واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ايران حادثه خيزترين كشور جهان از نظر وقوع زلزله است
ساري - خبرگزاري مهر: استاد پژوهشكده بين المللي زلزله گفت: كشور ايران حادثه خيز ترين و خطرناكترين كشور جهان از نظر قرار گرفتن در مركز گسل زلزله است.
به گزارش خبرنگار مهر، ساسان عشقي صبح پنجشنبه در كارگاه آموزشي يادمان زلزله بم در ساري با اشاره به پايين بودن كيفيت ساخت و ساز در ايران افزود: نيروي امداد و نجات در مواقع بروز حوادث به درستي تقسيم بندي نمي شوند.
وي گفت: با توجه به اينكه هلال احمر نيروي اصلي امداد رسان در تمام حوادث است، اما كار آواربرداري وظيفه هلال احمر نيست، بلكه برعهده نيروهاي نظامي يا شبه نظامي مثل آتش نشاني است و اكنون ظرفيتهاي موجود كمتر از نياز ما در حوادث است.
عشقي با اشاره رشد قارچ گونه شهرها با اين پرسش كه آيا ما به توسعه پايدار اعتقاد داريم گفت: ما به ارزش جان انسان و كرامت انساني در ساخت و سازها چقدر اهميت مي دهيم.
وي در ادامه گفت: ما بر روي روشهاي پيشگيري و آموزش كار نكرده ايم و اگر هم كار شده اصولي و مطابق استانداردها نبوده اشت.
اين استاد دانشگاه در مواجهه با زلزله خواستار برخورد علمي شد و افزود: از برخوردهاي پسين،خرافي و قديمي بايد به سمت و سوي علمي شدن و استانداردهاي جهاني پيش برويم.
استاد پژوهشكده زلزله شناسي با بيان اينكه كيفيت در ساخت و سازها نبايد فداي كميت شود افزود : توليد انبوه و انبوه سازان مسكن، تاكيد بر عناوين و افتخارات قلابي به جاي اعتبار و اقعي بايد در جامعه مهندسين حذف شود و جايگاه و شان آنها حفظ گردد ارتقاء كيفيت و خلاقيت در سر لوحه كار همه ما قرار گيرد.
عشقي تاكيد كرد: صنعت بيمه بايد وارد صنعت ساختمان شود و در ساخت وسازها، مسائل ايمني و بيمه ساختمانها را ارزيابي كند و سپس پروانه نهايي كار صادر شود.
استاد پژوهشكده بين المللي زلزله با تصريح كرد: تصور ما از زلزله يك تصور مكانيسمي است ولي شامل مسائل نجات هم مي شود، زلزله يك رويداد نسيت بلكه يك سلسله رويداد است.
وي با اشاره به اينكه كاربرد كلماتي مانند حماسه كار ما را در حوادث سخت مي كند افزود: ما در زلزله ها حماسه نيافريديم.
وي با تاكيد بر اين كه ايران حادثه خيز ترين كشور جهان است، گفت: فراواني حوادث در كشور اول زلزله و بعد سيل است.
اين استاد دانشگاه گفت: آئين نامه هاي ساختمان چيزي نيست كه ما را نگران كند بلكه در كشور ايران در زمينه ساخت و ساز سليقه ا ي رفتار مي شود.
استاد پژوهشكده بين المللي زلزله افزود: در مورد خطرات احتمالي و طبيعي يك شهر به راحتي نمي توان صحبت كرد، مگر اينكه در مورد آن مطالعات و تحقيقات زير بنايي و اساسي انجام شود.
دكتر عشقي با اشاره به جمعيت 300 هزار نفري ساري گفت: از اواخر سال گذشته مطالعات ريز پهنه بندي لرزه اي و مديريت بحران شهر ساري توسط پژوهشكده بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله شروع و در حال انجام است.
كد خبر: 2202801
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۱:۵۸
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]