محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830868090
بی نظیر بوتو ترور شد +عکس
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: برگی از تاریخ
بی نظیر بوتو ترور شد +عکس
6 سال پیش در روز 27 دسامبر 2007 بینظیر بوتو نخست وزیر سابق پاکستان در شهر راولپندی در یک حمله انتحاری مشکوک و منتسب به شبکه القاعده کشته شد.
جام جم آنلاین: بی نظیربوتو در تاریخ 21 ژوئن 1953 در کراچی در یک خانواده تحصیلکرده متولد شد. وی دختر ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر اسبق پاکستان بود. بی نظیر بوتو دوران تحصیل خود را در دانشگاه کراچی و راولپندی گذراند و در سال 1969 وارد دانشگاه هاروارد آمریکا شد.
همچنین بی نظیر بوتو از سال 1973 در دانشگاه آکسفورد در رشته های حقوق و اقتصاد تحصیل کرد. پس از آن بود که بوتو به فکر فعالیت های سیاسی افتاد و تصمیم گرفت به پاکستان بازگردد و فعالیت های سیاسی اش را از حزب مردم آغاز کند.
ذوالفقار علی بوتو، نخست وزیر سابق پاکستان و بنیانگذار حزب مردم پاکستان در سال 1979 پس از کودتای نظامی ژنرال ضیاء الحق به دستور او و به حکم دادگاه عالی پاکستان به اتهام واهی قتل یک مخالف سیاسی اعدام شد.
حزب مردم پاکستان یک حزب سوسیال دموکرات با گرایش چپ میانه است و بی نظیر بوتو در سال 1982 و در سن 29 سالگی رهبر این حزب شد.
وی نخستین زن پاکستانی بود که رهبری یک حزب سیاسی مهم را برعهده می گرفت. وی پس از آنکه سال 1988 به نخست وزیری رسید اقدامات متعددی برای ارتقای اقتصاد و امنیت ملی پاکستان انجام داد و سیاست های سرمایه داری اجتماعی را برای توسعه صنعتی و رشد اقتصادی پاکستان به اجرا درآورد.
بی نظیر بوتو طی فعالیت های سیاسی اش با خطرات بسیاری روبرو شد به طوری که به دلیل مخالفت با حکومت نظامی ژنرال ضیاء الحق، رییس جمهور وقت پاکستان بازداشت و به حبس خانگی محکوم شد. پس از آن ضیاء الحق، بوتو را به انگلستان تبعید کرد و دو سال بعد در 10 آوریل 1986 بوتو به پاکستان بازگشت.
بی نظیر بوتو دو بار در سال های 1988 تا 1990 و 1993 تا 1996 سمت نخست وزیری پاکستان را بر عهده داشت؛ اما به علت فساد مالی از سمتش برکنار شد.
وی در سال 1995 از کودتای نافرجام علیه دولتش زنده ماند و پس از آن لحن محکم وی علیه رقیبان سیاسی داخلی و همچنین دولت هند، سبب شد که لقب "بانوی آهنین پاکستان" را کسب کند.
بوتو و شوهرش (آصف علی زرداری) بارها توسط دادگاه ها و دولت های پاکستان و کشورهای مختلف به فساد مالی متهم و با حکم دادگستری پاکستان به زندان محکوم شدند. اثبات این اتهامات باعث شد که بی نظیر بوتو در سال 1996 از مقام خود برکنار شود.
بوتو پس از این که هشت سال در تبعید به سر برد، در 18 اکتبر 2007 به پاکستان بازگشت. بی نظیر قصد داشت با شرکت در مبارزات انتخاباتی برای سومین بار به مقام نخست وزیری پاکستان انتخاب شود.
وی دوران تبعید خود را در انگلستان و دبی گذراند. بوتو در همان ساعات اولیه ورودش به پاکستان و در کراچی مورد حمله تروریستی قرار گرفت اما به خود وی آسیبی نرسید. طی این حمله که کاروان حامل بوتو را هدف قرار داده بود، 135 تن کشته و 320 تن دیگر زخمی شدند.
سرانجام پس از چندین رشته ترور ناموفق، بی نظیر بوتو در تاریخ 27 دسامبر 2007 در یک حمله تروریستی انتحاری در شهر راولپندی در استان پنجاب به قتل رسید. با پایان یافتن سخنرانی انتخاباتی بوتو در این شهر، وی همراه با اطرافیان و محافظانش سوار بر اتومبیلی قصد ترک محل سخنرانی را داشت که این بمب گذار انتحاری خود را در نزدیک اتومبیل حامل بوتو منفجر کرد. در عین، فرد یا افراد مسلحی هم به سوی کاروان حامل او آتش گشودند. پس از آن بوتو به بیمارستان دولتی راولپندی منتقل شد و جان سپرد.
علت اصلی مرگ بی نظیر بوتو گلوله هایی که قبل از انفجار بمب به گردن و قفسه سینه وی اصابت کرده بود، اعلام شد. اما مقامات بیمارستان پس از آن اعلام کردند که مرگ بوتو در اثر برخورد جسم سخت با سر وی روی داده است.
در پی ترور بی نظیر بوتو، دولت پاکستان طالبان و القاعده را مسئول این عملیات دانست و اعلام شد فردی به نام کرامت الله بلال از اعضای القاعده این ترور را انجام داده است. اما القاعده اعلام کرد که در ترور بوتو نقشی نداشته است.
بی نظیر بوتو پس از مرگش طی خاکسپاری در ایالت سند پاکستان در روستای کرهی خدابخش کنار محل دفن پدر و دو برادر خود به خاک سپرده شد. انتشار خبر ترور بی نظیر بوتو باعث بهت و حیرت بسیاری در سراسر جهان شد اما گویا این خبری بود که همگان انتظار آن را داشتند. از زمان بازگشت بی نظیر بوتو از تبعید به پاکستان مدت زیادی نمی گذشت اما در این مدت کوتاه، سه سوء قصد علیه او انجام گرفت که آخری در نهایت باعث قتل وی شد.
بوتو در پاکستان از نفوذ و قدرت بسیاری در میان جریانات سیاسی برخوردار بود و این موضوعی است که می تواند به روشن شدن دلایل ترور وی کمک کند. بی نظیر بوتو برای پاکستان برنامه ای درازمدت در سرداشت و گام به گام به دنبال اجرای آن بود. اگرچه گفته شده که ورود بوتو به پاکستان طی هماهنگی با پرویز مشرف انجام شد، اما وقایع نشان داد که راه این دو از هم جدا بوده و اختلافاتی نیز با یکدیگر داشته اند.
به نظر می رسد پرسیدن این سوال که عامل ترور بی نظیر بوتو چه کسی است پرسش درستی نباشد؛ گرچه در نهایت نیروی مشخصی در این کار دست داشته است. می توان دراین باره که القاعده یا سازمان اطلاعات ملی ارتش پاکستان و یا حتی پرویز مشرف در قتل بوتو دست داشته اند، گمانه زنی هایی را مطرح کرد؛ اما این نوع گمانه زنی ها بیشتر حرکت در راستای یک سویه نگری است تا درک صحیح واقعیت های پاکستان.
پیچیدگی قتل بی نظیر بوتو را می توان از این زاویه هم دید که وی قربانی روندی بود که خودش آن را ایجاد کرده بود. در دوران نخست وزیری بی نظیر بوتو، ارتش پاکستان با حمایت از طالبان، به قدرت یافتن خشونت مذهبی در افغانستان کمک کرد. خشونتی که به اسم مذهب، توسط طالبان به وجود آمد و کم کم در خود پاکستان هم رشد یافت.
نکته دیگری که در پس زمینه ترور بی نظیر بوتو وجود دارد، این موضوع است که واقعا مجامع بین المللی درباره اوضاع سیاسی پاکستان و اینکه این اوضاع چه نقشی در ترور نخست وزیر فقید پاکستان داشته است،چه اطلاعاتی دارند؟
تفسیر سیاسی اوضاع پاکستان حتی برای کارشناسان برجسته سیاسی و امور بین الملل امری مشکل محسوب می شود. در هیچ جای دنیا به اندازه پاکستان اوضاع سیاسی پچییده نیست. گروه های مذهبی، نظامی، سکولار، سیاستمداران و بنیاد گراها هرکدام یک قدرت تعیین کننده در پاکستان به حساب می آیند و هرچند سال یک بار اتحاد تعدادی از آنها با یکدیگر یا اختلافاتشان، بازی سیاست در پاکستان را دستخوش دگرگونی می کند.
بی نظیر بوتو در راستای احیای دموکراسی، مبارزه با واپس گرایی و تقویت جنبش فمینیستی گام برداشت و شاید یکی از علل ترور وی اقداماتش در این سه زمینه بوده است. نخست وزیر فقید پاکستان که یک عنصر لیبرال دموکرات بود، تاحدودی توانست با اهدای جان خود فضای باز سیاسی پاکستان را به نوآوری دعوت کند.
به دنبال ترور بی نظیر بوتو، بی ثباتی در پاکستان تشدید شد و تظاهرات سراسر این کشور را فرا گرفت. از جمله تحولات مهم پس از ترور بوتو می توان به انتخاب فهمیده میرزا به عنوان رییس مجلس، یوسف رضا گیلانی به عنوان نخست وزیر، استعفای مشرف از ریاست ارتش و سپس از ریاست جمهوری و انتخاب آصف علی زرداری همسر بوتو به عنوان رییس جمهور جدید پاکستان اشاره کرد.
آصف علی زرداری، همسر بی نظیر بوتو و رهبر حزب مردم (حزب بوتو) از سوی قانون گذاران پاکستانی در روز 6 سپتامبر 2008 به عنوان رییس جمهور انتخاب شد و به یکی از قدرتمند ترین رهبران غیرنظامی در طول تاریخ 66 ساله استقلال پاکستان تبدیل شد.
بوتو در مقدمه اتوبیوگرافی خود تحت عنوان "بی نظیر بوتو؛ دختر شرق" می گوید: من این زندگی را انتخاب نکردم بلکه این زندگی است که مرا انتخاب کرده است. در کشور پاکستان به دنیا آمدم و زندگیم در برگیرنده حالات مختلفی از ناآرامی ها، ناملایمات و لحظات غم انگیز و در عین حال پیروزی ها و اوقات خوش است.
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]
صفحات پیشنهادی
ترور مجري زن يك شبكه تلويزيوني ماهوارهاي در عراق (+عكس)
ترور مجري زن يك شبكه تلويزيوني ماهوارهاي در عراق عكس افراد ناشناس مسلح امروز يكشنبه مجري زن يك شبكه تلويزيوني ماهواره اي محلي در شرق موصل مركز استان نينوا در عراق را ترور كردند به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاري يونايتدپرس يك مقام امنيتي محلي خاطرنشان كرد افراد مزبور نورس ابی نظیر بوتو در ویلای اردشیر زاهدی
بی نظیر بوتو در ویلای اردشیر زاهدی 1392 10 4العربیه: مشاور سعد الحریری در انفجار بیروت ترور شد+عکس و بیوگرافی
العربیه مشاور سعد الحریری در انفجار بیروت ترور شد عکس و بیوگرافی شبکه خبری العربیه از کشته شدن محمد الشطح مشاور سعد الحریری در انفجار امروز بیروت خبر داد به گزارش نامه نیوز به نقل از العرییه دقایقی پیش انفجار قوی در نزدیکی هتل ونیسیا در بیروت رخ داده است موقعیت این هتل در نكارشناس فرانس24: شش سال پس از كشته شدن بي نظير بوتو، جنگ قدرت در پاكستان ادامه دارد
كارشناس فرانس24 شش سال پس از كشته شدن بي نظير بوتو جنگ قدرت در پاكستان ادامه دارد تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 02 00 53 33 14 تحليلگر سياسي شبكه تلويزيوني فرانس24 يادآوري كرد شش سال پس از قتل بي نظير بوتو در پاكستان عامه مردم از مرگ وي متاسف نيستند ماتيو مابن تحليشارژ تلفن همراه در مسير پياده روي اربعين +عكس
شارژ تلفن همراه در مسير پياده روي اربعين عكس در طول مسير موكب هايي هستند كه در كنار جاده مكانهائي براي شارژ گوشي هاي همراه گذاشته اند بعضي از موكبها هم تلفن راه دور براي تماس زوار كنار جاده به رايگان گذاشته اند به گزارش خيمه گاه باشگاه خبرنگاران چهارشنبه 27 آذر 1392شبكه سوريه : شمار د يگري از تروريستها در ريف دمشق به هلاكت رسيدند
شبكه سوريه شمار د يگري از تروريستها در ريف دمشق به هلاكت رسيدند تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 27 00 27 07 20 شمار ديگري از افراد مسلح تروريست از جمله تعدادي از تروريستهاي غير سوري در حملات نيروهاي ارتش سوريه در ريف دمشق كشته شدند به گزارش شبكه تلويزيوني سوريه نيروهاتشييع شهداي واقعه تروريستي عراق در چهارمحال و بختياري
تشييع شهداي واقعه تروريستي عراق در چهارمحال و بختياري نماينده ولي فقيه در چهارمحال و بختياري گفت اقدامات ددمنشانه نه تنها هيچ تزلزلي در ايستادگي و مقاومت ملت ما ايجاد نخواهد كرد عزم ما را براي ايستادگي بر پاي پرچمي كه با خون هزاران شهيد برافراشته شده است بيشتر ميكند به گزارش خنتيجه نهايي كميته احراز شهادت حادثه تروريستي سراوان اعلام شد + اسامي شهدا
نتيجه نهايي كميته احراز شهادت حادثه تروريستي سراوان اعلام شد اسامي شهدا مديركل بنياد شهيد و امور ايثارگران خراسان رضوي با بيان اينكه ۱۱ شهيد حادثه تروريستي سراوان متعلق به خراسان رضوي بوده گفت نتيجه نهايي شهادت حادثه تروريستي سراوان مشخص و اسامي ۴ نفر از شهداي اين حادثه كه مشهچگونگي پيدايش تروريسم تكفيري از زبان افسر آمريكايي
چگونگي پيدايش تروريسم تكفيري از زبان افسر آمريكايي يكي از افسران عملياتي سابق دستگاه جاسوسي آمريكا در كتاب جنجالي خود به موضوع نحوه پيدايش تروريسم تكفيري در منطقه خاورميانه پرداخته است به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبكه العالم در سال 1990 منبع اصلي امداشبكه سوريه: حملات خمپاره اي تروريست ها به شهر حلب پنج كشته بر جاي گذاشت
شبكه سوريه حملات خمپاره اي تروريست ها به شهر حلب پنج كشته بر جاي گذاشت تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 27 00 27 44 04 پنج نفر در حملات خمپاره اي تروريست ها به چند محله در شهر حلب كشته شدند به گزارش شبكه تلويزيوني سوريه ده ها نفر نيز در اين حملات زخمي شده اند كه حال برخبوسه مداح معروف بر دستان مادر +عكس
بوسه مداح معروف بر دستان مادر عكس در حاشيه مراسم تجليل از خانم زهرا نگهداري مادر حاج محمود كريمي كه علاوه بر همسر شهيدي كه هنوز پيكرش بازنگشته است فرزندش نيز در كربلاي پنج از آسمان شلمچه پر كشيده است حاج محمود كريمي بر دستان مادر بوسه زد به گزارش خيمه گاه باشگاه خبرنگاران منمهاجم سابق استقلال درگذشت (+عكس)
مهاجم سابق استقلال درگذشت عكس بيوك جديكار مهاجم سالهاي گذشته استقلال درگذشت به گزارش ايسنا به نقل از سايت باشگاه استقلال بيوك جديكار مهاجم سالهاي گذشته استقلال شب گذشته در سن 84 سالگي به دليل آلزايمر شديد دارفاني را وداع گفت باشگاه استقلال و كميته پيشكسوتان اين مصيبتحمايت و تقويت گروههاي تروريستي در سوريه، امنيت جهان را تهديد ميكند
حمايت و تقويت گروههاي تروريستي در سوريه امنيت جهان را تهديد ميكند احمدي در ديدار با گومز مديركل منطقهاي وزارت امور خارجه اسپانيا گفت حمايت و تقويت گروههاي تروريستي در سوريه توسط برخي از كشورهاي غربي و منطقهاي منجر به افزايش تحرك اين گروهها و تهديد امنيت و صلح منطقه و جه-
سرگرمی
پربازدیدترینها