واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سهم استان يزد از معدن چادرملو پرداخت نشده است
نماينده مردم اردكان در مجلس گفت: بر اساس ماده 55 قانون بودجه، معدن چادرملو بايد درصدي از سود خود را به خزانه دولت واريز و دولت اين رقم را به استان و شهرستانهاي آن پرداخت كند، اما اين امر هنوز محقق نشده است
![](http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1392/10/5/1872113_717.jpg)
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مركز يزد
تابش با تشريح وضعيت اقتصادي كشور و بودجه پيشنهادي سال 1393 بيان كرد: به دليل تحريمهاي ظالمانه، هم در عرصه فروش تجهيزات و تكنولوژيكي و هم خريد نفت و فرآوردههاي نفتي و هم محدوديتهاي اعمال شده در جابهجايي پول نقد به مشكلاتي برخوردهايم و امروز جايگاه ما از دومين توليدكننده و صادركننده نفت اوپك به درجه ششم تنزل پيدا كرده است.
تابش افزود: توليد نفت ما از حدود 4 ميليون بشكه در روز به 2.7 ميليون بشكه تقليل يافته كه 1.7 ميليون بشكه آن مصرف داخلي است و حدود يك ميليون بشكه آن را صادر ميكنيم، در نتيجه درآمدهاي نفتي به نصف كاهش يافته است.
نماينده مردم اردكان در مجلس ادامه داد: بودجه عمومي سال گذشته ابتدا 260 هزار ميليارد تومان و بعد از اصلاحيه به 210 هزار ميليارد تومان تقليل يافت و دولت براي سال 1393 رقم 195 هزار ميليارد تومان را پيشنهاد داده است كه در كل نسبت به سال 92، از كاهش 7.3 درصدي برخوردار است و بودجه عمراني براي سال 1392 رقم 57 هزار ميليارد تومان پيشبيني شده بود كه حدود 15 هزار ميليارد تومان بيشتر تخصيص نيافت.
وي بيان كرد: بودجه عمراني سال 93، مبلغ 37 هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده و با توجه به كاهش اعمال شده، اولويت اختصاص بودجه به طرحهايي داده شده كه پيشرفت فيزيكي خوبي داشتهاند تا زودتر به اتمام برسند.
تابش تصريح كرد: در سال جاري، 58 درصد هزينههاي جاري از درآمدهاي مالياتي و عوارض تامين ميشد و 42 درصد بودجه به نفت اتكا داشته كه در سال 93 پيشبيني تامين هزينههاي جاري از مالياتها و عوارض 64 درصد است، بنابراين اتكا به نفت در مقايسه با سال گذشته به رقم 36 درصد رسيد و چهار درصد كاهش مييابد كه اقدام بسيار ارزندهاي است.
نماينده مردم اردكان در مورد وضعيت بودجهاي استان يزد نيز افزود: بودجه استان نيز به تبع بودجه كشور با كاهش مواجه شده و متناسب با مالياتي كه حدودا 840 ميليارد تومان از استان به خزانه واريز مي شود، نيست.
وي افزود: بودجه آبرساني خط دوم انتقال آب به يزد و شهرهاي مسير از 94 ميليارد تومان سال 92 به 50 ميليارد تومان كاهش يافته كه انتظار ترميم آن وجود دارد و بودجه آبرساني به 9 شهر استان همانند سال جاري، 6.2 ميليارد تومان است.
تابش با اشاره به اينكه سال 92 در مجموع بودجه جاري و عمراني استان 240 ميليارد تومان روي كاغذ بود، اما تنها 120 ميليارد تومان آن نصيب استان شد، بيان كرد: از بودجه 120 ميليارد توماني عمراني تنها 20 درصد آن يعني حدود 24 ميليارد تومان در 9 ماهه اختصاص يافته است و در بودجه جاري نيز حدود 80 درصد آنچه پيشبيني شده بود، يعني حدود 120 ميليارد تومان از 240 ميليارد تومان دست استان را تاكنونگرفته است و با اين روند تا پايان سال كمتر از 150 ميليارد تومان بودجه پيشبيني شده، محقق خواهد شد.
وي با اشاره به يكي از اقداماتي كه در كميسيون تلفيق انجام شد، عنوان كرد: قانوني با عنوان ماده 55 قانون بودجه در صحن علني مجلس در زمينه پرداخت حق انتفاع معادني نظير چادرملو و گلگهر سيرجان به دولت و بخشي از آن هم براي عمران و آباداني استان به تصويب رسيد كه بر اساس آن اين شركتها بايد هزار و 400 ميليارد تومان به حساب خزانه واريز ميكردند كه 20 درصد آن حدود 280 ميليارد تومان سهم استان ميشد كه خود عدد قابل توجه و بيشتر از بودجه استاني ساليانه بود و اين عدد نيز بين همه شهرستانهاي استان توزيع ميشد.
تابش تاكيد كرد: متاسفانه با وجود پيگيريهاي فراوان هنوز بيشتر از 80 ميليارد تومان به حساب خزانه واريز نشده و از خزانه هم سهم استان پرداخت نشده است.
رئيس فراكسيون محيط زيست و توسعه پايدار در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بحرانهاي زيست محيطي يادآور شد: استفاده خارج از حدود طبيعت آن را نابود ميكند و حقوق نسلهاي بعدي را نيز ضايع ميكند.
وي افزود: ميانگين سهم هر نفر در دنيا از زمين 1.7 هكتار است كه اين ميزان در ايران 2.2 هكتار است و توليد اكولوژيكي كشور جوابگوي 25 ميليون نفر است، مگر آنكه اقدامات علمي خاصي انجام دهيم و بيش از اين ميزان از زمين گرفته ميشود كه اين بهرهكشي از محيط زيست است.
تابش در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به آيهاي از قرآن كريم و دغدغه پير شدن جمعيت اظهار داشت: تعداد فرزندان بستگي به شرايط زماني و مكاني و عوامل اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي دارد و نبايد فضاي احساسي بر مباحث علمي غلبه كند.
وي افزود: راهكارهايي كه براي افزايش جمعيت بايد در نظر بگيريم سختتر از كاهش جمعيت است و براي حل مشكل جمعيت و فرزندآوري بايد سياستگذاريهايي در سطح كلان صورت گيرد و براي خانوادهها نيز فرهنگسازي شود/س
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]