واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كارشناس مصري:اقدامات اخوان المسلمين مصر نتايج وارونه اي داشته است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/10/06
00:07:03.06
سردبير نشريه دموكراسي مصر گفت: اقدامات جماعت اخوان المسلمين مصر نتايج وارونه اي براي اين گروه به همراه داشته است.
بشير عبدالفتاح در گفتگو با شبكه تلويزيوني بي بي سي عربي از قاهره درباره تروريست اعلام شدن جماعت اخوان المسلمين مصر و در پاسخ به اين پرسش كه آيا ممكن است اين كشور وارد جنگ داخلي شده يا حوادث عراق در مصر تكرار شود، گفت: نمي توان درباره قدرت اخوان المسلمين در مصر اغراق كرد ولي اين گروه در كوتاه مدت به مشكلي واقعي براي دولت و ملت مصر تبديل شده است. تكرار حوادث عراق در مصر غير ممكن است چرا كه در عراق اقوام و طوايف مختلفي زندگي مي كنند ولي اين وضع در مصر وجود ندارد. اين گروه از حمايت قابل توجهي در جامعه مصر برخوردار است. همچنين اين گروه متحد سازمان هاي جهادي و تكفيري مسلح در منطقه سينا و شماري از استان هاي مصر است. گسترش توزيع سلاح در مصر، حضور گروه هاي تكفيري و جهادي و سستي عملكرد نيروهاي پليس اين كشور باعث مي شود جماعت اخوان المسلمين به منبع خطر واقعي براي دولت مصر تبديل شود و تا زماني كه حمايت مالي و تسليحاتي از اين گروه ادامه دارد اين تهديد پابرجاست. اختلافات با اخوان المسلمين درباره موضوعات سياسي بوده و اين گروه خواهان بازگشت به قدرت است. اخوان المسلمين از طريق اقدامات خشونت بار نمي تواند به دستاورد سياسي برسد. اين اقدامات خشونت بار باعث كاهش حمايت مردمي از اين گروه شده و فرصت آشتي را از بين برده است.
شكي در اين نيست اقدامات خشونت بار باعث گسترش شكاف ميان جامعه مصر و اخوان المسلمين خواهد شد. در صورتي كه بار ديگر اين گروه به صحنه سياسي بازگردد از نفوذ قوي برخوردار نخواهد بود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه با وجود بحران سياسي كنوني در مصر انقلاب بيست و پنجم ژانويه اين كشور چه دستاوردي داشته است، گفت: اين انقلاب دستاوردهاي متعددي داشته است. يكي از اين دستاوردها تغيير اين نظريه بود كه تاكيد مي كند اعراب نمي توانند انقلاب كنند و آزادي و دموكراسي به عنوان اولويت براي ملت هاي عربي مطرح نيست. اين انقلاب اين نظريه را تغيير داد و اثبات كرد ملت هاي عربي مي توانند انقلاب كنند و به دنبال استقرار آزادي و دموكراسي باشند. مشكل در اين است كه اين انقلاب با چالش هاي خطرناكي روبرو شد. اسلام سياسي يكي از اين چالش هاست و جامعه مصر براي مقابله با چنين چالشي آماده نشده بود. روشن شد كه مهار گروه هاي اسلام سياسي بسيار دشوار است.
اين گروه ها با اقدامات خود مي خواهند بار ديگر رژيم حسني مبارك را در مصر بازتوليد كنند. بايد همه شهروندان مصري درباره طرح توسعه و پيشرفت اين كشور به توافق برسند و بيش از تنفر از اخوان المسلمين به اهداف انقلاب بيست و پنجم ژانويه پايبند باشند. نفرت از اين گروه باعث مانع تراشي در اجراي اهداف اين انقلاب شد. شهروندان مصري به تسامح و آشتي نياز دارند. اوضاع در اين كشور به هم ريخته است و فعاليت رسانه هاي مصري با اقدامات تحريك آميز، كمكي به ايجاد فضاي مناسب در كشور نمي كند. اين كه در مصر اين مرزبندي ايجاد شود كه يا با اين طرف هستي يا با آن طرف، كمكي به حل بحران و تكميل روند انقلاب نمي كند.
عبدالفتاح درباره راه هاي حل و فصل بحران در مصر بيان داشت: جامعه مصر بر خلاف عراق جامعه يكپارچه اي است و در مصر اقوام و طوايف مختلفي زندگي نمي كنند. بحران كنوني در مصر ناشي از اختلاف سياسي با يك گروه از اسلام سياسي است. عبور از اين بحران به چند مسئله مرتبط است. نخست اين كه چگونه نقشه راه با برگزاري همه پرسي قانون اساسي، انتخابات پارلماني و رياست جمهوري سالم با حضور همه گروه ها تكميل خواهد شد و دوم اين كه تصميم دولت مصر درباره تروريست اعلام كردن اخوان المسلمين چه پيامدهاي بين المللي خواهد داشت؟
به نظر مي رسد آمريكا از اين تصميم دولت مصر ناراضي است. واشنگتن مي خواهد از اخوان المسلمين به عنوان اهرم فشار عليه دولت مصر استفاده كند. عبور از اين بحران نيازمند موفقيت نقشه راه و بهبود اوضاع اقتصادي و دموكراتيك مصر است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اخوان المسلمين و نيروهاي متحد با اين گروه قادرند در همه پرسي قانون اساسي مصر و انتخابات آينده مانع تراشي كنند، گفت: متوسل شدن اخوان المسلمين به اقدامات خشونت بار باعث از بين رفتن حمايت مردمي از اين گروه شده است. اين گروه هميشه در طول تاريخ خود را مظلوم نشان مي داد و حمايت مردمي را به دست مي آورد ولي در حال حاضر نمي تواند مظلوم نمايي داشته باشد. اعضاي وابسته به اخوان المسلمين كه در سالهاي گذشته در زندان ها شكنجه مي شدند اين بار در وضع متفاوتي قرار گرفته اند. همچنين اين گروه در دوران سلطه يك ساله خود در مصر عملكرد خوبي نداشت. توسل به اقدامات خشونت بار براي از بين بردن نقشه راه در مصر سودمند نيست چرا كه واكنش هاي وارونه اي به همراه داشته است. پس از انفجار در شهر المنصوريه شهروندان مصري بر اين مسئله تاكيد مي كنند بايد در همه پرسي پيش نويس قانون اساسي راي مثبت به اين پيش نويس داد. اخواني ها مي گفتند نبايد عبدالفتاح السيسي در انتخابات رياست جمهوري نامزد شود ولي مردم از نامزدي وي حمايت مي كنند. بنابراين اقدامات اخوان المسلمين نتايج وارونه اي در مصر به همراه داشته است.
00:26:11.04
جمعه 6 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]