از پايگاه ها و مراکز عربستان و قطر را هدف حملات هوايي قرار دهد. حضور نظامي در سوريه را تقويت و سنگين تر کند و برخي ديگر پا را از اين حد فراتر گذاشته اند و اعلام کرده اند احتمالا روسيه با اجراي يک عمليات کماندويي برخي از رهبران ديني و نظامي قطري و عربستاني را که از تروريسم حمايت مالي و تجهيزات مي کنند بازداشت کند و بربايد.






فرضيه دوم: به نظر مي رسد که پوتين حداقل در شرايط کنوني هيچ اقدام عملي و فيزيکي براي مقابله با عوامل انفجارهاي تروريستي در روسيه نکند و مثلا عليه کشوري مانند عربستان دست به اقدام نظامي نزند ولي از منافع معنوي و رواني و تبليغاتي آن در ميان افکار عمومي بهره زيادي بگيرد. اکنون در جامعه جهاني و افکار عمومي اين تصور در حد زيادي وجود دارد که روسيه قرباني تروريسم است. جامعه جهاني بعد از اين انفجارها بود که مبارزه با تروريسم را در راس اولويت هاي خود تلقي کرد. تقريبا واکنش روسيه به انفجارهاي ولگوگراد مشابه واکنش ايران به انفجارهاي رخ داده در مقابل سفارتش در بيروت بود. ترکيه در اقدام عجيب از ورود تروريست ها ( ولو به شکل ظاهري ) به داخل خاک سوريه جلوگيري کرد. قطر نيز تا حد زيادي دست از حمايت گروه هاي تروريستي برداشته است. ارتش لبنان درخواست تجهيزات مناسب و پيشرفته براي مقابله با تروريست ها شده است. اين ها همه نشان مي دهد که منافع رواني و تبليغاتي انفجارهاي روسيه در شرايط کنوني بسيار بيشتر از برخورد فيزيکي است و روسيه در آينده نيز مي تواند از کشورهاي متهم به اجراي اين انفجارها امتيازات زيادي بگيرد.


نويسنده سيد محمد مسعودي علوي






تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۰۱:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن